Wkenl

Hoe zich te ontdoen van een spraakstoornis

Sommige mensen voelen zich onzeker over hun spraakgebrek, of het nu een lisp of een onvermogen om woorden uit te spreken naar behoren, en het kan elk aspect van je leven beïnvloeden. Voor openbare sprekers, een goede speech is belangrijk om het publiek te imponeren met een zelfverzekerde en overtuigende toon, terwijl een goede speech is essentieel voor zakelijke transacties, openbare optredens, en het gebruik in het dagelijks leven. Hoewel het lijkt misschien niet leuk vinden, kan je in staat om zich te ontdoen van of het verbeteren van uw spraakgebrek met enkele speech-opleiding praktijken en een aantal belangrijke vertrouwenwekkende boosters. Een paar zijn hier vermeld, maar advies inwinnen van een arts of specialist voor meer informatie.

Stappen

Hoe zich te ontdoen van een spraakstoornis. Onderzoekt de mogelijke oorzaken van uw spraakstoornis en te begrijpen, als je kunt, wat de oorzaak van de jouwe.
Hoe zich te ontdoen van een spraakstoornis. Onderzoekt de mogelijke oorzaken van uw spraakstoornis en te begrijpen, als je kunt, wat de oorzaak van de jouwe.
 1. 1
  Onderzoekt de mogelijke oorzaken van uw spraakstoornis en te begrijpen, als je kunt, wat de oorzaak van de jouwe. Werken met een toespraak deskundige of medische professional als je nodig hebt om.
  • Kijk voor mogelijke fysieke oorzaken:
   • Gespleten gehemelte was een belangrijke oorzaak van spraakstoornissen tot operatie werd betaalbaar voor mensen die last hebben met het.
   • Malocclusie is wanneer de tanden niet over de juiste normale beet. Malocclusions meestal gecorrigeerd door braces, hoewel orthodontische operatie noodzakelijk in sommige gevallen.
   • Neurologische aandoeningen veroorzaakt door ongelukken of hersenen en zenuwstelsel tumoren kan een spraakstoornis dysprosody genaamd veroorzaken.
  • Kijk voor mogelijke leerstoornissen:
   • Dyslexie en mentale retardatie kan voorkomen dat iemand goed te leren spreken.
   • Kinderen die last hebben van leerproblemen hebben vaak een spraakgebrek, hoewel ze kunnen worden opgelost door middel van logopedie.
  • Wordt het veroorzaakt door een emotioneel probleem?:
   • Mensen die last hebben van traumatische ervaringen ontwikkelen vaak spraak problemen zoals stotteren en stotteren. Een sterfgeval in de familie, een ongeval of een misdrijf kan vaak van invloed op het vermogen van een persoon om duidelijk te spreken.
   • Kindermishandeling is ook een veel voorkomende oorzaak van spraakstoornissen.
 2. 2
  Ga na of uw spraakgebrek is permanent. Sommige spraakstoornissen zijn permanent, vooral als gevolg van neurologische aandoeningen. Aan de andere kant kan een spraakgebrek het gevolg van het niet hebben geleerd hoe om duidelijk te spreken en effectief te communiceren zijn. Als u of uw kind niet de juiste toespraak praktijken op school of thuis als jeugd wordt geleerd, kan dit leiden tot een spraakgebrek.
 3. 3
  Ga verder te werken aan het verbeteren van uw toespraak als je eenmaal de oorzaak van uw toespraak moeilijkheden te begrijpen.
 4. 4
  Correct leren spreken. Er is geen vervanging voor het leren als het gaat om de juiste en effectieve gebruik van de taal. Oefening baart kunst, en dit geldt voor het spreken. Elke mogelijkheid aangrijpen om te spreken, om te oefenen en penseel op correcte uitspraak en verkondiging.
 5. 5
  Spreken in het openbaar. Hoe meer kans je hebt om in het openbaar te spreken, hoe meer kansen je krijgt om te oefenen. "Openbaar" hoeft niet aan een groot publiek betekenen, zeker als dat maakt je zenuwachtig. In plaats daarvan, de praktijk te praten met een vriend of familielid je kunt vertrouwen om geduldig te luisteren. Daarna door naar het spreken met anderen.
 6. 6
  Probeer boeken over gesproken Engels en spraak-boor tapes. Wijzen twee tot drie uur per dag om te oefenen hoe je woorden uit te spreken naar behoren. De notities van de woorden en zinnen die je moeilijk of lastig uit te spreken vinden.
 7. 7
  Noteer je oefensessies op een hand-held voice recorder, of door middel van een microfoon aangesloten op een stereo-set of boom box. Oefenen correcte uitspraak, kan uitdrukking en dictie klinken als een veel hard werk, maar alle inzet loont.
 8. 8
  Lees hardop. Krijg een greep van een aantal inspirerende speeches van een hogeschool Engels handboek (of een andere tekst u wilt), en lees ze voor. In de tijd, kun je zelfs het ontwikkelen van uw spreken in het openbaar vaardigheden. Op die manier kunt u zich concentreren op de geluiden en niet komen met de woorden.
 9. 9
  Neem de tijd. Langzaam spreken kan door sommige mensen worden afgekeurd omdat het klinkt alsof ze "praten dom," maar langzaam en voorzichtig spreken is een zeer effectieve en overtuigende manier te communiceren. Je hoeft niet heel langzaam te spreken, je moet in een tempo dat comfortabel is voor u en uw publiek aan te spreken. Een gestaag tempo is beter dan het spreken in een snel tempo, vooral als je wilt om de bedoelde betekenis van uw boodschap over.
 10. 10
  Spreek uw mening. Een andere reden waarom sommige mensen spraakstoornissen te ontwikkelen is dat ze niet de kans om zich te praten of te uiten in het openbaar doen nemen. Hoe meer je mond houden en blijven voorbehouden, hoe meer je zou spraakstoornissen zoals stotteren, stotteren of rommelige spraak ontwikkelen.
 11. 11
  Get bretels. Als je verkeerd tanden, kan u moeilijk uitspreken van sommige woorden vanwege een lisp. De meeste malocclusions worden gecorrigeerd door middel van beugels. Bretels trekken, duwen, en de individuele tanden aan te passen aan uw beet te corrigeren. Kinderen en tieners niet graag beugel dragen omdat ze vaak gepest als "metal monden" of "railroad gezichten." Het feit is dat de beugels zijn steeds de beste manier om een ​​lisp door verkeerd tanden corrigeren. Het probleem met beugels is dat ze vaak leiden tot een spraakgebrek, vooral wanneer de veren, banden en draden van een set beugels zijn maandelijks aangepast.
  • Elke keer als de tandarts past je beugel (of zelfs kunstgebit), moet je jezelf trainen om te praten en om goed te eten. Het kan heel pijnlijk zijn op het eerste, maar vergeet niet te ver te gaan, opdat je uiteindelijk met een mond blessure.
  • De meeste braces worden gebruikt voor orthodontische doeleinden, hoewel sommige beugels kan worden gebruikt als decoratie. Beugels zijn vrij duur, en kan het nodig zijn tot het afsluiten van een tandheelkundige plan of contant geld in op de tandheelkundige verzekering te betalen voor hen.
 12. 12
  Onderhouden goede. De meeste spraakstoornissen worden veroorzaakt door problemen in de mond, maar een aantal belemmeringen, zoals stotteren en stamelen worden veroorzaakt of verergerd door slecht. Als je je rug gebogen houden en voorgevoel je schouders op, hoeft u niet toestaan ​​genoeg lucht om de druk op je middenrif te oefenen of door je strottenhoofd (voice box). De beste openbare sprekers en redenaars behouden dikwijls goede sprekende houding:
  • Maag in
  • Borst vooruit
  • Schouders ontspannen
  • Rug recht
  • Voeten stabiel.
 13. 13
  Ondersteun uw toespraak vanuit het middenrif. De juiste staan ​​en zithouding betekent dat je je stem niet rechtstreeks van het strottenhoofd te trekken, maar vanuit het middenrif. Je druk op je strottenhoofd verlichten ook door het ontspannen van je schouders, wat betekent dat je in je natuurlijke toonhoogte zou praten. Als u houdt uw voeten plat en stabiel, geef je jezelf ook een zeer stabiele verticale basis om uw lichaam te ondersteunen als je praat.
 14. 14
  Lange tribune. Een ander groot voordeel om de juiste houding is dat je kijkt en een goed gevoel wanneer je spreekt, of het nu een formele spreekbeurt of een praatje tijdens de lunch. Juiste houding verhoogt je en vertelt mensen dat je weet wat je het over hebt.
 15. 15
  Probeer logopedie psychologen en logopedisten om u te helpen uw spraakgebrek te overwinnen als ze worden veroorzaakt door emotionele stress of leerproblemen. Logopedie is erg handig als je nodig hebt om uit te breken van uw zwijgen, en om te praten over je problemen, je frustraties, of uw eigen persoonlijke tragedie. Logopedie is ook zeer nuttig voor het corrigeren van uw belemmering, de therapeut zal wijzen op het deel van meningsuiting waar je problemen, en zal samen met u om dit te corrigeren. Prive logopedie-sessies zijn niet goedkoop, maar u kunt nemen geld van uw persoonlijke zorgverzekering als uw dekking applicatie maakt het.

Tips

 • Een goede speech is belangrijk hoog gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen te behouden.
 • Als je niet kan ontdoen van uw toespraak wanorde op uw eigen, een arts raadplegen.
 • Zie een Patholoog die hun certificering van klinische competentie van de Europese spraak en gehoor Vereniging onderhoudt. Deze professionals zijn in staat om te beoordelen, diagnosticeren en behandelen van spraakstoornissen.
 • Welkom goede speech. Kijk er naar uit, en te accepteren en te vieren zelfs kleine verbeteringen.
 • De grote Griekse redenaar en staatsman Demosthenes eenmaal verlost van zijn spraakgebrek door het reciteren van verzen, terwijl zijn mond was vol kiezels. Het klinkt als een goed idee, maar je zou niet willen stikken in de kleine rotsen gewoon om zich te ontdoen van een stotteren of stamelen.
 • Proberen te vertragen en uit te spreken elk woord correct want dit kan ook helpen wanneer het proberen om een ​​toespraak probleem op te lossen.

Waarschuwingen

 • Ga naar een dokter als je kunt. Niets vervangt geluid medisch advies van een specialist. Ze hebben veel andere mensen eerder geholpen, en zal zeker in staat zijn om u te helpen.