Wkenl

Hoe te shin splints te voorkomen

Shin splints zijn een veelvoorkomend probleem voor veel atleten, waaronder hardlopers, basketballers, en zelfs freestyle skiërs. Als u al shin splints, moet je ijs op hen, maar zeker een pauze te nemen van uw activiteit tot je te herstellen. Natuurlijk, de beste ding om te doen is te voorkomen dat ze in de eerste plaats.

Stappen

Hoe te shin splints te voorkomen. Weet dat shin splints kan worden veroorzaakt door verschillende factoren.
Hoe te shin splints te voorkomen. Weet dat shin splints kan worden veroorzaakt door verschillende factoren.

Algemene strategieën

 1. 1
  Weet dat shin splints kan worden veroorzaakt door verschillende factoren. Shin splints is niet een medische aandoening, vaak. Shin splints kan worden veroorzaakt door:
  • Stressfracturen, of kleine haarscheurtjes in je scheenbeen (tibia)
  • Gezwollen of vermoeide spieren in de onderbenen
  • Platvoeten, of wanneer de impact van hardlopen of wandelen oorzaken van de spieren in de onderste voet te strekken.
 2. 2
  Controleer de conditie van je schoenen. Als ze zien er versleten, of niet geven u de ondersteuning die ze ooit hadden, krijgen een nieuw paar. Als en wanneer je gaat schoen winkelen, moet u:
  • Ga later op de dag. Uw voeten krijgen gezwollen als de dag vordert.
  • Breng de sokken met u eens dat je meestal te oefenen, spelen, of concurreren inch Brengen in sokken die u zult worden uitgevoerd of uitvoeren in zal u helpen de effectiviteit van de schoen te evalueren.
  • Zorg ervoor dat de grootte van beide voeten te meten. Een voet is vaak groter dan de andere en dienovereenkomstig worden aangebracht.
 3. 3
  Get steunzolen. Orthesen of steunzolen kunnen helpen stabiliseren van de voeten of mensen met platvoeten, het minimaliseren van de rekken veroorzaakt door slechte ondersteuning. Orthesen kunnen speciaal worden gemaakt of gekocht OTC.
 4. 4
  Probeer een neopreen hoes. Neopreen mouwen, die kunnen worden gekocht bij uw lokale drogisterij of online, bieden warmte en steun aan koude spieren rond het scheenbeen.
 5. 5
  Versterking van de spieren in dat gebied van je been. U kunt dit doen door rond te lopen op je tenen een keer in de zoveel tijd en rond te lopen op je hielen. Neem mogelijkheden rond het huis om rond te lopen op je hielen of tenen.
 6. 6
  Achteruit lopen wanneer je kunt. Deze "keert" het effect van shin splints of "contrasten" hoe je ze.

Voordat u gaat trainen

 1. 1
  Strekken voor en na inspannende activiteit. U kunt dit doen door het beoefenen van deze gerichte oefeningen:
  • Met je hielen, je tenen wees erop, en je armen gestrekt in de lucht, steek je langzaam omhoog op je tenen voordat je weer naar beneden. Herhaal dit tien keer.
  • Met je hielen uit elkaar, je tenen bij elkaar, en je armen gestrekt in de lucht, verhogen je langzaam omhoog op je tenen voordat beneden weer terug te gaan. Herhaal dit tien keer.
 2. 2
  Opwarmen voordat en afkoelen na een harde training. Dit zal ook helpen je voelt minder pijn de volgende dag.
 3. 3
  Loop niet als u vermoedt dat u shin splints. Als het pijn doet, stop. Als je door blijven gaan, kan het maken van de shin splints erger.
 4. 4
  Niet lopen of spelen op zeer harde ondergronden zoals beton. Draaien op een track met kunstmatige padding, of op een loopband met een beetje geven. Lopen op harde ondergronden zoals beton kan stressfracturen verergeren in het bot.
 5. 5
  Als je dat doet krijg shin splints, geef je blessure tijd om te genezen. Behandelen als gewoon dat: een blessure, niet een ongemak of iets wat je zult moeten beginnen met de afwikkeling van nu af aan. Geef uw gewrichten een pauze om zo vaak en zwemmen of fietsen in plaats van lopen als een oefening.
  • Het kan een periode van 3 tot 6 maanden duren voordat uw shin splints volledig zijn geheeld. Geef uw gewrichten een rust in die periode van tijd en haast je niet terug in de sport of oefening die de schade heeft veroorzaakt.

Tips

 • Doe het niet te veel training te snel. Je mag geen verhoging van de afstand die u te snel lopen, vooral als je een nieuwe loper of niet hebben uitgevoerd in een tijdje. Een goede vuistregel is om nooit te verhogen uw kilometers met meer dan 10% per week.
 • Probeer niet te 'stampen' je voeten als je loopt. Dit zal minder stress op je schenen.
 • Run op zachtere ondergrond. Vermijd betonnen oppervlakken en draaien op vuil of gras.
 • Zoek uit wat voor soort boog je voet heeft. Als je platte voeten of een over-prorate boog, je bent meer risico op shin splints.
 • Take it easy als je naar beneden een heuvel. Indien mogelijk, kust van een heuvel op een grasveld. Dit zal ook uw kansen op uitglijden en vallen te verminderen.

Waarschuwingen

 • Loop niet rond op je hielen en tenen te veel. Een paar minuten per dag zou voldoende moeten zijn.