Wkenl

Hoe maak je een orkaan overleven

Orkanen kunnen ontwikkelen uit vrij kleine clusters van onweersbuien tijdens het orkaanseizoen (meestal late zomer en vroege herfst maanden), dus het loont om voorbereid te zijn op alle tijden. Een orkaan is geclassificeerd als een tropische of subtropische storm met winden boven de 74 mph. Overleven van een orkaan is over de voorbereiding, weten wat te doen tijdens de orkaan en het nemen van gepaste voorzorgsmaatregelen nadat het door is gegaan.

Stappen

Hoe maak je een orkaan overleven. Bereiden voordat je hoort over een orkaan.
Hoe maak je een orkaan overleven. Bereiden voordat je hoort over een orkaan.

Voorbereiding

 1. 1
  Bereiden voordat je hoort over een orkaan. Agentschappen zoals FEMA en NOAA raden dat de voorbereidingen beginnen voor 1 juni. De belangrijkste voorbereidingen moet onder meer een familie ramp plan voor in de plaats en het samenstellen van een noodsituatie ramp supply kit, dat is gemakkelijk voor alle gezinsleden te vinden in een haast.
  • Plan een noodevacuatie route. Proberen om meerdere exit routes hebben voor het geval een bevoorrechte ene is onbruikbaar om welke reden.
  • Doe oefeningen die alle leden waaruit blijkt dat ze weten hoe het water, gas en elektriciteit uit te zetten. Zorg ervoor dat zelfs de jongste weten hoe om 911 te bellen.
  • Zodra winden tropische kracht hebben bereikt, paraatheid activiteiten zijn onmogelijk en hoeft u alleen de tijd om zich te concentreren op de overleving.
 2. 2
  Koop een generator. Het hebben van een zal ervoor zorgen dat u elektriciteit totdat de stroom terugkeert. Ergens opslaan die veilig is tegen regen en stijgende water. Weet hoe het te gebruiken en besteden bijzondere aandacht aan de instructies met betrekking tot het waarborgen van ventilatie.
  • Vraag om een ​​demonstratie van de winkelier als u niet zeker weet hoe het te gebruiken.
  • Generatoren vereisen regelmatig onderhoud en testen van toepassingen. Zorg ervoor dat u voldoet aan de instructies die bij de ene die u koopt, om te voorkomen dat het ontdekken van het niet werkt wanneer je het meest nodig hebt.
 3. 3
  Kopen self-powered radio's en self-powered zaklampen batterijen. Elektrisch licht en communicatie bronnen aangewezen op elektriciteit zal niet beschikbaar zijn.
  • Een NOAA weer radio is het beste. Heb het ingesteld op modus waarschuwen tijdens de dreiging van slecht weer en zorgen dat het wordt ingeschakeld.
  • Glowsticks zijn veiliger dan kaarsen gezien het feit dat je niet kunt zeker zijn over lekkende gas na de storm.
  • Ervoor te zorgen dat je genoeg reserve batterijen, opgeslagen in een waterdichte container.
 4. 4
  Beveilig uw woning. Het is belangrijk om te proberen en het minimaliseren van schade waar mogelijk tijdens de dreiging stadium van de waarschuwingen.
  • Board of tape alle ramen. Multiplex is het beste hout te gebruiken. Gebruik geen duct tape - gebruik alligator band. Als u storm rolluiken (aanbevolen), sluit ze. Afplakband niet stopt ramen uit verbrijzelen.
  • Bevestig uw dak naar beneden met behulp van spanbanden of klemmen om het dak te bevestigen aan het frame structuur. Deze riemen of clips moet iets gekocht en goed opgeslagen op voorhand te zijn.
  • Ruim alle rommel waarschijnlijk om te vliegen tijdens de storm. Krijg alle handen oppakken van puin erf, wegzet of koppelverkoop plaats waar nodig.
  • Schoon uit dakgoten en regenpijpen.
  • Schakel alle propaan tanks.
  • Controleer of garagedeuren zijn beveiligd. Laat ze niet te openen en aan boord van eventuele lacunes - vliegen garages kan uw huis te vernietigen.
 5. 5
  Vervreemden of eten alle bederfelijke voedingsmiddelen 12 uur voor de storm. Wanneer de stroom uitvalt, zal je koelkast stoppen met werken, en geen vlees, zuivel, of iets dat moet worden gekoeld, zal bederven. Soda niet moeten worden verwijderd, is het niet bederven.
  • Vullen flessen met vers drinkwater en op te slaan in het asiel. Dit is iets dat regelmatig gedaan kan worden, zodat het niet een punt van zorg bij de voorbereiding bedreiging. Markeer uw agenda om ervoor te zorgen dat het drinkwater regelmatig wordt bijgewerkt.
  • Tijdens de dreiging podium, desinfecteer je badkuip, vul het vervolgens met water. Deze bron van water kan een belangrijke post-storm voor het drinken, baden en toilet doorspoelen.
 6. 6
  6 uur voor de storm.
 7. 7
  Voor aanvullende informatie over het krijgen van voorbereid voor een orkaan, zowel lange en korte termijn, zie ook hoe voor te bereiden op een orkaan en hoe u uw huis voor te bereiden op een orkaan.

Beslissen om te blijven of te gaan

 1. 1
  Evacueren, als je kunt. Ga ergens ten noorden van de storm, waar het kracht zal hebben verloren tegen de tijd dat het gebied bereikt. Bijvoorbeeld, als je woont in Florida, ga dan naar het noorden van Georgië. Het is een stuk makkelijker om de familie en huisdieren bij elkaar en veilig te houden door zich weg van de storm dan te proberen om het te verduren. Als u woont in een stacaravan, zelfs een gemaakt na 1994, beschouwen evacueren als een prioriteit. Stacaravans kunnen zelfs tijdens een categorie 1 orkaan worden vernietigd.
  • Zorg ervoor dat de gas tank gevuld is.
  • Verkeer uit uw omgeving kan worden overbelast. Hiermee rekening te houden en goed te verlaten in afwachting van de storm - die u niet wilt in uw auto te zijn tijdens een orkaan.
  • Als lokale overheden adviseren evacuatie dan verblijft, gehoor geven aan de adviezen en laat zo snel en veilig mogelijk.
  • Laat nooit huisdieren achter - als ze niet in staat om vuil, overstromingen of vliegende voorwerpen te ontsnappen, kunnen ze worden verwond of gedood. Onder meer wat te doen met huisdieren in uw noodplanning.
 2. 2
  Vinden een schuilplaats. Als u besluit te blijven, moet je een goede beschutting die in staat zijn om u en uw familie en huisdieren te beschermen tijdens de storm zal duren. Deze opvang moet geen ramen of dakramen. Als het je huis, sluit alle binnendeuren en beveiligen en schrap buitendeuren.
  • Breng waardevolle spullen in de shelter, zoals sieraden, foto's, of elektronica.
  • Zet huisdieren in hun kooien of aangelijnde om angst-gemotiveerde reacties schaden mens en andere dieren te voorkomen.

Tijdens de orkaan

 1. 1
  2 uur voor de storm. Breng een batterij-aangedreven radio en een levering van batterijen, en gebruik het voor updates (elke 15 tot 30 minuten). Op dit punt, moet de buitenste banden van de orkaan al begonnen je beïnvloeden.
  • Hebben de Emergency Ramp Supply Kit dicht bij de hand.
 2. 2
  Blijf uit de buurt van ramen, dakramen en glazen deuren tijdens de orkaan. De veiligste plek in het huis is op het laagste niveau in een hal, kast of kleine interieur kamer te blijven.
 3. 3
  Liggen op de vloer onder iets stevig, zoals een tafel.
 4. 4
  Gebruik geen elektronische apparaten. De batterijen werkende radio en zaklamp zijn prima.
 5. 5
  Heb je schuilplaats niet te verlaten totdat je het officiële woord van NOAA. Als de wind quietens, kan dit het "oog van de orkaan" die over het signaal en het is de meest gevaarlijke tijd in de storm, omdat het zal worden gevolgd door de achterkant van de "eye wall", met harde wind. Een orkaan kan uren duren om te passeren.
  • Het gebied rond het oog van de storm is waar ze de windsterkte te meten. Op dit moment zijn tornado andere mogelijkheid.
 6. 6
  Wacht tot tenminste 30 minuten na het oog van de storm over alvorens kamers met ramen is verstreken. Zelfs dan moet je heel voorzichtig zijn - op dit punt, is er nog een kans van puin breken van je raam.

Na de orkaan

 1. 1
  Wees voorzichtig. Na de storm voorbij is, heb je een veel te maken met. Er zullen tal van neergehaalde bomen, kabels en hoogspanningsleidingen. Hoogst waarschijnlijk zal je huis wat schade, ongeacht hoe sterk de storm hebben.
 2. 2
  Controleer uw huis voor exterieur structurele schade. Als er tekenen van mogelijke ineenstorting, verplaatsen onmiddellijk weg.
 3. 3
  Wees extra voorzichtig bij het ​​betreden van gebouwen. Gebruik geen gebouwen niet betreden nadat de storm voorbij is, tenzij je zeker weet dat ze structureel veilig.
  • Als u gas ruikt, zie vloedwater rond een gebouw, of het gebouw is beschadigd door brand en is niet veilig is verklaard door de autoriteiten, komen niet in het gebouw.
  • Kijk voor elektrische vonken of gerafelde draden. Als het veilig is de elektriciteit af te sluiten, doen. Als u niet zeker weet of er is overal water, weg te houden.
  • Gebruik een batterij aangedreven zaklamp en geen kaarsen te zien door.
  • Bij het invoeren van een gebouw, wees voorzichtig met losse of gladde vloeren, vallend puin en gebarsten metselwerk. Kijk ook voor iets vallen uit kasten en planken.
 4. 4
  Wees voorzichtig met ondergelopen kelders. Uiteraard niet invoeren. Gebruik een pomp waarbij geleidelijk het waterpeil met ongeveer eenderde elke dag totdat het weg. Te pompen niet sneller risico instorten uw huis.
 5. 5
  Reinig en desinfecteer alles dat in contact is gekomen met rioolwater, bacteriën of gemorste chemicaliën. Overleven van een orkaan omvat gezond blijven en houden van uw gezin en huisdieren gezond ook. Als er iets is van zorg, krijgen de autoriteiten om het te controleren zo snel mogelijk uit en ga niet in de buurt van het gebied totdat het is opgelost.
 6. 6
  Controleren op huisdieren als mensen. Huisdieren kunnen zeer bedroefd en in de noodzaak van speciale zorg.

Tips

 • Orkaanseizoen:
  • Atlantic Basin (Atlantische Oceaan, Caribische Zee en de Golf van Mexico) en de Central Pacific Basin: Juni 01-30 november.
  • Eastern Pacific Basin (strekt zich uit tot lengte 140 º West): 15 mei-30 november.
 • Huisdieren moeten een liter water ook, maar dit duurt ongeveer twee dagen voor hen.
 • Gewoon omdat het nieuws zegt dat het gaat om een ​​plek te raken, betekent niet dat het niet kan draaien. Orkaan Charley gedraaid over 90 graden in 2004, hoewel het werd verondersteld om Alabama te raken. Focus op de kegel van de fout en blijven luisteren naar regelmatig bijgewerkt.
 • Mensen moeten ongeveer een liter water per dag. Hou dit in gedachten bij het kopen / opslaan van water.
 • Wees bereid om te evacueren. Hebben een evacuatieplan al voor je uitgezocht.
 • Blijf alert alle orkaanseizoen. Het National Hurricane Center biedt gratis orkaan tracks en voorspelt het hele seizoen. Lokale media is ook een goede bron van informatie over de verwachte pad, de intensiteit van het onweer en de mogelijke gevolgen.
 • Als iemand uw hulp, zoals ouderen of zieken nodig, hen helpen om eerst naar de veiligheid.
 • Probeer niet de eerste die het huis verlaten. Verlaat in een keer en probeer te verblijven in een auto indien mogelijk bij het evacueren.

Waarschuwingen

 • Na de storm, zal er veel van neergehaalde hoogspanningslijnen. Hoewel sommigen normaal uitzien, ze de meeste kans hebben 10.000 volt van energie. Niet bij elk van deze lijnen of draden. Bel het energiebedrijf of de hulpdiensten om u te helpen.
 • Alleen buiten gaan als u absoluut moet. Normaliter komen er geen enkele reden om je huis te verlaten totdat de storm voorbij is gepasseerd zijn.
 • Bomen zullen ook hoogspanningsleidingen verstrikt in hen. Vermijd omgevallen bomen.
 • De wind sterk genoeg zal zijn om te verheffen rotsen, die ramen kunnen versplinteren. Worden voorzichtig naar buiten.
 • Generatoren produceren koolmonoxide. Zorg ervoor dat ze buiten in een goed geventileerde ruimte (te weten, kan zelfs de veranda niet "buiten" genoeg als het te ingesloten).

Dingen die je nodig hebt

 • Niet-bederfelijke voedingsmiddelen, zoals tonijn, crackers, koekjes, brood, enz. Al bederfelijke levensmiddelen geconsumeerd moeten voorafgaand aan de storm of verwijderd daarna zoals een gezondheidsrisico zijn zonder elektriciteit.
 • Gebotteld water. Het water in het gebied zal waarschijnlijk vuil. Zelfs voor maanden na, kook je water.
 • Multiplex en tape, om uw ramen te beschermen
 • Een paar batterijen zaklampen
 • Veel verschillende soorten batterijen als reserve
 • Een batterij-aangedreven radio
 • Glowsticks - veiliger dan kaarsen
 • Generator en zijn instructies - houden de onmiddellijke nabijheid te allen tijde toegankelijk
 • Entertainment, zoals bordspellen, kaarten, papier en pennen
 • Gezelschapsdieren en extra water, hun kooien en comfort dekens / speelgoed, als je huisdieren
 • Extra kleding voor iedereen, inclusief waterdichte laarzen waden