Wkenl

Hoe maak je een ligfiets rijden

Een ligfiets is een fiets waar de renner is in een liggende positie. Deze fietsen zijn meer comfortabel om te rijden (als je eenmaal aan wennen!) En sneller als gevolg van verminderde luchtweerstand. Echter, er is een beetje een leercurve als het gaat om balanceren, starten, stoppen en manoeuvreren een ligfiets (zoals mogelijk is met een rechtop fiets) maar zodra je nagel naar beneden, zult u zich afvragen waarom meer mensen niet rijden ze!

Stappen

Hoe maak je een ligfiets rijden. Zoek een heldere, niveau ruimte, vrij van obstakels en verkeer.
Hoe maak je een ligfiets rijden. Zoek een heldere, niveau ruimte, vrij van obstakels en verkeer.
 1. 1
  Zoek een heldere, niveau ruimte, vrij van obstakels en verkeer. Kies een oppervlak dat is geplaveid, in plaats van los materiaal zoals vuil of grind, die kan glijden. Probeer een lege parkeerplaats of brede, rustige zijstraat.
  • Beginners zullen waarschijnlijk vinden het moeilijk om te beginnen op een stijgende helling. Get comfortabel rijden voordat bergop.
 2. 2
  Zet de fiets in een lage of gemiddelde versnelling. Als je hub versnellingen, kunt u het schakelen tijdens het uitrijden of stilstaan ​​(net vrijlating druk van de pedalen voordat u de shifter). Met derailleurs, moet u wellicht versnellingen demonteren en te veranderen terwijl u de pedalen. Het zal helpen om een ​​assistent voor dit proces hebben, omdat je ofwel moeten wiel de fiets langs of neem de aandrijfwiel omhoog.
 3. 3
  Monteer de fiets en zitten met beide voeten op de grond en je handen op het stuur. Op onder het zadel-stuur ligfietsen, plaats uw benen aan de voorkant van de zitting en naar links en rechts respectievelijk van de hoofdmast.
 4. 4
  Stel de zitting aan uw lengte. Ontwerpen variëren, maar sommige ligfiets stoelen naar voren te schuiven en terug langs een bar (terwijl anderen moeten gieklengte aanpassing). Net als bij gewone fietsen, op het verste punt van de reis van het pedaal, moet je knie nog steeds een lichte 15 graden bocht erin. Heb je knie niet op slot. U kunt ook naar de kanteling van de zitting en de locatie van het stuur in dit stadium aan te passen, maar die aanpassingen kan meer te maken met uw lange termijn comfort dan net begonnen zijn. Je voeten moeten kunnen de grond en de pedalen gemakkelijk bereiken.
 5. 5
  Zorg ervoor dat de kickstand is up, als er een is. Het is meestal achter je op een ligfiets, dus het is gemakkelijk om te vergeten.
 6. 6
  Beide remmen en zette een voet (je leidende voet) op het pedaal. Trek de pedaal naar achteren met je teen toe tot ongeveer recht omhoog. Bij het rijden van een ligfiets, zal je terug duwen tegen de stoel, in plaats van je gewicht op de pedalen duwen.
 7. 7
  Repareren van je doelgroep, in andere woorden: kijk in de richting die u wenst te gaan. Veel ligfiets beginners zullen kijken naar de fiets in plaats van de weg, waardoor ze onvrijwillig verliezen hun gevoel van oriëntatie.
 8. 8
  Steer deels met je handen. Actie vroeger bereikt door verplaatsing van het zwaartepunt van bewegen op het zadel is niet meer mogelijk. U zult nog deels te sturen door te leunen, maar u kan nodig zijn om te compenseren door het bewegen van het stuur met je handen.
 9. 9
  Duw het pedaal, laat de remmen, til je je andere voet van de grond, en je bent vertrokken.
 10. 10
  Oefen het rijden zonder wiebelen. Maak een paar ronden op en neer de straat en krijgt het gevoel voor de balans. Net als andere fietsen, gaat heel langzaam is een goede manier om meer te wiebelen en hebben een hardere tijd balanceren, dus probeer op te staan ​​om op zijn minst een goed medium tempo. Het saldo zal een beetje anders dan de fietsen die u hebt gereden, maar de fundamenten zijn hetzelfde.
  • Veranderen in een hogere versnelling als je wilt. Nogmaals, veranderen hub versnellingen tijdens het uitrijden, maar verander derailleur tijdens het trappen. Uw ligfiets kunnen hebben beide.
 11. 11
  Oefen vertragen en stoppen. Beide remmen tegelijk en je voeten klaar om de grond raken en tot stilstand komen. Maak je klaar om opnieuw te starten.
  • Vergeet niet dat je nodig hebt om losklikken als u toe clips of klikpedalen. Neem ruim de tijd als je nodig hebt om losklikken, of een gevoel krijgen voor de fiets zonder knippen inch
  • Versnelling naar beneden als je vertragen, zodat je klaar bent voor je volgende start zal zijn.
  • Houd het remmen wordt de hele tijd als je niet beweegt.
  • Geavanceerde remtechnieken:
   • Met voorvering, beste controleresultaten bij het remmen met de voorrem eerst, dan de achterste. Dit laat voorwielophanging worden gecomprimeerd en voorkomt dat het achterwiel van vergrendeling-up, vis-tailing en de controle te verliezen.
   • Lage racers kan zo laag zijn dat het mogelijk is om te stoppen terwijl je voeten geklemd in de pedalen, door er een hand op de grond en rust op het. Draag handschoenen en zorg ervoor dat je volledig stoppen voordat je je hand naar beneden, als u ervoor kiest om dit te proberen.
   • Gebruik je momentum om jezelf te gaan zitten als je een redelijk rechtop zitten. Momenten voordat hij tot stilstand, verwijder je voeten uit de pedalen houden van uw knieën gebogen en getogen (schoenen unclipped als je clips gebruiken). Als je stopt, je momentum tilt je automatisch rechtop in de stoel en u kunt uw voeten op de grond als je stopt.
 12. 12
  Oefenen draaien. Op een rechtop fiets, mager in de bocht, waardoor de druk op de buitenkant pedaal om de hiel van de fiets in als verticaal een hoek mogelijk. Veren de remmen in te gaan op de turn, stoppen met trappen, en hebben de buitenkant pedaal naar beneden. Naarmate je meer bedreven op uw nieuwe fiets, zult u in staat om te draaien op vrij hoge snelheid.
  • Rem voor een bocht, niet nadat je begint, zodat je op reis de juiste snelheid voordat je richting te veranderen. Als je remmen tijdens een beurt, je bent waarschijnlijk te slippen en de controle verliezen, wat resulteert in een daling.
  • Wees erg voorzichtig draaien op losse grind, olie, modder, ijs, sneeuw, ijzel (ziet eruit als een natte weg, maar de banden geven geen tros), puin, afval, natte bladeren en vochtige of stoffige ijzerwerk. Een ligfiets zal glijden, net als een gewone fiets en pak de lippen en de randen die zijn bijna evenwijdig met de wielen, maar het is moeilijker om een ​​voet te zetten in een haast.
  • Bij sommige ligfietsen, kunnen de voeten van de rijder interfereren met de voorvork-kroon of onder het zadel stuurinrichting (indien aanwezig). Als dit mogelijk is, is het essentieel om te stoppen trappen rond hoeken. Met andere soorten, zoals de lange wielbasis fietsen, dit meestal niet kan gebeuren, dus het is veilig te trappen rond hoeken.
 13. 13
  Aanpak treinrails, roosters, en de opstaande randen van opritten en goten zo dicht als je kunt om loodrecht. Ligfiets wielen, vooral kleine, zal de neiging om de lippen en randen grijpen als je hen benaderen dicht bij parallel. Lopen of neem de fiets over hoge stoepranden of stappen, of als u niet zeker bent. Probeer niet te springen om een ​​stoeprand op een ligfiets.
 14. 14
  Wees zeer bewust van wegomstandigheden. Zoals ligfietsen lager worden en sneller wordt het vermogen op de grond zien voor het voorwiel aanzienlijk verminderd. Wordt het moeilijker om puin en ongunstige ondergrond omstandigheden, zoals kuilen spotten. Het raken van een dergelijke depressie of het uitvoeren van ontwijkende manoeuvres kon je onttronen.
 15. 15
  Wees geduldig. Verwacht niet dat je sneller direct te gaan dan een gewone fiets. Ligfietsen gebruiken verschillende spiergroepen en het kost tijd om 'ligfiets benen' te ontwikkelen. Eenmaal versterkt, zal uw uithoudingsvermogen en snelheid te verbeteren. Aanvankelijk is het waarschijnlijk dat een beginnende ruiter trager dan een liggende op hometrainer is. Als een zeer ruwe gids, gaan ervan uit dat dit een minimum van enkele honderden zal nemen om een ​​duizend mijl.

Tips

 • Zoals bij elke fiets, zorg ervoor dat alles is in goede staat en je banden zijn goed opgepompt wanneer je rijdt.
 • Beheersen de basics voordat u naar clip-minder pedalen, maar beschouwen ze kiezen later. Clip-less pedalen helpen voorkomen 'been zuigen', veroorzaakt door een voet de grond raakt en gesleept onder de ruiter - mogelijk iets van weke delen letsels aan meerdere breuken van het been en de enkel veroorzaken! Been zuigen kan een groter probleem met de lage zithoogte zijn.
 • Gebruik een spiegel. Over je schouder kijken om te zien wat er gaat komen van achter is veel moeilijker op een ligfiets, voor zowel de balans en fysieke redenen. Een helm of het stuur gemonteerde spiegel is een noodzaak.
 • Als je denkt dat je gaat crashen, blijven met de fiets. Je bent waarschijnlijk niet te gaan over het voorwiel, maar je bent waarschijnlijk te schuiven. Laat de fiets eerst de grond raken. Het kan makkelijker dat je gerepareerd worden.
 • Net als 'gewone' fietsen, ligfietsen komen in een breed scala van typen. Er zijn lange wielbasis (LWB) cruisers, caravans, lage racers, en vele anderen. Kies er een die past bij uw rijstijl.
 • Een goede fiets winkel zal ervoor zorgen dat u het starten en stoppen techniek onder de knie hebt voordat je vertrekt met uw nieuwe fiets.
 • Omdat het niet mogelijk is op de pedalen te gaan staan, zal een beginnende ligfietser vinden aanvankelijk heuvels moeilijker te beklimmen. Dit geldt met name vanwege de lage snelheid stabiliteit kwesties die de laagste bruikbare spullen te beperken. Zodra een ruiter 'ligfiets benen' heeft ontwikkeld, klimmen heuvels wordt het veel gemakkelijker.
 • Fietstassen en andere belemmeringen voor een soepele luchtstroom kan veel toevoegen aan uithoudingsvermogen-drainerende slepen.

Waarschuwingen

 • Oefenen op een parkeerplaats voordat u naar de weg.
 • Zoals hierboven vermeld, moet u uw voeten klaar om de grond raken als je eenmaal hebt tot stilstand komen, maar niet je voeten over de grond sleept als je beweegt te snel. Je voet kon krijgen getrokken achter je en gewond raken.
 • Zoals ligfietsen zijn lager bij de grond dan de traditionele fietsen, paardrijden door het verkeer kan een gevaarlijke oefening. Zorg dat u aan de bestuurders en andere voetgangers gelijk zijn. Bij het rijden in het verkeer, kan een veiligheids-vlag sterk verbeteren van uw zichtbaarheid. Dergelijke vlaggen zijn alleen nodig in het verkeer, waar snelheden zijn vaak laag. Vlaggen zijn gemakkelijk verscheurd bij hogere snelheden.
 • Zichtbaarheid op kruispunten is beperkt. De overgrote meerderheid van ligfietsen waar de rijder zit ligstand achteruit hebben het hoofd van de rijder goed naar achteren, wat betekent dat het soms moeilijk is om een ​​goede waarnemingen te doen op kruispunten waar het zicht kan worden belemmerd door geparkeerde voertuigen, gebouwen, enz. Als dit het geval moet de ruiter stoppen of te riskeren in opkomst in de weg van het verkeer.
 • Wees zeer voorzichtig bij het rijden op een ligfiets in de aanwezigheid van paarden en ruiters. Sommige bereden paarden kunnen schrikken en laten het wit van hun ogen, en mogelijk onbeheersbaar geworden door hun ruiters. Het kan erger worden bij het naderen van het paard en de ruiter van de achterkant. Een mooie veilige manier om te gaan met paarden in het verkeer is om jezelf aan te kondigen door te zeggen 'hallo' aan de ruiter, en dan rollen door langzaam, te controleren of het paard u heeft gemerkt en wordt gekalmeerd door uw stem.
 • Niet een ligfiets te kopen, tenzij je graag om op te vallen bent! Waar je ook gaat, zullen de mensen vragen stellen over uw fiets!

Dingen die je nodig hebt

 • Een ligfiets
 • Een fietshelm
 • Sportbril of wrap-around zonnebrillen, tot gruis en insecten buiten te houden van uw ogen
 • Cyclus wanten of handschoenen
 • Ruimte om te rijden
 • Water Hydrate
 • Basis Gereedschap moet je nodig hebt om een ​​kleine reparaties op een fietspad te maken.