Wkenl

Hoe maak je een blaar behandelen

Blaren zijn met vocht gevulde blaasjes die verschijnen op de huid als gevolg van wrijving. U kunt ze op je voeten na een wandeling in de schoenen die te strak, of op je handen na een dagje scheppen in de tuin. Dit artikel bevat informatie over de behandeling van uw blister thuis en weten wanneer om medische hulp te zoeken.

Stappen

Hoe maak je een blaar behandelen. Verwijder niet de klep van de huid.
Hoe maak je een blaar behandelen. Verwijder niet de klep van de huid.

Het behandelen van kleine blaasjes

 1. 1
  Was het gebied. Maak de blister en het omliggende gebied met warm water en zeep. Zorg ervoor dat uw handen schoon zijn, ook, want blaren gemakkelijk kunnen worden besmet.
 2. 2
  Geef het wat lucht. Kleine, ongebroken blaren zullen verdwijnen op hun eigen na een paar dagen. Er is geen noodzaak om het of bandage het knallen, laat het lucht zo veel als je kunt.
  • Als de blaar is op je voet, sandalen dragen of losse slippers rond het huis om het tijd om te genezen geven.
  • Als de blaar is op je hand, er is geen noodzaak om handschoenen of een zwachtel dragen, zolang je niet je handen gebruikt om iets dat zou kunnen leiden tot de blister te breken of besmet raken doen.
 3. 3
  Beschermen. Wanneer het tijd is om het huis te verlaten, de bescherming van uw blister om te voorkomen dat popping en besmet te raken. Gebruik een donut moleskin bandage om het te bedekken.
  • Als de blaar is op je voet, draag sokken en comfortabele schoenen - maak het niet erger te maken door rond te lopen in de schoenen die ervoor zorgde dat de blisterverpakking te beginnen.
  • Als de blaar is op je hand, handschoenen dragen om het te beschermen als u uw handen te gebruiken om gerechten te wassen, de was doen of het uitvoeren van een andere taak die zouden kunnen leiden dat de blister te breken. Weet de taak die ervoor zorgde dat je de blaar te beginnen krijgen niet herhalen.

Behandelen van grote blaren

 1. 1
  Desinfecteren. Na het grondig wassen van de blaar (en je handen) met warm water en zeep, ontsmet de blaar met alcohol of jodium. Dompel een schone katoenen bal in het ontsmettingsmiddel en pas het toe op de blister en de omgeving.
 2. 2
  Uitlekken. Het is beter om grote blaren in plaats van hen te laten pop op hun eigen afvoer. Aftappen van uw eigen blister is een hygiënische manier te helpen bij het sneller genezen en het verminderen van de pijn die je zou voelen van de gezwollen gebied.
  • Ontsmet een naald door het reinigen met een watje gedrenkt in alcohol.
  • Steek de naald in de zijkant van de blaar. Je mag geen pijn voelen als je doorboren de blister, omdat de huid luchtbel geen zenuwen bevat.
  • Druk op de blister. Vloeistof moet beginnen voortvloeien uit de punctie gat. Giet de blaar helemaal door erop te drukken met uw vinger. Gebruik een katoenen bal weg te vegen de vloeistof.
 3. 3
  Verwijder niet de klep van de huid. De leeggelopen blister huid zal de huid te beschermen eronder uit om besmet te raken. Er is geen noodzaak om te scheuren of knippen het af.
 4. 4
  Toepassing een zalf. Gebruik een wattenstaafje om polymyxine B of bacitracin antibiotische zalf van toepassing op het gebied. Dit voorkomt dat de wond geïnfecteerd raken en houd de bandage van vasthouden aan je huid.
  • Veel mensen zijn allergisch voor antibiotica zalven. Als het gebied wordt rood en ontstoken of jeukende, stop het gebruik van de zalf.
  • Als u allergisch bent voor antibiotische zalf bent, kunt u vaseline gebruiken om het verband te plakken aan je huid. Zorg ervoor dat je jelly te gebruiken van een nieuwe container, containers van gelei die zijn gebruikt voor andere doeleinden zou kunnen bacteriën die je wond kan infecteren bevatten.
 5. 5
  Bandage het gebied. Gebruik een pleister of gaasje om losjes bandage het gebied, dus het wordt nog een beetje luchtstroom. Zorg ervoor dat de tape niet de leeggelopen blister niet aanraken.
  • Wijzig de bandage een keer per dag, of elke keer als het nat of vies wordt.
  • Controleer het gebied wanneer u de bandage veranderen. Het moet genezen binnen een week of zo. Als het lijkt gezwollen, rood, of begint lekt pus, een arts raadplegen.

Wanneer om medische hulp te zoeken

 1. 1
  Ga naar de arts als de blaar geïnfecteerd raakt. Een besmette blister kan leiden tot grotere problemen, dus het is best om een ​​arts te check it out en u adviseren over de juiste behandeling. Hij of zij kan reinigen en kleden de ruimte en geven u een recept voor antibiotica. Tekenen van infectie zijn de volgende:
  • Rode, jeukende, opgezwollen huid in de buurt van het getroffen gebied.
  • Gele pus die uit onder de huid flap van de leeggelopen blister.
  • Een stijging van de temperatuur rond het besmette gebied. Het kan warm aanvoelen.
  • Rode strepen op de huid die loopt van het besmette gebied.
 2. 2
  Roep onmiddellijk de behandeling als u ernstige symptomen. In zeldzame gevallen kan een geïnfecteerde blaar leiden tot grotere gezondheidsproblemen. Roep onmiddellijk hulp als u de volgende ernstige symptomen:
  • Een hoge koorts.
  • Rillingen, braken of diarree.
  • Een wond die knapperig of verkleurde in verschijning wordt.