Wkenl

Hoe maak je een condoom te controleren

Condooms zijn gebruikt sinds de late jaren 1950 om ongewenste zwangerschappen en seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) te voorkomen. Echter, condooms zijn onderhevig aan bederf, schade en slijtage die de doeltreffendheid ervan kan verminderen. Als je wilt weten hoe je een condoom om zeker te zijn zal de mogelijkheid van een zwangerschap of SOA's te voorkomen controleren, volg dan deze stappen.

Stappen

Hoe maak je een condoom te controleren. Controleer de vervaldatum op de individuele verpakking van het condoom is.
Hoe maak je een condoom te controleren. Controleer de vervaldatum op de individuele verpakking van het condoom is.
 1. 1
  Controleer de vervaldatum op de individuele verpakking van het condoom is. Elk condoom pakket zal een vervaldatum gedrukt op de buitenkant van het. Als de vervaldatum niet is verstreken, het condoom is nog steeds goed te gebruiken. Als de vervaldatum is verstreken, geen gebruik maken van het condoom.
 2. 2
  Kijk naar staat van de buitenverpakking van het condoom. Condooms opgeslagen in mapjes, achterzak of handschoenkastje in de auto zijn onderhevig aan achteruitgang wegens extreme hitte, licht of voortdurende wrijving. Indien de buitenverpakking ziet er versleten, dan is het best veilig en gooi het condoom.
 3. 3
  Onderzoekt het condoom zelf eenmaal het nemen van het uit de verpakking.
  • Raak het condoom. Als het condoom is ofwel zeer droog of plakkerig, gebruik het dan niet. Het condoom kan zijn beschadigd tijdens het productie-of verpakkingsproces.
  • Inspecteer deze visueel. Houd het condoom voorzichtig in uw handen, zorgvuldig inspecteren van de condoom voor eventuele gaten of zwakke gebieden. Als je ziet geen gaten of onvolkomenheden, geen gebruik maken van het condoom.
  • Vul het condoom met water. Door het invullen van het condoom met water, kunt u kleine gaatjes lokaliseren in het condoom, omdat het water zal lekken uit hen. Gooi het condoom weg onmiddellijk als het lekt water.

Tips

 • Als u ervoor kiest om het water te testen uw condoom, kan het proces weg te wassen de smering. U kunt wensen om smering van toepassing op het condoom voordat geslachtsgemeenschap.
 • Wanneer het water testen van uw condoom, zorg ervoor dat alle druppels die je ziet zijn eigenlijk een gevolg van een gat in het condoom en niet overtollig water dat op het condoom viel wanneer je water in te doen. Dep het gevulde condoom met een papieren handdoek alvorens te bepalen of de druppels lekken door een gat.

Waarschuwingen

 • Vullen van het condoom met water om te testen op lekken kan het condoom verzwakken als je het te vol. Zorg ervoor dat je niet te vullen het condoom dus het strekt zich uit als een waterballon. Dit zal de effectiviteit ervan verzwakken en ertoe kunnen leiden dat het af te komen in jezelf of je partner.
 • Gebruik geen condoom dat eerder is gebruikt of een waarvoor de wrapper is reeds geopend.

Dingen die je nodig hebt

 • Condoom
 • Condom verpakking
 • Water
 • Papieren handdoek