Wkenl

Hoe je iemand die denkt over het plegen van zelfmoord helpen

Zelfmoord is een moeilijke en delicate kwestie te benaderen. Ook het omgaan met een vriend of geliefde die is serieus overweegt zelfmoord kan heel moeilijk zijn. Dit artikel zal proberen om u te begeleiden in het praten met hen en het naderen van deze gevoelige kwestie, om hun leven te redden en hen te helpen op de weg naar herstel.

Stappen

Hoe je iemand die denkt over het plegen van zelfmoord helpen. Houd een oor uit voor hints dat ze kunnen denken over zelfmoord.
Hoe je iemand die denkt over het plegen van zelfmoord helpen. Houd een oor uit voor hints dat ze kunnen denken over zelfmoord.
 1. 1
  Luister. De sleutel tot het voorkomen van zelfmoord is om naar te luisteren. Je weet nooit wanneer of hoe iemand zal bereiken om hulp. Luister goed, en bereid zijn om te gaan met aanwijzingen dat suïcidale gedachten aanwezig zou kunnen zijn. En altijd in gedachten houden dat suïcidaal gedrag is een schreeuw om hulp en dat je iets kan doen om zowel hulp en stoppen hun bedoelingen.
  • Probeer het deel van je hersenen dat wil hun ervaringen hebben betrekking op een ervaring van je eigen uit te schakelen. Ze zijn niet in de positie om te kunnen uw uitkomst correleren met de stand van de gevoelens die ze zijn momenteel en het misschien gewoon ervoor zorgen dat ze meer gefrustreerd en onbegrepen voelen als je probeert te "kapen" hun ervaring te vervangen door uw eigen.
  • Evenals luisteren, nemen hun dreigementen serieus. Iedereen die suïcidale gedachten uitdrukt moet serieus worden genomen; studies hebben aangetoond dat 75 procent van de mensen die zelfmoord pleegden zei en deed dingen aan hun voornemen in de weken voorafgaand aan de handeling aan te geven.
 2. 2
  Houd een oor uit voor hints dat ze kunnen denken over zelfmoord. Luister aandachtig. Sommige zinnen die kunnen wijzen op suïcidale gedachten zijn:
  • "Niets werkt voor mij op dit moment,"
  • "Ik kan niet slapen 's nachts,"
  • "Niemand lijkt te meer om mij,"
  • "Niemand zou me missen als ik stierf,"
  • 'Je zou me niet missen als ik weg waren, "(voorbereiden u te laten van hen)
  • "Ik denk niet dat ik door kan gaan."
  • Merk op dat deze niet all inclusive indicatoren echter, noch zijn zij volledig van de mogelijke dingen die een persoon het gevoel suïcidaal zou kunnen zeggen. Gebruik uw gezonde verstand en redeneren om te bepalen wat er gaande is achter hun woorden.
  • Andere indicatoren zijn dingen weg te geven en het vinden van een nieuw huis voor een huisdier of huisdieren. Ontdekking van een schat van medicatie of books / historie website van zoekopdrachten over (dodelijke) dosissen van over-the-counter of op recept medicijnen. Sociaal isolement, verwaarlozing van persoonlijk welzijn, het voeden van wanbeleid, daling van de prestaties op school of werk, belangrijke verandering in de persoonlijkheid tot verdriet / pijn, etc. zijn andere indicatoren.
 3. 3
  Vraag hen of ze denken over zelfmoord. Dit is een kritisch punt. Veel mensen die een zelfmoordpoging zal bereiken om hulp. Door het stellen van deze cruciale vraag is echter, zal je ze een kans om te verlichten dat stress en verbinding maken met een andere persoon te geven. Tactvol zijn in de manier waarop je het vraagt ​​wel. In plaats van te vragen: "Bent u het denken over zelfmoord?" proberen, "Overweegt u zelfbeschadiging?"
  • Het is een mythe dat het praten met iemand over zelfmoord zal hen om het te doen. Open discussie over een zeer reëel en zeer laatste onderwerp is een belangrijke manier van het helpen van de persoon te zien de gevolgen en misschien om echt in het reine komen met de finaliteit van zelfmoord. Veel suïcidale mensen haven fantasieën over het missen van hen niemand, en praten over dit kan echt mee naar huis dat ze zou zeker worden gemist.
 4. 4
  Begrijp het probleem. Velen van ons zijn opgevoed om te voelen dat zelfmoord is een vreselijk ding om te doen. Laat deze uitspraak komen direct in uw woorden of daden, ja, is de veronderstelling dat mensen die zelfmoord plegen zijn gek erg misplaatst, want tot slechts 10 procent van die zelfmoord plegen lijden aan waandenkbeelden over de werkelijkheid. De persoon met wie u praat met ernstig zal overwegen zelfmoord. Om ze te laten lijken gek voor zelfs het denken over het zal alleen rijden een wig tussen u en hen. De truc hier is om te begrijpen waarom ze denken over overweegt zelfmoord. Probeer te vragen als vragen:
  • "Wat voor dingen aan het rijden bent om dat te doen?"
  • "Als het zo serieus, er iets moet duwen je over de rand. Wat is het? '
  • Ga er nooit vanuit dat de problemen van een persoon zijn triviaal, of 'niet genoeg te rechtvaardigen zelfmoord voorbij ". Je bent niet in hun hoofd, zul je niet altijd bewust zijn van de verschillende ervaringen en inwendige pijn die ze hebben gedreven tot dit punt, zodat de veronderstelling dat de problemen zijn niet een groot probleem vanuit uw perspectief kan een gevaarlijke benadering.
 5. 5
  Begrijpen dat veel mensen denken over zelfmoord gevoel dat hun leven niet meer onder hun controle. Als je een vraag als, vragen: "Waarom zou je dat willen doen? ', Je lijkt de schuld te leggen op hen en deze lijn van ondervraging of onder druk zal hen waarschijnlijk rijden verder weg.
 6. 6
  Vraag over wat hen van het plegen van zelfmoord. Als je eenmaal hebt geluisterd naar wat heeft hen geleid tot deze beslissing, probeer het onderwerp te veranderen om dingen die hen verhinderen zelfmoord te plegen. Enkele goede manieren om dit te doen is door vragen te stellen als: "Iets wat u ervan weerhoudt om dit te doen hoor. Wat kan dat zijn?" of "Ik weet zeker dat er een paar positieve dingen in je leven. Wat zijn dat?" Focus op hun antwoorden. De sleutel tot succes is om ze om zich daar te overtuigen zijn redenen voor het leven. Door het stellen van deze gerichte vragen, krijg je ze eerst te richten op de reden waarom ze willen sterven, en ten tweede, over de reden waarom ze willen leven. U bent dwingt hen om hun eigen antwoorden te geven. Doe alles wat je kunt om te voorkomen interjecting met uw eigen mening. Dit is over hen.
 7. 7
  Laat ze beide opties af te wegen. Nadat ze hebben opgegeven redenen voor het sterven en leven, hen te begeleiden door het proces van weging beide opties. Uw rol zal hier toenemen. Brengen dingen die ze kunnen zijn genoemd. Bijvoorbeeld, als ze kinderen hebben, vragen over hoe zij denken dat hun kinderen zouden voelen over het verlies van hun ouders. Probeer niet te spreektaal of gemeenplaatsen te gebruiken. Bijvoorbeeld, als ze te maken hebben met een extreem slechte break-up of, probeer niet om de uitdrukking te gebruiken, "er zijn veel meer vissen in de zee," want dit script zal lijken, en onoprecht. Probeer in plaats daarvan iets als, "Ik begrijp de problemen daar, en ik weet dat het een grote invloed op je. Is er iemand anders wel dat je misschien wel geïnteresseerd?" Werken om ze te begeleiden naar het kiezen van het leven. Dit duurt grote vaardigheid en geduld, dus wees voorbereid.
 8. 8
  Werken om hen te overtuigen om te kiezen voor het leven. Vraag hen over doelen en ambities zij zouden kunnen hebben. Krijgen ze te richten op deze plaats van hun redenen om te sterven. Ze hebben je nodig om hen te helpen te zien wat ze hebben om voor te leven. Je moet je hen om zich deze dingen te vertellen hoor.
 9. 9
  Maak een plan om hen veilig te houden. Indien zij een middel om zelfmoord te plegen hebben gebouwd, vraag hen dan om de apparatuur die zij zouden gebruiken. Namelijk, als ze van plan om een ​​overdosis voorgeschreven medicijnen, vraag hen dan om de hand over de medicatie. Het is gunstig voor hen te stemmen met verdere hulp te zoeken en dingen te verbeteren op waar hun leven gaat. Met hen samenwerken om de plannen voor de komende 24, 48 en 72 uur te maken. Zo helpen ze akkoord om meer tijd doorbrengen met familie en vrienden in de komende 24 uur, op zoek naar professionele hulp in de komende 48, en na door met de genoemde plannen binnen de 72 uur. Zorg ervoor dat in nauw contact te blijven en op te volgen deze tijdslijnen.
  • Sta niet toe dat de persoon om u vast te houden als een emotionele gijzelaar door vol te houden dat u akkoord gaat niet aan anderen te vertellen. Suicidal contemplatie is een van de zeldzame momenten in het leven wanneer het breken ontboezemingen is essentieel om ervoor te zorgen dat de persoon krijgt de hulp die nodig is om zijn of haar leven te redden. Bieden met hen te zijn tijdens het ontvangen van professionele hulp als dit hun zorgen en angsten zal vestigen. Ook beseffen dat de schouders dat alleen is niet een verstandige keuze, je kunt professionele hulp krijgen in totaal vertrouwen, dus worden gerustgesteld dat de privacy van alle betrokkenen zal worden gehandhaafd.
  • Heeft de persoon alleen niet verlaten. Als je weet dat ze op het randje, organiseren voor iemand (bij voorkeur zelf) om voortdurend met hen tot deze kan worden doorgewerkt. Ontgiften van het huis of gebied ze in door het verwijderen van alle middelen voor zelfdoding. Als je dit niet kunt doen en met hen zijn, een beroep doen op een vriend of familielid om dit deel te doen.
 10. 10
  Volgen door op alles. Als iemand voor je open op een gevoelig onderwerp als zelfmoord, hebben ze volledig vertrouwen en geloof in u. Vergeet niet te volgen, blijven ze te praten en hen aan te moedigen. We hebben allemaal ondersteuning nodig soms, en een situatie als deze is uw kans om die ondersteuning te bieden. Als je ooit ontmoedigd, weet dat je redden leven van een persoon, en de beloningen van die zijn van onschatbare waarde.
 11. 11
  Krijgen ze wat hulp. Vergeet niet dat zelfmoord is een leven en dood situatie en dat het passend zou zijn om de autoriteiten te contacteren. Echter, laat ze weten dat u belt autoriteiten. Ze kunnen voelen als hun tijd om is en ze kunnen je niet meer vertrouwen.
  • Wanneer het gesprek plaatsvindt online, wachten op het juiste moment om 911 te bellen, tenzij ze je vertellen dat ze op het punt om door te gaan met de act. Wacht op het juiste moment, meestal in het midden van het vertellen van een verhaal.
  • Doe alles wat de verzender zegt. Geef de verzender alle informatie die je hebt: volledige naam van de persoon, het telefoonnummer van de persoon, adres, school / werk, alle informatie. Als u alle nieuwe informatie te krijgen, laat de dispatcher onmiddellijk weten.
  • Vraag iemand om hulp bellen 911 als het moet.
  • Weet dat je iets om levens te redden, een dienst die is onbetaalbaar doen.
  • Vraag voor volwassen hulp of therapie, indien nodig.
  • Kijk uit voor tekenen op het internet of van iemand die ervaring heeft, zodat u kunt kijken voor hen.

Tips

 • Probeer te begrijpen wat heeft hen gedreven om deze beslissing. Zelfmoord gaat vaak gepaard met depressie, dat is een onvoorstelbaar emotionele toestand voor mensen die nog nooit hebben meegemaakt. Luister aandachtig en werken om te begrijpen waarom ze het gevoel de manier waarop ze doen.
 • Focus op hen. Probeer niet te laten uw eigen ervaringen of verhalen worden de overheersende onderwerp.
 • Houd ze praten. Cultiveren een klimaat van begrip. Vertel hen hoeveel je van ze houdt en hen zou missen als ze weg waren.
 • Altijd naar streven om ondersteunend, en bereid zijn om uw tijd om te praten geven. Zij hebben behoefte aan ondersteuning, en ze zullen waarschijnlijk zijn gekomen om u voor. Maak het offer te verstrekken, door ze het gevoel alsof hun leven is uw hoogste prioriteit.
 • Begrijp dat geduld is een belangrijke factor van uw kant. Niet haasten hen om beslissingen te nemen of vertel je dingen. Zijn altijd delicaat in situaties zo ernstig als de dood.
 • Als u een verleden vriend of familielid die zelfmoord gepleegd hebben gehad, vertel hen hoe afschuwelijk het voelde toen het deed this.This kunnen ze denken over hoe ze zou voelen als iemand die er graag verzorgd over them.some mensen nodig hebben om dit te horen. Vertel hen dat je zou schelen als ze werden gone.But alleen als ze in een diepe depressie en zijn bijna vastbesloten om zelfmoord te plegen.
 • Ziekten die zelfmoordgedachten kan neerslaan onder andere depressie, post-traumatische stress-stoornis, stoornis in de lichaamsbeleving, psychose, alcohol-of drugsmisbruik, etc. Als je weet dat de persoon lijdt aan een van deze ziekten en ze zo veel als noemen zelfmoord, krijgt onmiddellijk hulp want naar alle waarschijnlijkheid, ze betekenen.
 • Gebeurtenissen in het leven die zelfmoordgedachten kan neerslaan zijn verlies van een dierbare, verlies van een baan / home /-status / geld / eigenwaarde, veranderingen in de gezondheid, echtscheiding of relatie verlies, coming out of worden blootgelegd als LGBTQ, andere vormen van sociale stigma, overleven van een natuurramp, etc. Nogmaals, als je weet dat de persoon in kwestie deze ervaringen heeft ondergaan, zijn zeer alert zijn op de ernst van de situatie.
 • Probeer niet te negatief te handelen als iemand zelfmoord noemt. Dat zal alleen maar erger maken. Probeer op te treden als verzamelde mogelijk.

Waarschuwingen

 • Als je het gevoel dat je misschien gevaar voor uw eigen leven, neem een ​​stap terug en opnieuw te evalueren de situatie. Niets is de moeite waard u geconfronteerd met persoonlijk letsel of letsel.
 • Risico nooit je eigen leven om iemand anders op te slaan. Het lijkt misschien alsof het juiste ding om te doen, maar het is niet.
 • Als u niet in staat om een ​​andere persoon te redden zijn, niet persoonlijk op. Uiteindelijk is de beslissing is aan de persoon die je probeert te helpen. U bent niet verantwoordelijk voor het voorkomen van een ander's zelfmoord.
 • Wees op uw hoede van de personen die het hebben over anderen te schaden. Hoewel het nog steeds aan te raden om hen te helpen door hun moeilijke tijden, als ze serieus zijn over het toebrengen van lichamelijk letsel aan andere mensen, kunt u een morele en wettelijke verplichting om de rechtshandhaving melden hebben.
 • Wees voorzichtig met het zeggen van de verkeerde dingen. Helaas, het helpen van iemand op de rand van zelfmoord kan veel geduld en ervaring vereisen. Als je voelt dat je niet in staat om dit zijn, uitleggen aan hen, en probeer ze naar iemand die in staat zijn om te helpen, zoals een psycholoog, een priester, een psychiater of een arts te brengen.
 • Als je overstuur bent aan deze persoon dan iets als hun seksuele geaardheid of iets anders over hen die je haat categorisch, terug af en heb niets negatiefs over zeggen. Ze niet druk over en gebruik geen negatieve taal helemaal over. Denk na over het binnenhalen van iemand die het aanvaarden van hun aard als u de openbaring niet kan verkroppen. Heb zelfmoord in iemand die vertrouwde ze homo, lesbisch, transgender of biseksueel niet aanmoedigen.
 • Vermijd in de veronderstelling dat alleen maar omdat sommige mensen krijgen door een depressie, scheiding, verlies van dierbaren, enz., zonder zelfmoord overwegen dat dus moet iedereen. Het leven is niet zo knippen en droog en vaak is het een reeks van gebeurtenissen die een persoon om te geloven dat ze het leven niet meer niet aankan leiden.