Wkenl

Hoe serieus spijt te overwinnen

Er is niet zoiets als een leven zonder enige spijt. Echter, kunnen spijt geworden ofwel lasten die interfereren met uw huidige geluk en je toekomst, of motivatie om verder te gaan beperken. Als je merkt dat je overmand door spijt, hier zijn enkele stappen die moeten helpen te integreren.

Stappen

Hoe serieus spijt te overwinnen. Bepalen wat uw spijt werkelijk is.
Hoe serieus spijt te overwinnen. Bepalen wat uw spijt werkelijk is.
 1. 1
  Bepalen wat uw spijt werkelijk is. Heb je iets wat je deed of iets wat je niet gedaan hebt spijt van? Iets wat iemand anders deed of niet deed? Een omstandigheid buiten je controle? Het is belangrijk om een ​​stap terug uit de gevoelens van spijt en identificeren precies wat de spijt is.
 2. 2
  Vraag om vergeving en zich verbeteren. Excuses voor eventuele schade die u anderen hebben veroorzaakt, is het niet te doden om vergeving te vragen dus geef het een gaan! jezelf. Vergevingsgezind anderen je gelukkiger zal maken. Wees barmhartig richting alle betrokkenen, inclusief uzelf.
 3. 3
  Accepteer de omstandigheden. Vermijd anderen de schuld geven, maar eerder de verantwoordelijkheid nemen voor iets dat je beter zou kunnen hebben behandeld.
 4. 4
  Omgaan met giftige relaties. Soms zijn andere mensen leiden dat we dingen die ons verlaten met ernstige spijt doen. Heeft u een giftige relatie die moet worden aangepakt of doorgesneden?
 5. 5
  Treuren om uw spijt. Als we het gevoel spijt, we re-live-schuldgevoel, verdriet of boosheid over en weer. Jezelf toestaan ​​om deze gevoelens te ervaren volledig met de bedoeling vooruit kan helpen te stoppen herzien hen.
 6. 6
  Herkennen wat je hebt geleerd of verworven. Wanneer je merkt dat je denkt van de spijt, zet je gedachten op de dingen die je hebt geleerd en de kansen die nu van jou zijn - zelfs als ze niet wat je zou de voorkeur hebben. Er is altijd een les zelfs in pijn en verdriet. Kijk voor de les en richten zich op het in plaats van wat had kunnen zijn.
 7. 7
  Schrijf een plan of overeenkomst voor jezelf dat identificeert hoe je zou kunnen voorkomen dat dit soort van spijt in de toekomst.

Tips

 • Neem troost in de wetenschap dat we allemaal hebben gedaan echt enorm fouten! Je bent niet alleen. Als je eens wist alle skeletten in kasten van mensen, zou je weten dat we alles doen wat we serieus spijt op keer. Maar, ook dit zal passeren (zoals ze zeggen).
 • Moet al het andere mislukt en laat je ontbreekt de wil om iets ooit weer proberen, gewoon alles achter te laten. Maak elke dag een nieuw begin van je leven. Je focus vanaf nu op vormen je leven in wat je wilt worden.
 • Schrijven over je spijt, gevoelens en frustraties kunnen helpen begrijpen waarom je deed wat je deed en hoe je kunt leren van je fouten.
 • Wat uw fouten uit het verleden zijn, kunnen ze worden ingewisseld en gebruikt voor goed als je echt spijt. De fouten die je gemaakt kan worden gebruikt als leermiddelen, om te voorkomen dat anderen het maken van dezelfde slechte keuzes en het krijgen in dezelfde moeite die je deed. Als je echt te veranderen kunt u werken met tieners en een mentor. Het delen van uw verhaal met anderen, met het doel van het onderwijs, kunnen zeer genezing. De ruige dingen die je meegemaakt, zelfs als ze waren jouw schuld, kan zelfs anderen die al fouten ze spijt hebben gemaakt te helpen, omdat je een vriend voor hen die begrijpen hoe ze zich voelen en hen niet oordelen kan zijn.
 • Houd uw situatie in perspectief. Vergeet niet dat alles wat je hebt gedaan is totaal vergeven, ook al is het onvergeeflijk aan u mag lijken.
 • Visualiseer jezelf acteren en dingen te doen als je vooruit en laat je spijt achter.
 • Leven in het heden, het houden van uw aandacht in het huidige moment houdt je tegen opnieuw leven het verleden over en, dit zal je ook helpen om te stoppen met het leven van uw leven door de ogen van je verleden.
 • Praten met een vertrouwde vriend of familielid kan u ook helpen drogredenen in je denken te identificeren en geven u de mogelijkheid om te sorteren door je gevoelens in plaats van ze alleen maar te ervaren in jezelf.
 • Op zoek gaan steungroepen of een counselor om te ontdekken hoe je hulp kunt krijgen van spijt en schuld.

Waarschuwingen

 • Het ontdekken van de bron van je spijt, maar niet aanpassen van uw gedrag aan de situatie in de toekomst te voorkomen zal leiden tot herhaalde spijt, misschien van een grotere intensiteit.
 • Niet rehash het evenement over en door het voortdurend anderen te vertellen wat er gebeurd is. Je zou eigenlijk "verslaafd" aan de sympathie te worden!
 • Niet meer dan blazen de spijt. Accepteer het zoals het is en maak het niet groter maken door stil op.
 • Als op enig moment je spijt verandert in een ernstige depressie, terugtrekking, zelfverminking, of suïcidale gedachten, neem dan contact op met een arts, psycholoog, adviseur, psychiater, zelfmoord hotline, geestelijke gezondheid telefoonlijn of iemand die je volledig vertrouwt. Je bent niet alleen!
 • Als u het gevoel schuldgevoel of spijt omdat iemand je misbruikt of je aangerand, beseffen dat je niet de schuld! Maar zorg ervoor dat je de politie vertellen (en je ouders als je jong bent), zodat degene die je pijn gedaan zal worden gestopt van u en andere slachtoffers kwetsen.