Wkenl

Hoe de verschillende soorten verbanden gelden

Heb je nodig om bandage een wond of letsel? De meeste standaard EHBO-kits worden geleverd met steriele gaasjes, absorberende verbanden, plakband, roller bandages, en een mitella, alsmede regelmatige pleisters - hoewel in geval van nood, kunt u een absorberend materiaal te gebruiken als een bandage. Hier is hoe u verschillende verwondingen te behandelen met zwachtelen.

Stappen

Hoe de verschillende soorten verbanden gelden. Probeer de ernst van de wond te beoordelen.
Hoe de verschillende soorten verbanden gelden. Probeer de ernst van de wond te beoordelen.
 1. 1
  Probeer de ernst van de wond te beoordelen. Wondbehandeling begint met de evaluatie van hoe slecht de blessure is. Hier zijn een paar punten om te overwegen:
  • Als de cut is dieper dan 1/2 inch, of als je bloedvaten of bot kan zien, het wordt als ernstig beschouwd.
  • Als het een diepe steekwond, kan het ernstig zijn (afhankelijk van hoe groot het object is en waar het zich)
  • Als je zware bloedingen, het is waarschijnlijk ernstig. Houd er echter rekening mee, dat verwondingen aan het hoofd, gezicht en mond overvloedig zal bloeden, zelfs als ze minderjarige, omdat er zo veel bloedvaten in het gebied.
 2. 2
  Als de wond ernstig is, moet je eerste prioriteit zijn om te stoppen of beheerder het bloeden. Verspil geen tijd schoonmaken van de wond - infecties doden een stuk langzamer dan bloeden uit doet. U kunt later zorgen maken over antibiotica.
 3. 3
  Als de wond niet ernstig is, reinig deze dan vóór het aanbrengen van een bandage. Als de patiënt niet in onmiddellijk gevaar van bloeden uit, dan kunt u de tijd nemen om de wond schoon te maken voordat je bandage het.
 4. 4
  Bandage de wond volgens de blessure. Hieronder zijn enkele voorkomende verwondingen. Wonen aan de wond dienovereenkomstig.

Diepe sneden

 1. 1
  Breng een gaasje om de cut onmiddellijk. Als je een steriel gaasje, neem het uit de verpakking en direct toe te passen op de snede met de druk. Als je niet een steriel gaasje hebt, gebruik geen stof-based post om te genieten van het bloed - papieren handdoeken, T-shirts, vodden of wat je hebt bij de hand zal werken.
 2. 2
  Wikkel de wond. Nadat je iets hebt gedrukt direct op de snede te vertragen het bloeden, wikkel een verband rond zowel de wond en de pad. U kunt een eenvoudige gaasverband, een elastische bandage (vaak gebruikt om verstuikingen wrap), bandage tape, of wat dan ook lange stuk stof of band die u beschikbaar hebt gebruikt.
  • Wikkel de bandage stevig genoeg om druk op de wond, maar niet zo strak dat het een tourniquet. Druk uw nagel in de huid onder de bandage (of aan de zijde die het verst van het hart). Als de kleur niet terugkeert naar de huid wanneer u uw nagel te verwijderen, heb je de bandage te strak gewikkeld.
 3. 3
  Als de bloedingen aanhouden, gelden meer verbanden. Als het bloed doorweekt door de verbanden die je al hebt toegepast, niet verwijderen. In plaats daarvan, gelden meer bandages op de top. Als je moet een frisse gaasje bovenop uw eerste pleister en wikkel het weer, doen.
 4. 4
  Als het bloeden nog steeds voortduurt en de patiënt in gevaar van bloeden uit, gebruik dan een bandage om een tourniquet te maken. Tourniquets mag alleen worden gebruikt wanneer de wond ernstig genoeg is om mogelijk leiden tot de patiënt doodbloeden.
  • Zorg ervoor dat een tourniquet is absoluut noodzakelijk. Je zult het afsnijden van de bloedtoevoer naar de ledematen en potentieel waardoor het weefsel te sterven.
  • Gebruik een mitella, elastisch of verbandgaas, of wat je beschikbaar hebt. Twist of vouw het verband, zodat het een strakke, smalle band.
  • Wikkel de tourniquet zo strak als je kunt net boven de wond. Als u weet waar de hoofdader voor dat gebied is gevestigd, proberen om de knoop rechtstreeks binden op de slagader.
 5. 5
  Bel de hulpdiensten. Zodra u het bloeden onder controle, bel de hulpdiensten of meteen de patiënt naar een ziekenhuis. Jagged bezuinigingen, diepe sneden of wonden die niet zal stoppen met bloeden om aandacht van een arts.
 6. 6
  Zie dit artikel voor meer informatie over hoe om te stoppen met bloeden.
 7. 7
  Wees bereid om de patiënt voor shock te behandelen terwijl het wachten op hulp te komen. Zie dit artikel voor meer informatie.

Ernstige steekwonden

 1. 1
  Het object niet verwijderen uit de wond. Bij het verlaten van het alleen, zou je een tijdelijke afdichting die zal afhouden zware bloeden totdat de patiënt medische hulp kan ontvangen creëren.
  • Als u weet dat het object is erg vuil of anderszins verontreinigd, alleen overwegen te verwijderen als je veilig kan aannemen dat de bloeding minder ernstig dan de potentiële besmetting zou zijn. Als de infectie traag zou echter achter in - de patiënt kan worden behandeld met antibiotica later.
 2. 2
  Bel de hulpdiensten.
 3. 3
  Breng een donut bandage. Als je een donut bandage (gaas gewikkeld in een donut vorm met een gat in het midden) in je EHBO-kit, zorgvuldig toe te passen rond de steekwond zonder het object te verstoren of te verjagen.
  • Als u niet beschikt over een donut bandage, maak een van uw eigen. Twist een lengte van gaas of doek, zet het dan in een cirkelvorm. Wikkel meer gaas rond de cirkel, gaande van de buitenkant van de cirkel naar het centrum, en de voortzetting van dit helemaal rond. Toepassing zachtjes om het gebied rond de punctie.
 4. 4
  Beveilig de donut bandage met tape. Als je bandage tape of een ander soort tape bij de hand, zet de donut verband rond de punctie met tape langs de buitenste randen aan de huid van de patiënt (verwijder alle kleding die in de weg).
 5. 5
  Indien mogelijk, moet de patiënt verheffen de wond boven zijn of haar hart. Gebruik de zwaartekracht om te helpen vertragen het bloeden.
 6. 6
  Als de patiënt bloedt door de donut bandage, verwijder deze niet. Verwijder nooit bandages die zijn doordrenkt met bloed van een ernstig letsel. In plaats daarvan, wikkel meer gaas of weefsel rondom de donut bandage en tape die naar beneden ook. Wees voorzichtig om te voorkomen dringen het object.
 7. 7
  Wees bereid om de patiënt voor shock te behandelen terwijl u wacht op hulp te komen. Zie dit artikel voor meer informatie.

Accidental amputatie

 1. 1
  Bel de hulpdiensten.
 2. 2
  Zet een tourniquet direct boven de amputatie website. U kunt een tourniquet maken van een lange strook stof of gaas, of u kunt gebruik maken van tape. Wind, twist of vouw de doek in een smalle strook, en bind zo strak als je kunt.
 3. 3
  Solliciteer gaas of een ander absorberend materiaal om de amputatie website. Als je niet gaas hebben, gebruiken wat absorberend materiaal u kunt vinden - papieren handdoeken, regelmatig handdoeken, T-shirts of enige andere vorm van stof zal doen.
  • Als de bloeding aanhoudt, passen meer verbanden bovenop uw eerste. Mint doordrenkte verbanden uit een ernstige wond.
 4. 4
  Als u de tijd en de middelen, ijs zowel de amputatie plaats en de vrijstaande ledematen. Icing deze gebieden verbetert de kans dat een arts de ledemaat kan weer vast. Echter, dit een eerste prioriteit te maken. Het belangrijkste is om het bloeden te stoppen.
 5. 5
  Wees bereid om de patiënt voor shock te behandelen terwijl het wachten op hulp te komen. Zie dit artikel voor meer informatie.

Ernstige brandwonden

 1. 1
  Bel de hulpdiensten.
 2. 2
  Heb verbrand kleding niet verwijderen. Dit kan meer schade aan het gebied te doen.
 3. 3
  Solliciteer gaasjes of absorberende doek met koud water om het verbrande gebied. Druk niet op de brandwond of veeg de doek overheen.
 4. 4
  Indien mogelijk, verhogen het verbrande gebied boven hartniveau.
 5. 5
  Zie dit artikel voor meer informatie over hoe u een brandwond behandelen.
 6. 6
  Wees bereid om de patiënt voor shock te behandelen terwijl het wachten op hulp te komen. Zie dit artikel voor meer informatie.

Hoofdwonden

 1. 1
  Bel de hulpdiensten.
 2. 2
  Plaats een gaasje of een ander absorberend materiaal over de cut.
 3. 3
  Leg het midden van een pleister over het pad. Wikkel beide zijden rond het hoofd, en komen terug rond om de pad. Maak een knoop direct over de wond.
  • Als u niet beschikt over een elastische of verbandgaas, gebruiken wat materiaal dat u beschikbaar hebt.
 4. 4
  Als de bloeding aanhoudt, passen meer verbanden bovenop uw eerste. Verwijder nooit een doorweekte bandage aan een ernstige wond.
 5. 5
  Wees bereid om de patiënt voor shock te behandelen terwijl het wachten op hulp te komen. Zie dit artikel voor meer informatie.

Uitstekende botten

 1. 1
  Raak de wond of poging om het schoon te maken niet aan. Net als bij andere ernstige wonden, de prioriteit is om het bloeden te stoppen.
 2. 2
  Breng een gaasje of een ander absorberend materiaal rond de wond. Weet de pad niet rechtstreeks van toepassing op de uitstekende bot en druk naar beneden. In plaats daarvan, het behandelen als een steekwond en druk uit te oefenen op het gebied rond het uitsteeksel.
 3. 3
  Bel de hulpdiensten.
 4. 4
  Als de bloeding blijft, gelden meer bandages op de top van de eerste. Verwijder nooit een doorweekte bandage aan een ernstige wond.
 5. 5
  Wees bereid om de patiënt voor shock te behandelen terwijl het wachten op hulp te komen. Zie dit artikel voor meer informatie.

Gebroken botten

 1. 1
  Weet de ledematen of de patiënt niet bewegen. Daarbij zou meer schade aan het letsel veroorzaken.
  • De enige keer dat je moet de patiënt te verplaatsen is als hij of zij is in direct gevaar, of moet om medische hulp te ontvangen worden verplaatst. In dat geval, beschadiging van de schade verder de voorkeur om de resterende in een potentieel fatale positie.
 2. 2
  Bel de hulpdiensten.
 3. 3
  Als de patiënt niet onmiddellijk medische zorg krijgen, breng dan een spalk of een sling. Als het gebroken bot behandeling in het volgende half uur zal ontvangen, neem dan niet de volgende stappen - gewoon wachten op medische hulp. Als, bijvoorbeeld, werd de patiënt gewond geraakt bij een afgelegen gebied en moeten worden verplaatst om hulp te krijgen, overweeg dan een van de volgende acties:
  • Voor gebroken ledematen, breng dan een spalk. Met behulp van twee stevige stokken of planken, immobiliseren de gewrichten boven en onder de verwonding (niet proberen om gewoon spalk de pauze site zelf). Wikkel een gaasverband of ander materiaal rondom de planken om de spalk te beveiligen. Controleer de huid rond de spalk voor de warmte, en zorg ervoor dat je niet het verkeer afgesneden.
  • Voor een gebroken arm, kunt u een strop te maken. Gebruik een mitella, of vouw een vierkant stukje stof in een driehoek. Het eindigt rond de schouder tegenover de gebroken arm.
  • Voor rug, ribben, bekken en sleutelbeen breekt, doe niets. Houd de patiënt immobiel, behandelen alle open wonden, kalmeren hem of haar naar beneden en laat de ambulance mee omgaan. Verplaatsen van het slachtoffer kan meer schade veroorzaken.

Kleine brandwonden

 1. 1
  Houd de brandwond onder koud water gedurende 10 tot 15 minuten. Als je niet kan houden het branden onder stromend water, dompel het.
 2. 2
  Laat het gebied lucht drogen. Maak het niet droog met een handdoek wrijven.
 3. 3
  Voorzichtig toe te passen aloë op de brandwond. De meeste kleine brandwonden beter zal genezen als ze licht vochtig zijn gehouden, zodat opnieuw de aloë zodra het gebied droog aanvoelt.
 4. 4
  Wikkel het gebied losjes met een gaasje. Het doel is om het verbranden van afval en vervuiling te voorkomen zonder te snijden het af van ventilatie. Gebruik indien mogelijk een niet-klevende dressing.
 5. 5
  Verander het gaas dagelijks. Zachtjes rewash het gebied, gelden aloë, en gebruik een antibioticum crème als nodig is om infectie te voorkomen.
 6. 6
  Zie dit artikel voor meer informatie.

Kleine steekwonden

 1. 1
  Gebruik een pincet om het object te verwijderen. Als het object kleiner is dan 1 cm in diameter, of niet dieper in de huid dan 1 cm, kunt u deze zelf te verwijderen.
  • Trek het voorwerp direct - niet grijpen in een hoek.
  • Als u niet pincet, probeer het eruit te trekken met je vingers.
 2. 2
  Toestaan ​​dat de wond bloeden gedurende enkele seconden. Dit kan helpen spoelen vuil.
 3. 3
  Stopt het bloeden. Gebruik een schone doek of een steriel gaasje druk uit te oefenen op de wond.
 4. 4
  Reinig de wond met warm water of een steriele zoutoplossing.
 5. 5
  Bandage de wond. Gebruik een steriel gaasje of schone doek, en wikkel het met een gaasje of een elastisch verband.
 6. 6
  Weet wanneer om medische hulp te zoeken. Als de prikplaats begint zwelling of aftappen van een stinkende pus, een arts raadplegen.
 7. 7
  Zie dit artikel voor meer informatie.

Eenvoudige snijwonden en krassen

 1. 1
  Was de wond. Als u niet bezorgd over de cut bloeden uit, dan kunt u de tijd nemen om het te wassen. Gebruik koud water of een steriele zoutoplossing; vermijd het gebruik van zeep, omdat dit de wond irriteren.
 2. 2
  Dep het gebied droog. Niet droogwrijven.
 3. 3
  Toepassing antibiotische zalf (optioneel). Je hoeft niet per se te zalf toepassing op een kleine snede, maar het helpt houden het gebied vochtig en infectie te voorkomen.
  • Aan de monding van de buis steriel te houden, gelden zalf op het steriel gaasje deel van uw bandage, niet direct op uw huid.
 4. 4
  Breng de juiste bandage. Wat voor soort pleister die u gebruikt zal afhangen van waar de snede wordt gevestigd, en of het steken zal vereisen.
  • Als je denkt dat de cut zal steken nodig, breng dan een vlinder bandage (die eruit ziet als een witte strook met twee grote, afgeronde uiteinden). Zet het op loodrecht op de wond, zodat de twee uiteinden vasthouden sluiten van de zijkanten. Indien nodig, kunt u een andere pleister toepassen op de top van de feitelijke snede.
  • Als de cut is langer dan een paar centimeter, maar zal niet steken nodig, breng dan een steriel gaasje. Maak deze vast door omwikkelen met plakband of gaas.
  • Als de cut is kort en zullen niet steken nodig, gebruik dan een gewone pleister (ook bekend als pleisters). De pleister box aan de meeste EHBO-kits zullen verschillende maten en vormen kenmerken. Er zijn strip bandages, vinger-tip verbanden (in de vorm van een zandloper), knokkel bandages (vorm van een aambeeld, of een oneven H), of blister verbanden (de vorm van een cirkel). Gebruik de methode die het meest geschikt lijkt voor uw letsel.
 5. 5
  Vervang de pleister elke keer dat je in bad, of elke 24 uur. Als de pleister is op uw hand of voet, kan het nodig zijn om het twee keer per dag te vervangen.
 6. 6
  Zie dit artikel voor meer informatie.

Blaren

 1. 1
  Neem een deel van moleskin. Het is een dikke, kleverige-back verbinding die in pads komt.
 2. 2
  Vouw de moleskin doormidden en snijd een halve cirkel (zo groot als de blaar).
 3. 3
  Schil van de kleverige kant van de moleskin en toepassen rond de blister. Herhaal dit totdat de blister niet tegen een sandaal zal wrijven.
 4. 4
  Breng een kleine pleister avoid druk te zetten op de blister totdat het geneest.
 5. 5
  Prik de blaar (optioneel). Als de blaar is op je voet, en u hebt nog veel lopen te doen, is het beter om het doorprikken het.
  • Verwarm de punt van een naald te steriliseren.
  • Prik de kant van de blisterverpakking met de naald.
  • Was de afvoer uit met water.
  • Breng een bandage en behandelen als een open wond totdat het geneest.

Tips

 • Weet hoe je schokken te behandelen. Schok kan optreden wanneer iemand lijdt aan een ernstige verwonding, en kan dodelijk zijn indien onbehandeld. Leg de patiënt op zijn of haar rug en til de benen omhoog, waardoor ze gebogen bij de knie. Indien mogelijk wikkel de patiënt in een warme deken, het nemen van extra zorg aan extremiteiten te dekken. Spreken in een rustgevende, kalme stem en vraag de patiënt open vragen om hem of haar praten (zoals: "Wat is uw naam?" Of "Hoe hebben jullie elkaar ontmoet je partner? ') Te houden. Bellen voor medische hulp onmiddellijk. Voor meer informatie, zie dit artikel.
 • Als je een grote schaafwond op een gebied dat niet zal bandage gemakkelijk (zoals een knie of elleboog), probeer dan het aanbrengen van een vloeibare bandage. U kunt deze kopen bij uw plaatselijke drogist.
 • Wees op de uitkijk voor de infectie. Als u een grijsachtig of geel, stinkende afvoer vanuit de wond, of je temperatuur boven de 100 graden Fahrenheit (of 38 graden Celsius) stijgt opmerken, een arts raadplegen.
 • Houd een EHBO-kit bij de hand. De verwondingen in dit artikel kan effectief worden behandeld met alleen de verbanden in een standaard EHBO-kit. Weten waar de kit in uw kantoor is gevestigd, en er eentje op uw huis en uw auto.
 • Gebruik alleen pincet om puin van een wond te verwijderen als medische verzorging is niet meteen komt. Wacht anders en laat de professionals omgaan.
 • Voor een ernstige wond, altijd controleren van de bloeden eerste prioriteit. Infecties kunnen later worden behandeld.
 • Afzonderlijk verpakt gaasjes, evenals de gaasjes op pleisters, steriel. Probeer te voorkomen dat je vingers op het gebied vind je van toepassing op de wond indien mogelijk. Zo niet, breng het verband toch.

Waarschuwingen

 • Met behulp handdesinfecterend is gevaarlijk op open wonden. Niet, onder geen enkele omstandigheid, gebruiken handdesinfecterend als vervanging voor water op een wond schoon te maken.
 • Bandages voor een ernstig letsel is slechts tijdelijk. Zodra u het bloeden onder controle, al het mogelijke doen om ervoor te zorgen dat de patiënt krijgt direct medische hulp.