Wkenl

Hoe kunt u uw neusgaten te reinigen

De neus produceert kleverig slijm om minuscule stofdeeltjes die schadelijk zijn voor je longen zou kunnen vangen. Echter, dit slijm kan verharden en verstoppen je neusgaten. Hier is hoe ze pijnloos en gemakkelijk schoon te maken.

Stappen

Hoe kunt u uw neusgaten te reinigen. Meng een milde zoutoplossing.
Hoe kunt u uw neusgaten te reinigen. Meng een milde zoutoplossing.

Methode een: nasaal irrigatie (neti pot)

 1. 1
  Was uw handen. Gebruik warm water en zeep om je handen schoon te maken voordat u aan de slag, waardoor je voor het voorkomen van het krijgen van een vervelende sinus-infectie.
 2. 2
  Meng een milde zoutoplossing. Roer een paar kopjes warm water met een of twee theelepels zout. Er is geen noodzaak om zich te houden aan exacte metingen, maar vermijd het gebruik van te veel zout, dat je neus kunnen irriteren.
  • Waarom in plaats van gewoon water gebruiken zout water? Omdat de zoutoplossing een mild zure pH, die fungeert als een antibacterieel middel, zelfs wanneer hij hydrateert neusslijmvliezen. Dus je zult het reinigen van je neus op twee niveaus: fysiek verwijderen van blokkades, en het neutraliseren van eventuele overgebleven bacteriën.
  • Gebruik gefilterd of gedistilleerd water. Hoe zuiverder het water, hoe beter uw zoutoplossing zal zijn. Als u reden hebt om te vermoeden dat het water vervuild is, kook het eerst - de gevoelige membranen van je neus zijn bijzonder gevoelig voor infecties zoals meningitis.
  • Verwarm het water tot een aangename temperatuur. Water dat is te warm of te koud zal ongemakkelijk voelen in je neus, dus breng het naar een mooie lauwe temperatuur.
  • Gebruik beitsen zout in plaats van keukenzout (optioneel). Als u van plan om dit te doen vaak, overwegen de aankoop van beitsen zout voor uw neus oplossingen. Tafelzout bevat antiklontermiddelen en andere additieven die je niet per se wilt in je sinussen.
 3. 3
  Doe de zoutoplossing in je neus. Je hebt twee mogelijkheden voor het verkrijgen van de oplossing in uw neus. Beiden werkt - het net hangt af van welke je bent meer comfortabel gebruik.
  • Snort de zoutoplossing. Verzamel de oplossing in je holle handen. Leun boven de gootsteen, zodat uw gezicht gericht is naar de vloer, en inhaleer de oplossing door je neus. Het voelt raar, maar je bent zo geplaatst dat het water terug loopt uit je neus, niet in je keel en in je longen.
  • Gebruik een neti pot. Vul een neti pot met de zoutoplossing. Leun over de gootsteen, zodat uw gezicht gericht is naar de vloer, en kantel je hoofd naar een kant. Gebruik de neti pot om de oplossing te gieten in de bovenste neusgat (het dichtst bij het plafond) en laat hem uit afvoer van de onderste neusgat.
 4. 4
  Raak niet in paniek! Het voelt vreemd om water in je neus hebt, maar niet in paniek raken - zolang je leunend over de gootsteen, je bent helemaal in orde. Ademen door je mond gedurende het gehele proces zal u helpen het gevoel alsof je niet in gevaar van verdrinking.
 5. 5
  Herhaal irrigatie twee of drie keer per week. Regelmatige nasale irrigatie is aangetoond dat chronische congestie en minder afhankelijk steroïdengebaseerde neussprays die door chronische allergie te verlichten.

Methode twee: met een tissue

 1. 1
  Krijgen wat privacy. Graven rond je neus in het bijzijn van andere mensen wordt gezien als onbeleefd in de meeste culturen. Als je een spiegel om je werk te controleren kan vinden, dat is nog beter.
 2. 2
  Was uw handen. Je neus is een gevoelig slijmvlies, waardoor het kwetsbaar voor bacteriën en infecties. Geef je handen een goede scrub met zeep en warm water, of op zijn minst wrijf wat handdesinfecterend op hen.
 3. 3
  Snuit je neus met een papieren zakdoekje. Dit moet je neusgaten duidelijk het grootste deel van de weg, en het zal helpen verjagen iets koppig. Hier is de meest effectieve manier om het te doen:
  • Houd het weefsel tot aan je neus, over beide neusgaten.
  • Sluit een neusgat. Druk gewoon op het naar het midden van je neus met je hand en het weefsel, totdat je lucht niet door te blazen.
  • Blaas lucht uit je neus. Je mag alleen worden verdrijven snot uit het neusgat je niet blokkeren. Blaas volledig, totdat alle lucht uit je longen.
  • Laat de druk uit de geblokkeerde neusgat, sluit het andere neusgat met je andere hand, en blaas weer. Je moet verdrijven snot alleen uit het neusgat u de eerste keer dat je blies had geblokkeerd.
  • Veeg eventueel achtergebleven snot uit de onderkant van je neus.
 4. 4
  Blaas opnieuw (optioneel). Als je nog steeds het gevoel een beetje slijmerig, krijgen een frisse weefsel en blazen beide neusgaten weer. Zo niet, ga dan naar de volgende stap.
 5. 5
  Spot-reinig alle resterende slijm. Plukken van uw neus is nooit een volledig hygiënische ding om te doen, maar je kunt het af te trekken in een snuifje. Hier is hoe het zo veilig mogelijk te doen.
  • Hier krijg je een verse weefsel, en vouw de punt van je wijsvinger.
  • Steek uw weefsel bedekt vinger in een neusgat, en zachtjes vegen rond de rand om elke snot vangen.
  • Verplaats een schoon deel van het weefsel om het topje van je vinger, en herhaal met het andere neusgat.
 6. 6
  Controleer uw werk in de spiegel (optioneel). Als je toevallig in de buurt van een spiegel te zijn, gebruik het! Houd uw hoofd achterover, en zorg ervoor dat beide neusgaten kijken duidelijk.
 7. 7
  Weer je handen wassen. Wanneer u klaar bent, schoonmaken van uw handen weer om ervoor te zorgen dat u niet beschikt over alle resterende snot op hen. Geniet van de rest van de dag met een mooi helder neus!

Tips

 • Als u vindt dat uw snot is rood en schilferig, onmiddellijk te stoppen als je kan plukken aan een korstje. Laat het genezen.
 • Overweeg neus strips als je vertrouwen op je neus te ademen. Atleten soms dragen ze, en als rechts gedragen ze merkbaar te verbeteren nasale ademhaling, vooral als je zijn verstopt.

Waarschuwingen

 • Licht uw vinger niet in je neusgat te diep. Je kon de membranen beschadigen.

Dingen die je nodig hebt

 • Privacy
 • Weefsels
 • Spiegel (optioneel)