Wkenl

Hoe je ingegroeide teen nagel pijn te verlichten

Wanneer een teennagel is ingegroeid, de zijkanten of hoeken van de nagel krullen naar beneden en graven in de huid van de teen, waardoor zwelling, pijn en roodheid. Artsen noemen deze aandoening Onychocryptosis.

Dit is een Bosjesman's remedie voor onmiddellijke verlichting van de pijn van ingegroeide nagels.

Stappen

Hoe je ingegroeide teen nagel pijn te verlichten. Bepaal of de teen is geïnfecteerd.
Hoe je ingegroeide teen nagel pijn te verlichten. Bepaal of de teen is geïnfecteerd.
 1. 1
  Bepaal of de teen is geïnfecteerd. Om dit te doen, onderzoeken en kijken voor een lozing afkomstig van in of rond de zwelling. Als de ingegroeide nagel infectie heeft veroorzaakt, moet u een arts raadplegen als antibiotica en / of een operatie kan nodig zijn.
 2. 2
  Week de teen in heet water gedurende 15-20 minuten 3-4 keer per dag. Zet Epsom zouten in het water omdat dit zal helpen infectie te voorkomen en saneren van de beschadigde huid.
 3. 3
  Na het weken de teen, gebruik maken van een zeepachtige q-tip om voorzichtig op de ontstoken rand van de teen weg van site van de ingegroeide teennagel. Druk op 10-20 keer na elke inweken, kan deze actie pijnlijk zijn op de korte termijn, maar zal leiden tot lange termijn verlichting. Wees voorzichtig en voorzichtig bij een poging.
 4. 4
  Gebruik een actueel antibacteriële crème op de beschadigde huid.
 5. 5
  Neem een anti-inflammatoire pijnstillers om zwelling te verminderen en te verlichten ongemak.
 6. 6
  Vermijd strak zittende schoenen, laarzen en sokken. Wanneer mogelijk, draag open tenen sandalen of hoge hakken om je tenen ademen zo veel mogelijk.

Tips

 • Chilipoeder zal de infectie te trekken. Meng een beetje chilipoeder met een druppel of twee van water en breng het aan de omgeving. U kunt een band-steun nodig hebben om het niet te vallen eraf. Laat het daar voor een uur of twee, terwijl opknoping uit thuis zonder schoenen. Je zult geschokt zijn hoe goed dit werkt!
 • Slecht passende schoenen zijn een belangrijke oorzaak van ingegroeide nagels. Zorg ervoor dat u uw tenen kunt krullen in je schoenen. Als u een ingegroeide nagel na het dragen van uw schoenen over een periode van tijd, kan het een teken zijn dat je groeit uit hen zijn of dat ze niet de ideale vorm voor uw voet.
 • Zet gewaxt tandzijde of een stukje katoen tussen de tenen en de ontstoken huid te helpen met genezing en om de groei van de nagel omleiden. Dit zal veel gemakkelijker als onmiddellijk gedaan nadat u de teen hebt doorweekt als de nagel zal aanzienlijk meer plooibaar te zijn. Daarnaast kunt u de katoenen weken in tea tree olie, die antiseptische en anti-microbiële eigenschappen die u zullen helpen infectie te voorkomen heeft. Zorg ervoor om te veranderen van je katoen of floss voor een nieuw stuk vaak, zoals elke keer dat u geniet.
 • Probeer het knippen van uw nagels anders. Hoewel het gebruikelijk is om je teennagel knippen in een afgeronde rand, net als een vingernagel, kan je eigenlijk helpen voorkomen ingegroeide teennagels doordat de nagel groeit uit naar de rand van je teen en snijden dwars.
 • Gaan zien een arts onmiddellijk als je erachter komt dat je teen is geïnfecteerd.

Waarschuwingen

 • Probeer niet om de nagel te graven zelf uit. Dit kan leiden tot besmetting van slecht gereinigde apparatuur en kan ook zeer pijnlijk zijn zonder de verdoving van een arts zou gebruiken voor het doen van een dergelijke procedure. Als de pijn erg genoeg dat je voelt dat dit noodzakelijk is geworden, een arts raadplegen.
 • De behandelingen voor een ingegroeide teennagel afhankelijk infectie kenmerken. Een chirurgische nagel verwijderen kan al nodig zijn. In dit geval zal uw arts eerst je teen verdoven door het injecteren met een verdoving. Dan zal hij of zij je teennagel knippen langs de rand die groeit in de huid en trek het stuk van de nagel. Tenslotte, kan uw arts een kleine elektrische lading of een vloeibare oplossing om de blootgestelde deel van het nagelbed van toepassing. Dit houdt de teennagel uit te groeien tot de huid weer. Dit deel van de operatie heet ablatie, en uw arts zal beslissen of het moet worden gedaan. Niet alle patiënten dienen ablatie.