Wkenl

Hoe te verspringen

Het verspringen, op het eerste gezicht, lijkt op een heel eenvoudige sport. Je moet gewoon rennen en springen in een zandbak, maar deze sport is veel technischer dan de meeste mensen zouden aannemen. Deze how-to illustreert het belang van een goede vorm en techniek.

Stappen

Hoe te verspringen. Inspecteer het verspringen gebied.
Hoe te verspringen. Inspecteer het verspringen gebied.
 1. 1
  Inspecteer het verspringen gebied. Merk op alle aspecten die van invloed uw springen, zoals:
  • De positie van de springplank. Zorg ervoor dat u in staat bent om de afstand tussen het bestuur en de put voorafgaand aan uw eerste sprong te dekken.
  • De breedte van de baan, wil je midden jezelf, zodat je geen zorgen over het afstappen.
  • De samenstelling van de baan. Als de track is rubber, kunt u gebruik maken van spikes.
 2. 2
  Vind je dominante voet. Vraag een vriend om duw je naar voren van achteren. De voet die je naar voren stapt met is je dominante voet.
 3. 3
  Tel je stappen. Begin met je dominante voet boven op het midden van de springplank, want dat is waar je wilt springen uit. Vervolgens draaien in het tempo dat u verwacht te lopen in de richting van de sprong. Meten uit bij 5, 6 of 7 stappen, tellen een stap als elke keer je dominante voet de grond raakt.
 4. 4
  Markeren de plaats waar je land. Doe dit met een steen of een stuk tape aan de kant van de baan. Zorg ervoor dat het merk u maakt eenvoudig zal zijn om te zien, zelfs wanneer andere mensen zijn met behulp van soortgelijke materialen.
  • Controleer uw merk. Doe dit door het uitvoeren van een aanval door (dwz draaien alsof je gaat springen, maar lopen door de put in plaats daarvan.)
 5. 5
  Krijgen in de stand. Plaats uw voet op het midden van het spoor in lijn met uw merk. Het kan zijn dat mensen vragen om uit te gaan van de weg. Zorg ervoor dat niemand de koers zal overschrijden, terwijl u werkt.
 6. 6
  Vraag iemand om uw positie te controleren op de springplank. Als aanpassing nodig is, kunt u uw merk verder van of dichter bij de put.
 7. 7
  Ren de baan. Neem lange, snelle stappen en houd uw rug recht, keek recht vooruit. Wanneer kom je in de buurt van de springplank, niet naar beneden kijken, zal dit ertoe leiden dat u momentum verliest.
 8. 8
  Beweeg uw merk dat als aanpassing nodig is.
 9. 9
  Controleer uw merk opnieuw. Als je het gevoel dat je nog steeds merk misschien wel af, voeren een aanval door totdat u comfortabel met uw merken zijn.
 10. 10
  Springen. Lijn jezelf met je merk en run, net als vroeger. Wanneer kom je naar het bord, spring verticaal: uw snelheid zal je dragen.
  • Als je springt, je wilt je borst schieten uit, en kijk naar de hemel met je armen in de rug van je lichaam. Land met je armen en benen voor je, zo dicht mogelijk bij volledig uitgebreid mogelijk.
 11. 11
  Gooi je lichaamsgewicht naar voren wanneer je land. Gebruik uw resterende voorwaartse impuls om dit te doen. U wordt gemeten vanaf het verste terug merk je maakt, zodat je niet wilt achterover te vallen.
 12. 12
  Loop de voor / zijkant van de put.

Tips

 • Houd je hoofd omhoog. Zorg ervoor dat uw kin is parallel aan de grond en je ogen zijn omhoog. Als je naar beneden kijkt, zal je naar beneden springen.
 • Probeer het gooien van je armen naar achteren, en dan happen ze naar voren. Dit kan een enorme impact op uw landingsplaats te maken.
 • Draaien altijd op volle snelheid totdat u uw merk te bereiken.
 • Als u problemen ondervindt, vraag dan een coach of meer ervaren lange jumper om hulp
 • Oefen vaak, maar vermijd uitvoeren meer dan 10 springt tijdens een sessie.
 • Rechtop staan. Dit zal je adem helpen gestaag en krijgt alle lucht die je nodig hebt
 • Land met gebogen knieën om letsel te voorkomen.

Waarschuwingen

 • Kijk nooit naar de raad van bestuur.