Wkenl

Hoe je door middel van een migraine

Migraine kan buitengewoon slopende en vereisen veel meer ingrijpen dan gewone spanningshoofdpijn. Als u last heeft van migraine, of als u denkt dat u last heeft van hen, de beste manier van handelen is om te proberen om je migraine te voorkomen. Omdat het zowat onmogelijk om migraine geheel voorkomen, hoewel, hier zijn enkele stappen die u kunnen helpen via je volgende.

Stappen

Hoe je door middel van een migraine. Neem de maximale veilige dosis van ibuprofen, aspirine, paracetamol, of een andere over-the-counter pijnstiller of niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID) bij de eerste tekenen van een migraine.
Hoe je door middel van een migraine. Neem de maximale veilige dosis van ibuprofen, aspirine, paracetamol, of een andere over-the-counter pijnstiller of niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID) bij de eerste tekenen van een migraine.
 1. 1
  Snel handelen. Best veel van de stappen die u kunt nemen om te stoppen of minimaliseren van een migraine werken wanneer genomen bij de eerste tekenen van migraine symptomen. Bijvoorbeeld, sommige migraine goed aan medicijnen die in de eerste paar uur, maar kan niet reageert wanneer de medicijnen later dan worden genomen.
  • Leer de waarschuwingssignalen van een migraine te herkennen. Migraine wordt vaak voorafgegaan door prodromale symptomen zoals misselijkheid, duizeligheid, stijve nek, en prikkelbaarheid. Als u de behandeling te beheren wanneer u deze symptomen opmerkt, kunt u in staat om de migraine te stoppen in zijn tracks. Voor meer informatie over prodromale symptomen, zie dit artikel.
  • Blijf rustig. Helaas, als je begint met aandacht voor de vroege symptomen van een migraine, kan je de neiging om paniek te krijgen. Angst en angst kan uw migraine verergeren echter, of ze kunnen een gewone spanningshoofdpijn zetten in een migraine. Ontspannen, en probeer positief te denken.
 2. 2
  Neem de maximale veilige dosis van ibuprofen, aspirine, paracetamol, of een andere over-the-counter pijnstiller of niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID) bij de eerste tekenen van een migraine. Combinatie drugs geformuleerd vooral voor migraine kan effectief zijn wanneer individuele drugs niet. Pijnstillers vaak niet werken voor migraine, met name ernstige bijwerkingen, maar ze zijn het proberen waard. In feite, heeft minimaal een studie bleek dat een hogere dan de normale dosering van aspirine is zo effectief als recept migraine geneesmiddelen. Dat gezegd hebbende, moet je nooit meer dan de aanbevolen dosering te nemen zonder eerst overleg met uw arts. Bovendien, als u vindt dat u ondervindt om pijnstillers meer dan twee dagen per week te nemen, moet u uw arts te raadplegen voor een effectievere mislukte medicijnen of voor dagelijks preventieve medicatie (zie onderstaande waarschuwing).
 3. 3
  Krijg een cafeïne fix. Cafeïne paradoxaal genoeg zowel veroorzaakt en verlicht hoofdpijn. De cafeïne paradox wordt gemakkelijk verklaard door het mechanisme van verslaving en intrekking: cafeïne veroorzaakt migraine door provoceren nerveuze aanpassing aan cafeïne waardoor de patiënt vatbaar voor hoofdpijn renderen als caffeine dosering wordt vertraagd, en cafeïne verlicht migraine door het omkeren van cafeïne terugtrekking. Als cafeïne verlicht uw hoofdpijn, is het logisch cafeïne terugtrekking zorgt ervoor dat je hoofdpijn. Als je cafeïne gebruikt, kan cafeïne terugtrekking niet worden uitgesloten als mogelijke oorzaak van uw migraine. De logische strategie is om te veronderstellen cafeïne is de waarschijnlijke boosdoener, en om jezelf te spenen van cafeïne. Niemand last van hoofdpijn moet gebruiken cafeïne, een keuzevak, hoofdpijn-veroorzakende drug. Dat is gewoon gezond verstand.
 4. 4
  De "hoofdpijn cocktail" aanbevolen door Kaiser Permanente neurologie onderzoek bestaat uit 600 mg. Advil gel-caps (3 gel-caps) en cafeïne cola genomen bij het begin van migraine symptomen. De gel-caps en cafeïne te krijgen in de bloedbaan sneller, dankzij het koolzuur in de frisdrank. Light frisdranken worden niet aanbevolen omdat veel migraine-patiënten zijn zeer gevoelig voor kunstmatige zoetstoffen.
 5. 5
  Stoppen met wat je doet, en te ontspannen. Ontspanning kan migraine voor sommige mensen te verlichten. Oefenen diepe ademhaling of meditatie, bijvoorbeeld, en het minimaliseren van uw bewegingen. Op de lange termijn, kan het helpen om biofeedback gebruiken om te leren om effectief uw lichaam te ontspannen en uit te oefenen enige controle over haar reacties.
 6. 6
  Krijg een donkere, rustige plek. Felle lichten (en soms zelfs niet-zo-heldere verlichting) en lawaai lijken migraine bij sommige mensen, en veel migraine-patiënten zijn uiterst gevoelig voor licht en geluid als een hoofdpijn stakingen. Gewoon zittend in een donkere, rustige kamer kunnen uw symptomen aanzienlijk verlichten.
 7. 7
  Een dutje. Migraine zijn soms zo pijnlijk dat de slaap is ondraaglijk. Als je in staat bent om te slapen, echter, doen. Zolang je slaapt, je bent niet de pijn, en je hoofdpijn zal vaak worden gegaan als je wakker wordt. Sommige patiënten nemen slaap medicatie of antihistaminica, zoals Benadryl, om hen te helpen slapen. Deze medicijnen kunnen ook helpen verlichten migraine op andere manieren. Raadpleeg uw arts voordat u deze medicijnen om het risico van afhankelijkheid of nadelige interacties met andere geneesmiddelen te beoordelen. Gewoon liggend kan helpen, hoewel sommige migraine-patiënten vinden dat liggend maakt de pijn erger.
 8. 8
  Toepassing een zak ijs op het getroffen gebied. Ijs het pijnlijke gebied gedurende 15-20 minuten, en daarna wacht een tijdje en herhaal indien nodig. Het kan ook nuttig zijn om ijs van de achterkant van je nek. Interessant is dat sommige mensen vinden dat het nemen van een warme douche verlicht hun symptomen en die zitten in een warm bad terwijl ijsvorming de nek of het getroffen gebied helpt.
 9. 9
  Masseer jezelf. Kneden van het gezicht, hoofd, schouders, rug en nek kan verlichten de symptomen bij sommige mensen. In anderen, echter, kan massage veroorzaken de symptomen te verergeren. Zoals met alles migraine, er is een beetje trial and error betrokken zijn om uit te vinden wat voor u werkt.
 10. 10
  Behandeling van misselijkheid of diarree, indien aanwezig. Migraine vaak gepaard met misselijkheid, met of zonder braken en / of diarree. OTC anti-misselijkheid of anti-diarree medicijnen kunnen helpen verlichten van deze symptomen. Misschien vindt echter dat jezelf toe te zuiveren kunnen helpen uw migraine verdwijnen sneller. Als dit het geval is, voorkomen dat deze middelen niet absoluut noodzakelijk.
 11. 11
  Praat met uw arts over de voorgeschreven medicijnen. Als u last heeft ernstige migraine die niet reageren op andere behandelingen, kan uw arts een abortieve medicatie die migraine stopt of vermindert de ernst of de duur voorschrijven. Zoals met pijnstillers, deze medicijnen zijn meestal het meest effectief indien genomen bij de eerste tekenen van een migraine. De meest gebruikte klassen van migraine-abortieve drugs zijn triptanen en ergots. De arts kan ook voorschrijven pijnstillers, ofwel sterker versies van OTC geneesmiddelen of, in extreme gevallen, opiaten of sedatieve butalbital combinatie met niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen. Al deze medicijnen hebben potentieel ernstige bijwerkingen, en de laatste twee klassen voeren ook sterke risico van afhankelijkheid. In het algemeen moet geen van hen regelmatig gebruikt worden, dus als u vindt dat u nodig hebt om ze dagelijks of zelfs meer dan twee keer per week te nemen, moet u met uw arts over het voorschrijven van preventieve medicatie.
 12. 12
  In sommige gevallen, lage niveaus van het hormoon progesteron lijken de frequentie en ernst van migraine verhogen. Als u een vrouw bent, en uw migraine vaker voorkomen in de 2 weken voor de menstruatie, worden achterdochtig en vraag uw arts om uw progesteroneniveaus (note check: veel artsen zijn zich niet bewust van deze verbinding, maar als je het niveau blijken laag te zijn, kunnen zij bereid zijn om suppletie voor te schrijven). Progesteron is veilig genoeg om te worden verkocht zonder voorschrift (Progest crème is een goed merk), en het is het proberen waard, maar sommige migraine-patiënten vereisen een hogere dosis dan de niet-receptplichtige crème kan bieden. Er zijn zelfs af en toe berichten dat een veel kleinere dosis progesteron kan helpen verlichten van migraine bij mannen (geen studies gedaan, dat wel). Meer informatie over progesteron suppletie is te vinden op. WAARSCHUWING: Provera is NIET hetzelfde als natuurlijke progesteron en is bekend om migraine symptomen VERHOGEN, als je gaat om progesteron te proberen ervoor te zorgen dat het IS progesteron (Progest, Prometrium, of verergerd progesteron zijn; Provera, medroxyprogesteron, of de pil zijn NOT).
 13. 13
  Alle migraine een zijn verschillend, probeer verschillende benaderingen en behandelingen te vinden die voor u zou kunnen werken vinden. Warmte bijvoorbeeld toegepast op het gebied van acute pijn, de pijn en de snelheid herstel voor sommige vergemakkelijken.
 14. 14
  Lichte activiteit is ook gunstig voor sommige patiënten, zoals het nemen van een wandeling, of opruimen. Een instinct is om te gaan liggen, maar de activiteit kan helpen bij sommige patiënten.

Tips

 • Sommige vrouwen kunnen migraine vlak voor, wanneer ze op of aan het einde van de menstruatie.
 • Liggen in een donkere en rustige kamer.
 • Als u nog steeds ziek voelt, rust en / of ga naar bed.
 • Vermijd felle lampen en flits camera fotografie als lichtgevoelig.
 • Drink een blikje cola, zoals Coca-Cola of Pepsi als je voelt een migraine begint. De cafeïne, zoals hierboven vermeld, kan helpen afbreken of verlichten van een migraine. Dit is een truc van mijn vader leerde mij en het werkt het merendeel van de tijd.
 • Sommige migrainepatiënten kunnen hebben gezichtsstoornissen, gevoeligheid voor geluiden en geuren en onduidelijke spraak.
 • Doe neem de tijd ziek van het werk, zorg ervoor dat je baas en je collega's zijn te begrijpen, maar wees ervan bewust dat niet iedereen is het begrijpen van migraine.
 • Ontdek triggers zoals chocolade, kaas, alcohol, citrusvruchten, als je weet dat de trigger, voorkomen dat eten, drinken of element.
 • Als je braken hebben gehad, is het erg belangrijk om voldoende te drinken, water is het beste om het verloren vocht te vervangen.
 • Migraine wordt niet goed begrepen, en verschillende mensen verschillend reageren op verschillende behandelingen. In feite kan een behandeling die goed werkt een keer niet zo goed werkt op dezelfde persoon de volgende keer. Wees geduldig, en te werken met uw arts om de beste behandelingen voor u te vinden.
 • Een hoofdpijn dagboek kan u helpen bij het ​​identificeren van potentiële triggers, alsmede aan de effectiviteit van verschillende behandelingen te beoordelen.
 • Doe een rigoureuze studie over welke voedingsmiddelen kan worden triggering migraine. Migraine kan worden verminderd 30-50% door het verwijderen van alle triggers uit je dieet. U mag, met de praktijk, ook leren om een ​​migraine-trigger voedsel te identificeren, zelfs als het je mond binnenkomt. Sommige patiënten leren om af te halen op een mondelinge "migrane gevoel" en voorkomen dat voedsel.
 • Houd je hoofd waar je het gevoel veel pijn, en druk voorzichtig, kan dit de pijn voor een korte gemak terwijl terwijl u doorgaan met uw dagelijkse routine.
 • Als je het gevoel een hoofdpijn opkomen, neem een ​​paracetamol met een anti-ziekte tablet of u kunt nemen migraine tabletten bijvoorbeeld Imigran, Migraleve en hebben die op stand-by.
 • Als je denkt dat je lijdt aan migraine, een arts om een ​​diagnose te krijgen. U kunt lijden secundaire hoofdpijnen van een andere ziekte of aandoening.
 • Besteed aandacht aan visuele stoornissen. Soms kort voor een migraine begint, kan visuele symptomen zoals gekleurde lichten of vlekken verschijnen in het gezichtsveld.
 • Als je onzeker bent of dingen niet kloppen, aarzel dan niet om uw arts te zien.
 • Er zijn tabletten om migraine bijvoorbeeld Imigran, Migraleve behandelen.
 • Masseer de achterkant van je nek.
 • Als je naar andere mensen die ervaring migraine, of als je wat onderzoek op het internet, zult u een verbijsterende reeks van methoden voor de behandeling en voorkoming van migraine te spreken. Veel van deze werken voor sommige mensen, en sommige zijn waarschijnlijk pure kwakzalverij. Anderen kunnen zelfs gevaarlijk zijn. Gebruik je gezond verstand. Doen iets niet te doen of neem iets dat gevaarlijk lijkt, en altijd uw arts te raadplegen in geval van twijfel.
 • Indien mogelijk, bij de eerste tekenen proberen slok cola en te mediteren. Meditatie is een geweldige manier van het vrijgeven van stress en is ook een geweldige manier om een ​​migraine bij de eerste tekenen te beëindigen.
 • Rozemarijn is een andere een van de populaire kruiden die kunnen helpen bij de behandeling van migraine. Je moet rozemarijn strooi in je eten om te zien of het geen invloed op uw migraine zal hebben. Elke keer dat u gebruik maakt van natuurlijke kruiden om je migraine te behandelen, bent u beter af met de kruiden groeien in huis en gebruik ze zo vers mogelijk. Een theorie over hoofdpijn is dat ze het resultaat zijn van de gevaren voor het milieu, zoals giftige stoffen in de lucht. Als een natuurlijke hoofdpijn remedie in de groei van uw kruiden in huis, kunt u het gebruik van pesticiden te elimineren en maken ze veiliger te maken voor consumptie.
 • Probeer acupunctuur.
 • Soms, sommige mensen zullen genieten van het luisteren naar rustgevende meditatie muziek, zelfs Mozart Andante.
 • Voorkomen Zuivel. Zuivel zal u met een nog slechtere hoofdpijn.
 • Proberen om pillen en medicijnen te vermijden, indien mogelijk, gebruik maken van kruiden en ontspannende wierook in de kamer terwijl je mediteert / liggen. Het krijgen van ontspannen is een geweldige manier om een ​​migraine te beëindigen, of zelfs slapen zal het lukken.
 • Vermijd koolzuurhoudende dranken, en in plaats daarvan drink veel water. Koolzuurhoudende dranken, zoals cola zou gewoon laten je uitgedroogd.

Waarschuwingen

 • Wees sympathiek met migraine-patiënten, zeg nooit dingen als 'stick it out', of bel ze aandacht zoekers, simulanten, whingers, leugenaars etc, deze woorden zijn zeer ongevoelig en zeer onbehulpzaam. Migraine is een slopende en pijnlijke ziekte en mensen kunnen erg ziek met hen.
 • Als je weet dat mensen die migraine hebben, geef ze extra aandacht en extra breedtegraad. Dit is een vreselijke aandoening en mensen die geen migraine krijg kan onmogelijk begrijpen de mate van pijn en invaliditeit betrokken.
 • Overmatig gebruik van pijnstillers, zelfs over-the-counter medicatie, kan leiden tot rebound hoofdpijn, wat kan ertoe leiden dat u steeds hogere doseringen van de pijnstillers te nemen terwijl het krijgen van nog meer hoofdpijn.
 • Dit artikel is een algemene richtlijn en is niet bedoeld als vervanging voor professioneel medisch advies. Praat met uw arts als u last heeft van, of vermoedt dat u last heeft van, migraine, en niet voorgeschreven medicijnen niet gebruiken zonder doktersrecept.