Wkenl

Hoe zich te ontdoen van een minderwaardigheidscomplex

Iedereen in de wereld, groot of klein, dik of dun, zwart of wit, kan voelen enigszins inferieur aan iedereen op keer in hun leven. We vertellen onszelf dat we niet goed genoeg, mooi genoeg of slim genoeg, maar deze reacties zijn in geen geval op basis van feiten. Dit artikel presenteert eenvoudige stappen via welke u of iemand kunt elke minderwaardigheidscomplex die je kunt tegenkomen te overwinnen.

Stappen

Hoe zich te ontdoen van een minderwaardigheidscomplex. Houd in gedachten dat ieder mens in deze wereld is anders, niemand gezicht of lichaam is hetzelfde.
Hoe zich te ontdoen van een minderwaardigheidscomplex. Houd in gedachten dat ieder mens in deze wereld is anders, niemand gezicht of lichaam is hetzelfde.
 1. 1
  Houd in gedachten dat ieder mens in deze wereld is anders, niemand gezicht of lichaam is hetzelfde. Uw 'minderwaardigheidscomplex' zoals je zou kunnen voorleggen, kan ook worden gezien als een unieke en individuele kwaliteit. Wat maakt u zich deze dingen zijn 'inferieur' voor iedereen anders? Als er geen norm is tussen mensen, hoe kan er eventueel enige vorm van minderwaardigheid zijn?
 2. 2
  Negeren wat anderen kunnen waarnemen van je 'minderwaardigheid'. 99,9% van de mensen die je voorbij lopen in de straten en steden besteden geen aandacht aan u om welke reden.
 3. 3
  Als je een complex over een specifiek lichaamsdeel, denk goed na over wat hen 'inferieur' voor iedereen anders is. Schrijf dit op papier als het helpt. Serieus na te denken over de logica van deze, je bent niet van plan om serieus te krijgen gestopt in de straat voor het hebben van wat je er van als 'inferieur' handen of voeten.
 4. 4
  Confronteer je grootste angsten. Denk je dat mensen naar je staren of opmerkingen te maken? Dit zijn allemaal geldig zorgen maar in gedachten te houden - iedereen is anders. Eventuele opmerkingen die u ontvangt zijn ongeldig en moeten worden genegeerd ten koste van alles. Het is absoluut zeker dat er iets is wat ze denken is er mis met hen, ook.
 5. 5
  Als u uw minderwaardigheid moeilijk te behandelen, roep dan de hulp van een vriend. zal u helpen uw doelen te bereiken, wat ze ook mogen zijn. Goede vrienden zal je de waarheid vertellen, en je samen kunt werken aan manieren om je beter te voelen over je zelf. Als je het moeilijk vindt om te praten met vrienden, vragen of ze minderwaardig voelen soms, kunt u worden verrast hoe bezorgd mensen krijgen.
 6. 6
  Onderzoekt andere mensen (niet via duidelijke staren). Hoe reageren ze op hun eigen lichaam? Dit kan u helpen bij uw situatie.

Tips

 • Je bent geweldig zoals je bent en je hoeft niet Google om u te vertellen dat.
 • Vergeet niet, je bent niet alleen - of dat anders.
 • Concentreer je op je sterke en positieve kwaliteiten.
 • Je bent speciaal, hou van jezelf. Elke persoon aangaan van deze wereld is prachtig in zijn of haar eigen manier.

Waarschuwingen

 • Verwijzen nooit naar jullie verschillen als inferiorities!
 • Luister nooit naar iedereen die jou neer zet.
 • Als uw minderwaardigheid is fysiek, te vermijden in de spiegel kijken te veel in de eerste fasen.

Dingen die je nodig hebt

 • De mind-set te veranderen
 • Goede vrienden
 • Bereidheid om positief