Wkenl

Hoe de controle van een geschrokken kameel te herwinnen

In sommige delen van Noord-Afrika en het Midden-Oosten, de kameel blijft het belangrijkste middel van vervoer over lange afstand. Deze opmerkelijke dieren zijn intelligent en sterk, en ze bezitten ongelooflijke uithoudingsvermogen. Ze kunnen ook heel snel: sommige kamelen kunnen kort snelheden bereiken tot 40 mijl per uur (64 km / h). Terwijl hun snelheid maakt ze ideaal voor race-kameel races zijn erg populair in vele delen van de wereld-het kan een kameel ruiter te voorzien van een schrijnend, potentieel dodelijke ervaring als een kameel is geschrokken of anderszins begint te lopen van controle.

Stappen

Hoe de controle van een geschrokken kameel te herwinnen. Overweeg een snelle afsprong.
Hoe de controle van een geschrokken kameel te herwinnen. Overweeg een snelle afsprong.
 1. 1
  Identificeer uw kameel. Het gedrag van een kameel is over het algemeen ten opzichte van zijn positie en rol binnen de kudde. Velen, vooral de dubbele humped, zijn arrogant en koppig. Het is verstandig om weg te stappen van het dier, indien mogelijk.
 2. 2
  Blijf rustig. De kameel zal uiteindelijk stoppen. In feite, zal een op hol geslagen kameel meestal weer zijn kalmte en vertragen vrij snel. Totdat het doet, moet u uw verstand te houden over u.
 3. 3
  Hang op de teugels. Omdat kamelen herkauwende dieren (zij voortdurend kauwen), worden de nieren meestal verbonden aan een pin ingebracht in de neus, in tegenstelling tot zijn bevestigd aan een bit in de mond. Dus, in tegenstelling tot met een paard, kun je niet proberen om een ​​out-of-control kameel sturen door harde trekken aan de teugels. Een harde pull zal de teugels breken of, nog erger, scheur de pin uit de neus van de kameel, die zal leiden tot het nog meer paniek. Terwijl je niet wilt trekken aan de teugels te veel, wil je ervoor zorgen om greep te houden van hen, zodat je de kameel kunt sturen zodra het vertraagt.
  • Als de teugels aan een hoofd halster bevestigd zijn, zoals vaak het geval is met kamelen die worden gereden op toeristische expedities, kunt u trekken aan de teugels om de kameel te draaien in een cirkel te krijgen en, uiteindelijk, vertragen. Werk samen met de kameel, niet tegen. Trek de teugels aan de zijde waar de kameel wil haar hoofd te draaien. Als de kameel besluit haar hoofd de andere kant op, laat het dan doen, en trek de teugel aan die kant in plaats daarvan.
 4. 4
  Overweeg een snelle afsprong. Als de kameel is net begonnen te halen snelheid en zal niet reageren op commando te stoppen, overwegen glijden. Dit is vooral handig als je de teugels hebben verloren. Kick van de beugels en proberen te raken de grond lopen, buig je knieën licht als je landt. Merk op dat dit niet moet worden geprobeerd bij hoge snelheden, tenzij er een dreigend gevaar vooruit (een klif, bijvoorbeeld). Zodra je op de grond, proberen om de teugels te grijpen. De kameel zal waarschijnlijk tot stilstand komen als je eenmaal hebt de teugels in je handen weer.
 5. 5
  Hangen. De kameel zal uiteindelijk stoppen. Je doel is om vast te houden totdat het doet. Drukt u uzelf op de kameel om je zwaartepunt te verlagen, greep de kameel tussen je benen, en houd de hoorn van het zadel. Als u geen gebruik maakt van een zadel, maar houd op als je kunt, en proberen om achterover te leunen een beetje, zodat je rijd niet in de buurt van de top van de bult, die een zeer hobbelige rit bij hoge snelheden zal zijn.
 6. 6
  Stap uit de kameel als je het eenmaal onder controle. Zodra de wilde rit voorbij is, hebben de kameel zitten. Afstijgen en blijven de teugels vast te houden.

Tips

 • Word niet boos met de kameel of sla er nadat je hebt het onder controle. Terwijl je adrenaline kan worden pompen, is het belangrijk dat je je hoofd koel te houden. Kamelen hebben de neiging om wrok te houden, dus als je bang of mishandelen hen, zij aansprakelijk zijn onaangenaam te zijn in de toekomst.
 • Zorg ervoor dat je stevige teugels en een hoofd halster, vooral als je niet veel rijervaring. Een hoofd halster kan het veel gemakkelijker om de controle over uw kameel weer te maken, en je zult geen zorgen te maken over het kwetsen van het door het rippen van de pin uit zijn neus.
 • Leren en de juiste commando's om een ​​kameel te geven tijdens het rijden het. Verschillende kamelen zijn getraind om te reageren op verschillende commando's.
 • De meeste, maar niet alle, kamelen graag dicht bij de kudde blijven of dicht bij huis, dus als je uit je kameel valt, zal de kameel waarschijnlijk terugkomen zodra het kalmeert.
 • Alleen van toepassing een lichte pull aan de teugels wanneer het proberen om de kameel te draaien te krijgen. Het meestal niet veel voor nodig, en een overijverige pull kan pijn doen uw kameel als de teugels aan een neus pin zijn bevestigd.