Wkenl

Hoe te geboortebeperking beginnen

Veel vrouwen besluiten om anticonceptie te nemen om zwangerschap te voorkomen of hun menstruele cycli consequent te blijven. Zodra een vrouw en haar arts besluiten dat het het beste om te beginnen met het nemen van geboortebeperking, de vrouw heeft om een ​​beslissing te nemen, samen met haar arts, over welk type van anticonceptie is het beste voor haar en haar levensstijl. Als u ervoor kiest de anticonceptie die precies bij u en uw lichaam is, moet u een aantal eenvoudige stappen te volgen om te beginnen met het nemen van de pil correct.

Stappen

Hoe te geboortebeperking beginnen. Beginnen met de pillen.
Hoe te geboortebeperking beginnen. Beginnen met de pillen.

Stappen voor het starten van alle soorten anticonceptiepillen

Zodra u hebt vastgesteld dat de pil zijn de meest voorkomende vorm van anticonceptie voor u, zijn er een paar eenvoudige stappen te volgen wanneer u begint met de pillen.

 1. 1
  Beginnen met de pillen. U kunt elk type pil beginnen op elk moment in je cyclus. Mensen vaak ten onrechte denken dat vrouwen hun anticonceptiepil moet beginnen op een bepaald punt in hun menstruele cyclus, zoals de eerste dag dat ze beginnen hun periode. Gelukkig is dit niet het geval is. Echter, als u begint met het innemen van uw eerste pil pak overdag periode vijf nadat je je menstruatie begint, wordt u beschermd tegen zwanger worden meteen en zal niet aan een extra back-up anticonceptie te gebruiken. Begint een andere tijd is ook in orde, echter, moet u een andere vorm van anticonceptie te gebruiken voor ongeveer een week.
 2. 2
  Maak een set schema voor het nemen van uw anticonceptiepillen. Het is zeer belangrijk om de pil op hetzelfde tijdstip elke dag. Dit zorgt ervoor dat ze consequent gewerkt door het handhaven van een gestage stroom van hormonen en houden ze goed uitgebalanceerd te allen tijde. Een consistente schema zal je ook helpen om te onthouden wanneer ze mee te nemen. De meeste vrouwen vinden het best om hun pil te nemen rond ontbijt tijd of net voordat ze naar bed gaan.
 3. 3
  Weet hoe je je anticonceptie opnieuw nadat je een baby. De tijden variëren afhankelijk van de pil en borstvoeding:
  • Als je het nemen van een pil die zowel oestrogeen en progestageen heeft, zul je moeten wachten drie weken na de bevalling.
  • Vrouwen die borstvoeding geven hun baby zal moeten zes weken wachten voordat deze pillen.
  • Als de pil je neemt bevat alleen progestageen, kunt u beginnen met het nemen ze elk moment na de bevalling, en je kunt ze direct meenemen, zelfs als u borstvoeding geeft.

Andere methoden van anticonceptie naast de pil

Als je hebt besloten dat de pil is niet meer geschikt voor u, zult u moeten beslissen over een alternatieve methode van anticonceptie. Er zijn tal van opties beschikbaar voor vrouwen, elk met verschillende stappen die moeten worden gevolgd om te beginnen met het nemen van elk type.

 1. 1
  Hier krijg je een recept van uw arts als u wilt beginnen met het nemen van de geboortebeperking patch. De patch is een soort van hormonale anticonceptie vergelijkbaar met de pil. In plaats van een dagelijkse pil, is een pleister op de huid geplaatst en gedragen voor een week. Aan het eind van de week wordt vervolgens vervangen door een nieuwe pleister. U kunt de patch op verschillende gebieden van je lichaam en je moet om het te veranderen op dezelfde dag gedurende drie opeenvolgende weken.
 2. 2
  Meer informatie over hoe u de anticonceptie schot gebruiken als u kiest voor deze methode van geboorteregeling. U vindt er ook een recept van uw arts voor dit type van anticonceptie nodig. De meeste vrouwen vinden het anticonceptie geschoten op een zeer eenvoudige methode van anticonceptie zijn. Je hoeft niet aan te denken om een ​​pil te nemen elke dag en zal alleen nodig om het schot te krijgen om de drie maanden. Je zal moeten gaan naar uw arts om uw schot elke keer ontvangen, en sommige vrouwen vinden dit een beetje lastig. Het is ook heel belangrijk om de opname ontvangt gedurende de drie maanden overspanning. Als u langer dan drie maanden wachten om je schot, uw kansen op zwangerschap te verhogen sterk te ontvangen.
 3. 3
  Als u bereid bent om een beetje extra geld te besteden hebt, kan je een vorm van anticonceptie die u alleen zal moeten om de drie jaar te veranderen. Er zijn een verscheidenheid van implantatie staven die worden gebruikt als een interne vorm van hormonale anticonceptie. Het is een heel klein staafje dat uw arts brengt in uw arm. Uw arts zal de oppervlakte van je arm verdoven, waar de staaf wordt ingevoegd en het zal slechts een paar minuten duren om de staaf te voegen.
  • Als u besluit dat een implantatie apparaat is niet goed voor je, het kan op elk moment worden verwijderd door uw arts. Dit proces duurt een beetje langer dan de implantatie, maar het kan heel gemakkelijk worden gedaan.
 4. 4
  Beginnen met behulp van vaginale anticonceptie ringen op een dag dat u en uw arts besluiten het beste is voor jou. Net als de pil, als je begint met de ring tijdens de vijf dagen na je menstruatie begint, wordt u meteen beschermd. U moet de ring zelf in te voegen in je vagina en laat het in de plaats voor drie weken achter elkaar. Na de drie weken, zal je het verwijderen voor een week en dan weer beginnen voor de komende drie weken. De ring is niet nodig tijdens de geslachtsgemeenschap te worden verwijderd en moet gemakkelijk blijven gedurende de gehele drie weken.
 5. 5
  Beschouw het spiraaltje voor anticonceptie. Het belangrijkste verschil tussen een spiraaltje (IUD) en een vaginale ring is dat de IUD moet door uw arts te voegen. Een spiraaltje kan duren tot twaalf jaar en is zeer goedkoop omdat je alleen maar om het te krijgen in deze periode geplaatst ene keer. Echter, is het spiraaltje is bekend dat sommige ongemak voor vrouwen veroorzaken als het hebben van het ingebracht. Sommige artsen zullen u pijnstillers te nemen nadat het is ingebracht geven.
  • Wees ervan bewust dat wanneer je naar het spiraaltje ingebracht, wilt u misschien iemand brengen u naar uw afspraak. Het kan ook een goed idee om uw agenda vrij te maken voor de dag, zodat u kunt rusten totdat het ongemak gaat weg zijn.

Tips

 • Het is belangrijk om te begrijpen dat, hoewel een methode van geboorteregeling is voor een vrouw, het kan niet goed zijn voor de volgende vrouw. Het lichaam van elke vrouw is anders, waardoor het zeer belangrijk om de verschillende soorten van anticonceptie bespreken met uw arts. Zijn altijd heel eerlijk met uw arts over je seksleven en je lichaam.
 • Zorg ervoor dat alle mogelijke bijwerkingen van de verschillende vormen van anticonceptie kan bespreken met uw arts.

Waarschuwingen

 • Het is altijd raadzaam om een ​​health check-up met uw arts voordat u geboortebeperking.
 • Lees de waarschuwingen bij elke methode van geboorteregeling. Als u nog vragen of onduidelijkheden, raadpleeg dan uw arts of zorgverlener voor verder advies. Dit is vooral belangrijk als de waarschuwingen beraadslagen over een aandoening die je kan hebben, of dat u zich bewust van als zijnde in uw familie bent.