Wkenl

Hoe te steile hellingen te beklimmen tijdens het fietsen

Klimmen heuvels op een fiets is niet ieders idee van plezier... Maar toch, als je woont in een heuvelachtig gebied of je reist door de heuvels, waarom ontkennen jezelf het plezier van het blijven regelmatig rijden, alleen maar omdat van die steilere heuvels? Beklimmen van steile heuvels op een cyclus vereist het kennen van een paar tips over het verhogen van uw uithoudingsvermogen, steeds goed voor op de fiets, en het veranderen van de tandwielen. Dus hop terug op uw fiets met deze adviezen en vind jezelf een paar steile heuvels om op te oefenen totdat het voelt veel makkelijker!

Stappen

Hoe te steile hellingen te beklimmen tijdens het fietsen. Start de heuvel beklimmen verblijft gezeten op het fietszadel (of zadel).
Hoe te steile hellingen te beklimmen tijdens het fietsen. Start de heuvel beklimmen verblijft gezeten op het fietszadel (of zadel).
 1. 1
  Bereid je mentaal. Als u een heuvel eerder hebt gefietst, dan weet je al dat het pijn doet fysiek en kost veel inspanning. Als je lang geweest bent het soort om hop van de fiets en loop het op de heuvel, zult u een kleine mentale eerste prepping nodig!
  • Accepteer dat het bergop rijden is meer inspanning. Zodra je stopt met vechten het mentaal, kunt u meer tijd besteden aan het motiveren van uw lichaam en leren hoe je de rit u gemakkelijker te maken.
  • Krijgen enthousiast over de uitdaging van het maken van het aan de top van de heuvel. Dit is iets dat je heel goed in staat te doen en bewijzen het aan jezelf kan een heel leuk zijn in tussen de lijdensweg!
  • Verwacht niet te snel te gaan. Dat is onrealistisch en waarschijnlijk je slijten voordat je nauwelijks bent begonnen.
  • Begrijp de voordelen voor uw lichaam van fietsen op heuvelachtig terrein. Heuvelachtig terrein bouwt je omhoog door te helpen uw lichaam te leren om zuurstof efficiënter te gebruiken. Ook het proces van het beklimmen van de heuvel op een fiets maakt gebruik van verschillende spiergroepen zoals je verschuiven over op de fiets naar maximaal vermogen te behouden. De klim kunt u om hard te werken, en de afdaling kunt u herstellen, het verstrekken van een perfecte oefening workout per elke heuvel.
 2. 2
  Start de heuvel beklimmen verblijft gezeten op het fietszadel (of zadel). Houd je gewicht terug en houd het stuur over de top en dicht bij het centrum. Je handen moet ongeveer 2-3 cm (5-7.5cm) van het centrum achtersteven om maximale ademhaling toe. Als je borst is open en schouders naar achteren, zult u veel gemakkelijker te kunnen ademen.
 3. 3
  Als je omhoog de ​​heuvel op, naar beneden. Dit vereist dat u uw lichaam te laag en je ellebogen laag te houden maar iets opgemerkt aan je borst open te houden voor een betere ademhaling en je bovenlichaam ontspannen te houden.
 4. 4
  De richting van de top van de heuvel, opstaan ​​uit de stoel (zadel). Op dit punt, gebruik al je lichaamsgewicht om u te helpen bij het ​​naar beneden te drukken hard op de pedalen. Opstaan ​​kost veel meer energie dan zitten, dus niet overdrijft deze techniek; bewaar het tot het laatste gedeelte van de steile heuvel. Je handen moeten nu zitten op de top van de remgrepen.
  • Verschuif je lichaam in de tijd met je benen. Houd je rug recht en je borst openen om een goede ademhaling te helpen.
 5. 5
  Leer hoe je shift versnelling bergop. Die versnellingen zijn er om gebruikt te worden, en bergop zullen ze u zeker helpen met extra kracht als je ze effectief veranderen. Maar het vergt oefening om te wennen aan hoe het voelt om van versnelling te veranderen als een methode van het veranderen van het tempo en de kracht als het beklimmen van een heuvel, dus wanhoop niet, gewoon blijven beoefenen.
  • Schakel de versnellingen in afwachting van of vlak voor elk terrein gradiënt verandering, niet een keer heb je al elke gradiënt bereikt. Blijven trappen terwijl je versnellingen te veranderen, om zo vaart erin te houden. Het doel is om uw inspanning te houden zo constant mogelijk.
  • Een lage versnelling is nodig voor bergop (je zult het hogere versnelling voor terug naar beneden te gaan nodig hebben).
 6. 6
  Blijf oefenen. Deze techniek zal niet makkelijk zijn voor de eerste paar pogingen, maar het is belangrijk om. Het is alleen in het doen dat je het gevoel voor het beklimmen van de heuvel op de fiets zullen leren en te leren van de juiste timing voor het verschuiven van je lichaamsgewicht op de fiets naar het maximale vermogen voor de minste inspanning te bereiken.
  • Begin met kortere heuvels en geleidelijk verhogen van uw beproevingen te steiler degenen.
 7. 7
  Probeer het gebruik van lage versnelling met een steile heuvel. Zodra je meer zelfvertrouwen met heuvel beklimmen op een fiets, leren de techniek voor het beklimmen van een heuvel economisch voelt. Deze techniek vereist dat u blijven zitten en gebruik een lage versnelling, en niet afhankelijk zijn van het opkomen voor een groot deel van de tijd:
  • Adem regelmatig en diep.
  • Houd het langzaam en geleidelijk in de vroege stadia van de heuvel beklimmen. Dit is geen wedstrijd, het gaat over bezuinigen uw energieverbruik.
  • Kies de lage versnelling die nog zal toestaan ​​om redelijk snel te trappen.
  • Zitten en houd de buitenste randen van het stuur. Dit zal ervoor zorgen dat uw ademhaling gemakkelijker wordt gemaakt door een open kist.
  • Zodra de heuvel krijgt veel moeilijker, en je merkt dat je hebt geen lagere versnellingen links te gebruiken, grip op de rem kappen. Trek ze je meer kracht te geven tijdens het trappen.
  • Alleen nu gebruik staan ​​kort indien nodig. Op dit punt, moet je intuïtief weet wat voelt het beste voor u in de combinatie tussen staan ​​en zitten in de fiets, voor het meest economische gebruik van je energie.
  • Blijf gericht op een gestage, ritmische klim die het meeste uit elke bocht van de wielen aan u trekken deze heuvel maakt. Dit soort trager, maar krachtige rijden kost tijd om te beheersen, maar het is efficiënt en is goed voor langere ritten, zoals bij het reizen door het heuvelachtige land voor lange afstanden. U bent veel minder kans op banden uit dan met de methode die vereist staan ​​om u up de heuvels.
 8. 8
  In bochten, neem de lange weg aan de buitenzijde van de bocht. Het lijkt misschien onlogisch, maar je zult minder momentum verliest op die manier.
 9. 9
  Hebben een rust op de top van de heuvel. Voor een bijzonder zware heuvel beklimmen, kan een korte heuvel rust in orde zijn, vooral tijdens de training zelf te wennen.
 10. 10
  Daal met zorg. Te waarschuwen voor obstakels, zoals auto's, voetgangers, dieren en voorwerpen op de weg. Ga niet te snel - gebruik maken van zowel de remmen terug te trekken van de snelheid, en bij zitten rechtop in je stoel, zodat je lichaam zich gedraagt ​​als een "luchtrem".
  • Als je het aflopende over oneffen terrein, zoals op een mountainbike parcours, is het best om eruit te komen van de stoel en laat de fiets nemen alle hobbels voor u. Hoe steiler de afdaling, het verder terug moet u uw gewicht te plaatsen terwijl vooruit.

Tips

 • Kijk altijd vooruit, zodat u weet waar u naartoe wilt. De verleiding kan zijn om de concentratie beneden kijken, maar loop je het risico crashen in iets of iets mist als je dit te veel.
 • Als je echt goed in het omgaan met heuvels, kunt u beginnen om heuvel sprints te leren als je van racen op de fiets, of wilt u gewoon een heel inspannende training.
 • Leun naar voren bergop.
 • Off-road heuvels vereisen een andere klimmen techniek. Staande op de paden en andere terrein dat losse ondergrond heeft kan een val riskeren van de fiets, dus je moet heel voorzichtig zijn om alleen gebruiken als het echt nodig is en om jezelf te wegen goed. Gebruik de versnellingen zoals hierboven uitgelegd, maar houd je gewicht zo veel mogelijk over de rug van het achterwiel tractie van de fiets op de losse ondergrond te behouden. Als je wel op een bijzonder steile gedeelte te staan, houd uw gewicht terug en je lichaam laag en nauwelijks verlaat de zitting (denk "zweven" over het). Terug te trekken, niet omhoog, op het stuur.

Waarschuwingen

 • Iets niet te steile klim, ken je grenzen en duw jezelf alleen maar zo ver als veilig is. De heuvel zal nog steeds worden er morgen nog eens proberen.

Dingen die je nodig hebt

 • Fiets
 • Helm, fietskleding, passende schoenen
 • Sommige heuvelachtig terrein