Wkenl

Hoe je schuldgevoel te overwinnen door verantwoordelijkheid te nemen

We hebben allemaal dingen die we schamen gedaan. Hoe gaan we om met hen, zodat we niet voor altijd schuldig voelen?

Stappen

Hoe je schuldgevoel te overwinnen door verantwoordelijkheid te nemen. Denken over iemand die je liefde, dat was iets voor je betekenen als ze boos waren.
Hoe je schuldgevoel te overwinnen door verantwoordelijkheid te nemen. Denken over iemand die je liefde, dat was iets voor je betekenen als ze boos waren.
 1. 1
  Denken over iemand die je liefde, dat was iets voor je betekenen als ze boos waren. Misschien heb je in een discussie en je ze een nare naam genoemd. Wil je dat ze schuldig over te voelen voor altijd, of wil je dat ze om vergeving te accepteren en gelukkig zijn? Als je van ze houdt je waarschijnlijk wilt dat ze gelukkig zijn.
 2. 2
  Accepteer het feit dat we het verleden niet kunnen veranderen. We kunnen alleen de toekomst te veranderen.
 3. 3
  Leren van onze fouten. We hadden niet onze acties te controleren en het mensen pijn. Nu willen we onze acties te controleren in de toekomst, want we willen niet om mensen te kwetsen, zoals we deden in het verleden.
 4. 4
  Accepteer het feit dat we allemaal fouten maken elke dag. Sommige fouten zijn klein, sommige zijn groot.
 5. 5
  Vertel iemand. Breng het naar buiten in het licht van de dag. Schaamte is slopende. Confronteer het hoofd op door iemand te vertellen wat je gedaan hebt.
 6. 6
  Zoek een vriend die zal je vertellen dat je vergeving kunt accepteren. Als we zijn opgegroeid zonder veel vergeving dan moeten we horen iemand anders ons te vertellen dat we vergeven zijn.
 7. 7
  Beslissen of het een goed idee om herstelbetalingen te maken. Moeten we terug gaan en excuses aanbieden aan mensen? Moeten we terug te gaan en terug te betalen mensen voor hun verliezen? Het antwoord is meestal: "Ja, we moeten herstelbetalingen te maken, tenzij het meer kwaad dan goed zou doen."
 8. 8
  Doe het tegenovergestelde van wat je slecht deed. Als je gestolen, iets geven aan een goed doel. Als je gelogen, de waarheid vertellen aan iemand als het pijn doet. Als u bedrogen, behandel iemand met speciale respect.

Tips

 • Begrijpt dat door het aanvaarden van verantwoordelijkheid, bent u niet het maken van uw problemen weg te gaan, in feite kan je nog steeds te maken hebben met de gevolgen van je verleden ongelukken. In plaats daarvan, moet u overwegen persoonlijke verantwoordelijkheid te aanvaarden als een manier om te leren van je fouten en geven u de tools om dezelfde fouten niet meer te maken.
 • Zoek een boek bij de bibliotheek door iemand die iets vreselijks gedaan en ontgroeide. Chuck Colson was de rechterhand van president Nixon. Hij diende 18 maanden in de gevangenis voor zijn misdaden tegen de Europa. Nu is hij hoofd van een organisatie die zich inzet voor hervormingen gevangenis en gevangene ondersteuning en revalidatie.

Waarschuwingen

 • Verwacht niet om schuld nachts te overwinnen. Als je hebt geleefd met schuld voor een lange tijd, kan het een tijdje duren om te leren hoe vergeving accepteren.