Wkenl

Hoe u uw kinderen te beschermen tegen passief roken

Als u, of iemand in uw familie, rookt en je kinderen hebt, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze niet de ontvangers van tweedehands sigarettenrook, die is geclassificeerd als een bekend menselijk (Groep A) carcinogeen door het US Environmental Protection Agency. Passief roken is wetenschappelijk gecorreleerd met een scala aan ziekten van astma tot kanker tot hart-en vaatziekten, en het is nog schadelijker voor kinderen van wie en zijn nog in ontwikkeling. Gezien de statistieken, de minder blootstelling je kinderen hebt, hoe beter.

Stappen

Hoe u uw kinderen te beschermen tegen passief roken. Nooit roken in de auto.
Hoe u uw kinderen te beschermen tegen passief roken. Nooit roken in de auto.
 1. 1
  Stoppen met roken. Als u of iemand anders in uw huis rookt, de meest effectieve manier om schade aan de kinderen te voorkomen is om te stoppen (of te overreden de bewoner roker om te stoppen ) zo snel mogelijk. Het is een harde gewoonte om een ​​aantal van de voordelen die je krijgt voor het stoppen breken, maar kijken naar slechts:
  • Gezondere kinderen, minder ziekte van de luchtwegen (en minder medische rekeningen) voor u en voor hen,
  • Schone woonomgeving, geen vergeling schilderwerk, geen geuren.
  • Schonere, gezondere tanden en tandvlees, die je kan redden van het hebben van werk bij de tandarts.
  • Schoner stoffering, gordijnen, en.
  • Geen kosten sigaretten.
  • Geen kans van huishoudelijke vuur van een sigaret of van brandplekken van sigaretten.
 2. 2
  Roken buiten. Maak er een regel om nooit roken in het huis, zelfs in het midden van de winter. Indoor rook opbouwt en iedereen in de nabijheid van die rook is een doel van de kankerverwekkende stoffen en respiratoire irriterende sigarettenrook bevat. De chemische deeltjes vallen ook op de huisraad, stoffering en muren, en blijven potentieel schadelijke chemicaliën lang uitzenden nadat de sigaret is gedoofd, niet aan de muffe geur van tabaksrook te vermelden. Maar, staande op uw oprit en verlichting up zal slecht zijn voor mensen die passeren, en rook in de tuin kan gemakkelijk gaan over muren en hekken. Echter, buiten roken is altijd de beste keuze, omdat de rook zal vanzelf verdwijnen veel sneller buiten dan binnen. Roken in uw huis is vergelijkbaar met het roken in een auto met de ramen opgerold, met dien verstande dat de effecten zijn meer direct in een auto in plaats van meer lange termijn in een huis.
 3. 3
  Nooit roken in de auto. Het is nooit goed om te roken in een auto als je kinderen hebt, zelfs wanneer uw kinderen zijn niet in de auto met u, want de rook residu blijft hangen en off-gassen wanneer de kinderen zijn in de auto. Beneden rolt een raam helpt sommige, maar kan de rook direct blazen in je kinderen 'gezichten.
 4. 4
  Vraag om buiten te branden. Het is je huis en je hebt recht op een rookvrije omgeving. Wees beleefd, maar stevig en laat de gasten weten dat vanwege de kinderen, is er een strikte "geen binnen roken" beleid op zijn plaats.
 5. 5
  Houden de kinderen uit de buurt van openbare plaatsen waar roken is geconcentreerd. Als je niet in een gebied woont met wetten rookverbod in restaurants, vinden de restaurants die vrijwillig verbod roken wanneer u uw kinderen om te eten. Dit geldt ook voor concerten, shows, entertainment plaatsen, en overal dat rokers zich prettig voelen oplicht. Wees ervan bewust dat, zelfs waar roken verboden is binnenshuis, veel plaatsen nog steeds roken toelaten op de patio. Houden de kinderen uit de buurt van tabellen van rokers of neem ze binnenshuis.
 6. 6
  Vraag babysitters niet te roken. Dit kan moeilijk zijn, vooral als je vraagt ​​grootouders of vrienden te babysitten, maar je moet stevig zijn, ter wille van de gezondheid van uw kinderen.
 7. 7
  Op alternatieve wijze. Als je hobby werken of volgen op een plaats die roken toelaat, en moet u uw kind er te nemen voor een bedrag van tijd, zorg ervoor dat uw kind niet in deze omgeving wordt blootgesteld aan de rook van anderen. Als je dit niet kunt beheren, op alternatieve wijze.

Tips

 • Herinneren wat passief roken blootstelt kinderen. Zou u toestaan ​​dat uw kinderen om te consumeren of inademen arseen, lood, kwik, DDT, aceton, ammoniak, formaldehyde, cyanide, of koolmonoxide? Dit zijn de chemische stoffen gevonden in tweedehands rook. Ze zijn misschien niet zichtbaar, maar ze zijn er. Bij inhalatie zelfs in kleine hoeveelheden op regelmatige basis, kunnen zij aanzienlijke schade aan een zich ontwikkelende lichaam. Meeroken veroorzaakt 3400 gevallen van longkanker per jaar en 22.000 tot 70.000 hart-en vaatziekten bij volwassen niet-rokers in de VS elk jaar (Europese Lung Association).
 • Als je gleed uit en gerookt in uw auto of binnenshuis, grondig stofzuigen en schoon uit de auto of de kamer door het vegen beneden meubilair, autobekleding, etc. en laat de ramen wijd open te laten in de frisse lucht. Lege alle asbakken en buiten zet de vuilniszak. De hoeveelheid extra schoonmaak inspanning zou kunnen helpen om u te overtuigen dat het is gewoon makkelijker om niet te roken in de eerste plaats.
 • Luchtverfrissers alleen maskeren de geur van sigarettenrook - ze niet verwijderen. zuigen de geur, maar alle schadelijke chemicaliën worden nog steeds slepende, niet op te sporen maar nog steeds schadelijk.
 • Wijzig de luchtfilter in uw auto als je rookt in het. Zij zullen de geur bevatten en maken het nog erger wanneer u uw warmte of A / C.

Waarschuwingen

 • Sigarettenrook bevat ongeveer 4000 chemische stoffen, waarvan een aantal bekende carcinogenen.
 • De algemene chirurg stelt dat er geen veilig niveau van blootstelling aan tweedehands rook. Korte blootstelling aan tweedehands rook kan bloedplaatjes veroorzaken aan taaier worden, beschadigen de bekleding van de bloedvaten, verlagen coronaire stroomsnelheid reserves, en het verminderen van hartslagvariabiliteit, een mogelijke verhoging van het risico op een hartaanval (Europese Lung Association).
 • Kinderen blootgesteld aan sigarettenrook kan krijgen ernstige bronchiale en andere aandoeningen van de luchtwegen, en hebben een verhoogde blootstelling aan kankerverwekkende stoffen, die kanker kunnen veroorzaken. Jonge lichamen zijn veel kwetsbaarder voor cel mutatie veroorzaakt door passief roken als ze groeien. Maar, dat betekent niet volwassenen volledig immuun voor tweedehands rook te maken, hetzij.