Wkenl

Hoe je gerechten op een camping trip schoon

Wat doe je met je vuile borden en kookgerei terwijl je kamperen? Je kunt niet zomaar opbergen en opnieuw te gebruiken. Wegwerp spul werkt niet, want je moet zakken van vuilnis overal halen met je mee. Gelukkig zijn er verschillende manieren om schone en ongerepte gerechten krijgen tijdens het kamperen, en je op het punt om ze te leren.

Stappen

Hoe je gerechten op een camping trip schoon. Smeer een dun laagje biologisch afbreekbare zeep op de buitenkant van je vóór het koken.
Hoe je gerechten op een camping trip schoon. Smeer een dun laagje biologisch afbreekbare zeep op de buitenkant van je vóór het koken.

Met zeep

 1. 1
  Smeer een dun laagje biologisch afbreekbare zeep op de buitenkant van je vóór het koken. Dit zal helpen om de potten van verkolen en maakt opruimen gemakkelijker.
 2. 2
  Kook reinigingswater terwijl je koken als je een open-brander, of op het vuur terwijl je eet. Het is een stuk makkelijker om pannen rechts schoon te maken na het koken, anders het eten afkoelt en hard wordt aan de binnenkant van de potten.
 3. 3
  Worden drie potten of emmers:
  • Wassen pot: bevat warm water met een paar druppels van biologisch afbreekbare zeep.
  • Hot-pot spoelen: helder, warm water.
  • Koude-spoelen pot: koud water met een klein scheutje bleekwater of soortgelijke stof om bacteriën te doden (zie tips hieronder)
 4. 4
  Schraap borden en pannen voor het wassen. Veeg ze schoon om het merendeel van het voedsel deeltjes van hen af ​​te krijgen. Dit zal uw waswater te houden van het krijgen van te vuil, te snel.
 5. 5
  Schrob de gerechten in het wassen pot. Als je dit recht na je kookt, moet het minimale schrobben nodig (tenzij u volledig verbrand de pot tijdens het koken).
 6. 6
  Dompel de vaat in de hot-pot spoelen, die ze met een tang. Dit is belangrijk omdat het wordt allemaal van de zeep af van de gerechten, zodat ze veilig zijn om te eten af ​​van later zijn.
 7. 7
  Dompel de vaat in de koude spoeling voor twintig (20) seconden.
 8. 8
  Leg de gerechten op een schone ondergrond doek of op een stuk aluminiumfolie te druppelen droog. Laat ze drogen als je tijd hebt, anders een papieren handdoek zal werken. Aan de lucht drogen, plaats de gerechten in een schone, droge, mesh tasje, en hang het koord op een boomtak, of andere handige armatuur, zodat de tas met gerechten binnenkant niets anders aanraakt. Lucht en zonneschijn zal alles snel droogt zonder het aanraken van elk oppervlak die mogelijk niet schoon. Het bleekmiddel zal verdampen.
 9. 9
  Gooi de vuile schotel water door eerst het uitvoeren van een zeef doorheen, grondig, om al het voedsel te verwijderen.
 10. 10
  Draag het water 200 voet (60 meter) uit de buurt van uw camping en alle waterbronnen, en gooi het uit in een brede zone, of giet het in de vuurkorf als je er een hebt.
 11. 11
  Neem de zeef en leeg het in een tas die je zal verpakken en uit te voeren met jou.
 12. 12
  Giet je water afspoelen in de lege wassen bad uit te spoelen eventuele zeepresten. Giet dit water uit over dezelfde plek u uw waswater gedumpt.
 13. 13
  Om uw tubs ontsmetten, giet het koele bleekmiddel water in de spoel-bad, en dan in de wastobbe. Tenslotte giet dat water uit over dezelfde plek als de vorige twee stortplaatsen.

Zonder zeep

 1. 1
  Zoek zand of grind (die uit een beek of rivier bed is de minste kans om organisch materiaal in hebben).
 2. 2
  Verwarm het water zoals hierboven beschreven.
 3. 3
  Smeer een kleine hoeveelheid overgebleven koken vet op de borden, voeg hout as van het kampvuur, en meng in een paar theelepels warm water tot een dikke reinigingsoplossing resultaten. Deze zeepachtige mengsel is hard - zie hieronder waarschuwingen.
 4. 4
  Gebruik een handvol zand of grind als schuurmiddel te schrobben de schotels schoon, met een aparte wassen pot en spoel pot.
 5. 5
  Druipen of lucht drogen.
 6. 6
  Verhit de gerechten direct voor het koken met hen opnieuw te helpen met sterilisatie.

Soap-less methode 2

 1. 1
  Voordat u een kampvuur bouwen, schoon uit de vuurkorf. Heb prullenbak niet verbranden in de vuurkorf. Hardhout as zijn het beste voor het doen van gerechten. Wanneer u koken gedaan, zodat het vuur naar beneden te branden op een beheersbaar niveau.
 2. 2
  Selecteer een ruime metalen pot, als je er een hebt die is knapperig of vettig uit koken, dat is het een te gebruiken.
 3. 3
  Gebruik een lange steel opscheplepel om hete kolen en as in de pot. Ongeveer 2 kopjes zal voor de meeste rommel doen.
 4. 4
  Voeg net genoeg water om een dunne, dikke pasta die is warm aanvoelt, maar niet broeien maken, en meng het met de as.
 5. 5
  Smeer de hete as royaal plak over alle vuile servies en bestek. Het ziet er verschrikkelijk, maar het werkt. Gebruik de houtskool aan een vastgeroeste-on food schrobben. Voor hardnekkige korst, laat de as pasta weken in een paar minuten.
 6. 6
  Verzamel voldoende water uit uw bron, en draag het, en de vuile vaat, ten minste 200 meter afstand van uw waterbron. Nest het servies en bestek zo veel mogelijk, en spoel ze een voor een, op de paal, om water te besparen. Stel elke gespoeld werk rusten in een schone, droge plek tot je klaar bent. Zorg ervoor dat u uw handen te spoelen.

Spray en wassen

 1. 1
  Gebruik non-stick pannen, bij voorkeur analon, en niet stok grills, en wijden een goedkope set van kookgerei voor de camping - een die je het niet erg om verkoold aan de buitenkant. Wanneer pannen zijn nog steeds hot, onmiddellijk na het koken, snel veeg ze uit met een papieren handdoek, met een tang om te voorkomen dat het branden van uw handen. Herhaal dit met extra handdoeken indien nodig, tot het bijna geen residu overblijft.
 2. 2
  Spuit wat glazenwasser of andere reinigingsspray - gewoon een beetje zal doen - op de pannen en laat het zitten op hen als je eet. Wanneer u klaar bent eet, spuit wat schoner op de rest van uw gerechten.
 3. 3
  Veeg de gerechten gedrenkt in de spuit met keukenpapier zodat er zeer weinig residu op hen.
 4. 4
  Spoelen met schoon water.
 5. 5
  Begrijpen waarom dit werkt. Minder water raakt vervuild en gedumpt bij de camping of in het nabijgelegen waterwegen. Het eten in het waswater niet rot op de camping aantrekken mierenkolonies en / of knaagdieren. Het eten wordt opgeveegd en afgevoerd in de vuilnisbak, of verbrand, niet gedumpt op de grond of in rivieren. Als u wilt bijna nul effect, spray met schoner en veeg met vodden en spoel daarna de vodden thuis, waardoor bijna geen residu op de camping of in de waterlopen.

Alternatieve methode: Lik de binnenkant van uw persoonlijke gerechten voordat het eten wordt verhard. Gieten water in om te helpen schrapen de deeltjes en vervolgens slurpend het water is ook een goede keuze. De tweede optie moet worden gebruikt op potten en pannen ook. Dit wordt de grote gulp. Deze methoden bevorderen leave-no-trace kamperen en worden gebruikt door de hardcore soort camping.

Tips

 • Hoe warmer het water, hoe beter. Het laat de schotels efficiënter worden gereinigd bevorderen sterilisatie.
 • Hebben niet genoeg containers of emmers om de was te houden of spoelwater? Een trashbag of twee, in een stevige doos, zal doen in een snuifje.
 • Denk aan de volgorde waarin u wassen in: koppen / eerste, potten laatste. Potten zal de smerigste en zal ook worden verwarmd volgende keer dat u kookt, het doden van eventuele bacteriën.
 • Sommige mensen geven de voorkeur aan het bleekmiddel overslaan. Als je het water is warm genoeg en zeep wordt gebruikt, moet uw schotels schoon zijn voor de volgende keer.
 • 1 dop van bleekwater zal steriliseren 5 gallons (20 L) van het water - je hoeft niet meer dan een klein beetje voor een of twee liter (- 8 L 4) nodig. (Een vijfde van een dop is kleiner dan een eetlepel.) Tien druppels bleekwater is een goede verhouding voor een 2 liter emmer. Het helpt ook het minimaliseren van uw verpakking, als u alleen maar een klein druppelflesje te ruimen na diverse maaltijden.
 • Grenen stro of bladafval gewatteerd up maakt ook een goede scrub borstel om schuren uit te steken op eten uit een pot.
 • Als je hebt geen zeep en kan elke grind of zand te gebruiken als een schuurmiddel scrub niet vinden, zal modder werkt als schoonmaakster om voedsel korsten van je gerechten te verwijderen. Maar zorg ervoor dat je alles wassen in kokend water.
 • Was altijd uw handen voordat u met gerechten om de verspreiding van bacteriën te beperken.
 • Voor super-eenvoudig clean-up en veel lichtere gerechten (belangrijk voor pak-kamperen in de wildernis gebieden), probeer vouwen plastic camping gerechten. Wanneer u klaar bent met hen en ontvouwen ze, ze lag plat, zodat zijn zeer gemakkelijk af te spoelen en veeg schoon.
 • Teflon pannen vereisen slechts af te vegen met een papieren handdoek en een aantal sterilisatie.

Waarschuwingen

 • De alkali water, gemaakt door het mengen van hout as met vet, kan heel hard zijn op uw handen. In extreme gevallen kan dit baseoplossing chemische brandwonden, net als een zuur veroorzaken. Gebruik glovesm als je ze, of een stok aan het schrobben, en spoel grondig uw handen als je klaar bent heb.
 • Met behulp van bleekwater en andere wasmiddelen kunnen een nadelig effect hebben op het milieu. Zij zijn niet toegestaan ​​in gevoelige natuurgebieden zoals de Boundary Waters Canoe Area.
 • Voedsel trekt beren en andere dieren. Nooit een voedsel, snacks, snoep, restjes, kliekjes, in de nabijheid van uw tenten en camping.
 • Gelieve niet uw zeep gerechten in de nabijgelegen rivier of meer spoelen, zelfs als uw wasmiddel zegt "biologisch afbreekbaar", dit is schadelijk voor het waterleven.
 • Gebruik geen stilstaand water, want het is meer kans op schadelijke parasieten bevatten.