Wkenl

Hoe zich te ontdoen van eeltknobbels

Een bunion is een benige knobbel die zich vormt aan de basis gewricht in de grote teen. Eeltknobbels vormen wanneer strakke schoenen, een verwonding of een persoon geërfd botstructuur resultaat in de grote teen naar de andere tenen aan de voet geduwd. Uiteindelijk, de grote teen gewricht wordt vergroot en pijnlijk, en kan leiden tot problemen met de uitoefening van en het lopen. Dit artikel bespreekt veranderingen in levensstijl, huismiddeltjes en medische ingrepen om zich te ontdoen van eeltknobbels.

Stappen

Hoe zich te ontdoen van eeltknobbels. Verander je schoenen.
Hoe zich te ontdoen van eeltknobbels. Verander je schoenen.

Waardoor veranderingen in levensstijl

 1. 1
  Ga op blote voeten. Of u nu een neiging richting van het krijgen eeltknobbels van een van uw ouders of uw eeltknobbels erfde zijn het resultaat van een leven van het dragen van schoenen die te strak, de uitgaven zo veel mogelijk tijd lopen op blote voeten kan voorkomen en zelfs eeltknobbels genezen.
  • Lopen op blote voeten, vooral over oneffen terrein, versterkt je tenen en laat uw gewrichten op een natuurlijke manier te werken. Lopen op zand is vooral een goede oefening voor je voeten.
  • Gaat op blote voeten voorkomt strakke, puntige schoenen van het duwen van uw grote teen naar je andere tenen.
 2. 2
  Verander je schoenen. Het is belangrijk om bunion-verlichten schoenen voor die momenten te dragen tijdens het lopen rond op blote voeten is gewoon geen optie.
  • Probeer 'blote voeten' schoenen, of minimalistische schoenen. Deze zijn ontworpen om te simuleren op blote voeten lopen, en laat je voet en tenen dezelfde vrijheid te buigen, opnieuw uitlijnen in hun natuurlijke positie en krijg sterk dat het lopen op blote voeten doet.
  • Zorg ervoor dat uw schoenen zijn de juiste maat. Uw gewone tennisschoenen misschien een half-size af zijn, vooral als je al het dragen van dezelfde grootte sinds je twaalf. Onze voeten hebben de neiging om zich te verspreiden en uit te breiden als we ouder worden, vooral als eeltknobbels beginnen te vormen.
  • Draag geen hoge hakken of puntige tenen. Ze zijn vrij, maar hakken en stijlvolle puntige-toed schoenen zijn verschrikkelijk voor eeltknobbels. Ze leiden tot extra pijn en voorkomen dat de bunion van genezing. Dragen minder beperkende mogelijk sandalen wanneer.
 3. 3
  Vermijd activiteiten die leiden tot eeltknobbels. Ballet dansen, en andere activiteiten die knellende schoenen, kan leiden tot eeltknobbels. Indien het niet mogelijk is de activiteit te doen in schoenen die gezonder voor de voeten, helemaal te vermijden de activiteit.

Gebruikmakend van natuurlijke remedies

 1. 1
  Probeer voet oefeningen. Oefeningen kunnen helpen vertragen of zelfs stoppen van de progressie van uw bunion, het voorkomen van de noodzaak om uiteindelijk een operatie. Probeer de volgende oefeningen elke dag, vooral na het verwijderen van uw schoenen:
  • Strek je grote teen. Gebruik je vingers om je grote teen te trekken in goede afstemming met de rest van je tenen.
  • Strek de rest van je tenen. Wijzen ze gewoon rechtdoor gedurende 10 seconden, dan krullen ze onder 10 seconden. Herhaal dit een paar keer.
  • Buig je tenen. Druk je tenen tegen de grond of een muur tot ze terug zijn verbogen. Houd ze gedurende 10 seconden, dan los. Herhaal dit een paar keer.
  • Grip met je tenen. Oefen het oppakken van een kledingstuk of een handdoek met je tenen, laten vallen, dan picking it up weer.
 2. 2
  Draag een bunion pad of schoen inserts aan tenen opnieuw uitlijnen. Als u uw bunion vangen in de vroege stadia, kan een bunion pad gekocht bij elke apotheek of drogist helpen om pijn te verlichten en direct uw teen terug naar de juiste richting. Schoen inserts kan ook helpen om je tenen uitlijnen wanneer u het dragen van schoenen.
 3. 3
  Bind je voet en tenen in een normale uitlijning positie. Uw tenen aan de normale positie wordt opgenomen voor een week of twee. Vraag uw arts als u hulp met dit proces nodig.
 4. 4
  De pijn verlichten. Uitoefening van uw voeten en tenen is goed en wel, maar de intense pijn eeltknobbels oorzaak moet ook worden aangepakt. Gemak zere voeten met de volgende methoden:
  • Week je voeten in warm water. Bereid een kom met warm water en laat uw voeten te genieten gedurende twintig minuten. De warmte zal kalmeren uw gewrichten en de pijn tijdelijk te verlichten.
  • Probeer een pak ijs. Voor bijzonder slecht flare-ups, ice packs zijn een goede keuze. Vul een plastic zak met ijs en wikkel het in een dunne doek. Gelden de ijslaag in twintig minuten stappen meerdere keren per dag.
  • Neem niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's), zoals ibuprofen, om de pijn te verlichten.

Behandeling van ernstige eeltknobbels

 1. 1
  Raadpleeg een arts. Als u problemen ondervindt extreme pijn die lijkt erger te worden, of als je voeten niet meer passen in je schoenen, een arts raadplegen meteen. Het is mogelijk om te vertragen of stoppen van de progressie van eeltknobbels, maar je kunt ze eigenlijk niet genezen op uw eigen.
 2. 2
  Neem voorgeschreven pijnstillers. In sommige gevallen zal de arts u adviseren om veranderingen in levensstijl en voorschrijven van een medicijn voor de pijn. Om de bunion te voorkomen erger, moet u de dokter het advies te volgen.
 3. 3
  Overweeg chirurgie. Als laatste redmiddel, overweeg dan om een ​​operatie aan de bunion verwijderen, scheer het bot van je grote teen en opnieuw uitlijnen van uw grote teen met de andere tenen. Bunion chirurgie is gebruikelijk en wordt beschouwd als de enige remedie voor eeltknobbels zijn.
  • Er zijn verschillende opties voor een bunionectomy operatie. Onderzoek doen met uw arts om uit te vinden welke optie het beste is voor jou.
  • Operatie helpt meestal eeltknobbels, maar het is geen garantie dat je volledig vrij van pijn, of dat je teen ziet er perfect recht zal zijn.
  • Follow-up van de operatie met de juiste veranderingen in levensstijl en oefeningen om toekomstige pijn en ontsteking te voorkomen.

Tips

 • Nacht spalken, die worden gedragen over de tenen en voeten 's nachts, kan voorkomen dat kinderen uit ontwikkelingslanden slecht eeltknobbels door het corrigeren van botgroei. Sinds voeten volwassenen 'zijn al volledig gevormd,' s nachts spalken zijn niet effectief voor de behandeling van eeltknobbels bij volwassenen.

Dingen die je nodig hebt

 • Bunion pad of schoen inserts
 • NSAID's
 • Ruime schoenen
 • Band