Wkenl

Hoe te tonsillitis behandelen

Tonsillitis is niets anders dan de ontsteking van de amandelen, die 2 ovaalvormig weefsels aan de achterkant van de keel. In aanvulling op zwelling, sommige symptomen van tonsillitis zijn keelpijn, moeite met slikken, stijve nek, koorts, hoofdpijn en gele of witte vlekken op de amandelen die aangeven infectie. Bacteriële of virale infecties veroorzaken vaak tonsillitis. Behandel tonsillitis met thuis remedies, antibiotica of chirurgie, afhankelijk van de oorzaak en de frequentie van de ziekte.

Stappen

Hoe te tonsillitis behandelen. Krijg veel rust thuis.
Hoe te tonsillitis behandelen. Krijg veel rust thuis.

Seek at-home amandelontsteking behandelingsstrategieën

 1. 1
  Krijg veel rust thuis. Vermijd het spreken zo vaak mogelijk.
 2. 2
  Hete citroen, honing en suiker is zeer goed voor onmiddellijke verlichting van de pijn.
 1. 1
  Drinken vloeistoffen en eet comfortabel voedsel om pijn en ongemak te verzachten.
  • Water helpt bij een droge of uitdroging te voorkomen. Cafeïnevrije hete thee met honing verlicht keelpijn. Daarentegen koude ijs knalt kalmeren en afkoelen keel ongemak.
 2. 2
  Gorgelen met warm water en zout. Meng 1 theelepel (5 ml) van zout in een 8 ounce (236 ml) glas warm water. Gorgelen het zoute water, spuug het uit, en herhaal als nodig is om de keelpijn veroorzaakt door tonsillitis verlichten.
 3. 3
  Verwijder eventuele irriterende stoffen die kunnen verergeren amandelontsteking, zoals droge lucht, schoonmaakmiddelen of sigarettenrook.
  • Koop een cool-luchtbevochtiger dat vocht toevoegt aan de kamer.

Behandel amandelontsteking met medicatie

 1. 1
  Neem over-the-counter medicatie. Bijvoorbeeld, zuigen op zuigtabletten die keelpijn te verzachten. Neem de zuigtabletten zoals voorgeschreven door het productlabel.
  • Met toestemming van de arts, kan u ook paracetamol of ibuprofen. Deze over-the-counter medicatie ook de behandeling van keelpijn en koorts te verlagen.
  • Artsen meestal medicijnen voorschrijven om tonsillitis behandelen alleen als er een bacteriële infectie veroorzaakt de ziekte.
 2. 2
  Neem antibiotica zoals voorgeschreven door uw arts. U kan nodig zijn om penicilline te nemen voor 10 dagen, indien de arts vaststelt dat bacteriën veroorzaakt de tonsillitis.
  • Vraag een alternatief antibioticum als u allergisch bent voor penicilline.
 3. 3
  Afwerking van de antibiotica, zelfs als u zich beter voelt. Verwaarlozing van de rest van uw behandeling kan resulteren in tonsillitis symptomen terugkeren of verergeren. De infectie kan ook andere delen van het lichaam, zoals de nieren.
  • Vraag uw arts over wat te doen als u vergeten bent of een dosis van het antibioticum.

Tips

 • Heet, honing melk is goed. Verhit een beker melk in de magnetron gedurende 1 tot 2 minuten en voeg een theelepel honing en dan verder te roeren.
 • Je moet een paar dagen rust en veel drinken brengen.
 • Als antibiotica niet helpen, of u ervaart chronische of frequente tonsillitis, dan is een tonsillectomie kan het laatste redmiddel zijn. Frequente tonsillitis gebeurt wanneer een persoon ervaart infectie meerdere keren in de loop van 1 tot 3 jaar.
 • Artsen voeren een tonsillectomie de twee amandelen van de achterkant van de keel te verwijderen. Naast het feit dat de laatste optie voor de behandeling tonsillitis, een tonsillectomie verlicht ook slaapapneu of andere ademhalingsproblemen direct verband houden met vergrote amandelen. Artsen in het algemeen af ​​van de operatie in een dag, maar de patiënten volledig te herstellen in ongeveer 7 tot 10 dagen.
 • Groene thee met honing helpt verzachten een beetje.