Wkenl

Hoe maak je een voet stressfractuur behandelen

Een stressfractuur is een scheur in je botten. Het kon niet meer dan de breedte van een haarfollikel zijn, maar leiden tot ernstige pijn, vooral wanneer het in een bot van gewicht dragende gebruik, zoals de voet. Stress fracturen komen het meest voor in de voeten, en uiteraard staking hardlopers, basketballers en zelfs dansers vaakst. Stress fracturen kunnen zeer ernstig worden indien onbehandeld, maar het is niet moeilijk, hoewel het een lange tijd om een ​​voet spanningsbreuk behandelen.

Stappen

Hoe maak je een voet stressfractuur behandelen. Herken de symptomen van een stressfractuur in de voet.
Hoe maak je een voet stressfractuur behandelen. Herken de symptomen van een stressfractuur in de voet.

Deel een: het behandelen van een stressfractuur

 1. 1
  Herken de symptomen van een stressfractuur in de voet. Zij beginnen gewoonlijk als een licht ongemak aan de voorkant van de voet. Meeste stress fracturen van de voet opstart hier waar het grootste deel van de kracht en de druk wordt uitgeoefend. Vele malen, deze pijn is zeer gering en het begin is alleen tijdens lange periodes van oefening, lopen of uit te werken. Zodra u uw activiteit te stoppen, de pijn normaal verdwijnt. Dit leidt bij veel mensen te negeren en niet eens overwegen een stressfractuur.
 2. 2
  Stoppen met trainen, hardlopen of wat je aan het doen waren bij het ​​begin van de pijn. Als het gaat weg, vermoedt dat er een mogelijke breuk. Hervatten de training, en als het terugkomt, is het heel goed zou kunnen zijn.
 3. 3
  Neem een lading uit. Stap uit je voeten, ga zitten en krijgen ze opgeheven. Gebruik een ice pack voor zwelling, maar voor niet meer dan 20 minuten. Druk vaker voor 3-4 keer per dag.
 4. 4
  Pak de paracetamol. Vermijd Naproxin en Ibuprofen bevattende producten, omdat ze het potentieel hebben om het genezingsproces vertragen met bot verwondingen.
 5. 5
  Raadpleeg uw persoonlijke arts. Zodra de pijn en zwelling verdwenen zijn, een afspraak met uw arts. Ze zal waarschijnlijk bestellen aantal röntgenfoto's van je voet om je zelf-diagnose te bevestigen. Je zal waarschijnlijk worden voorgeschreven een walking boot of krukken, naar gelang uw voorkeur, gebruik ze.
 6. 6
  Krijgt wat rust. Doorgaan naar advies van uw arts over het dragen van de boot of met de krukken te volgen. Het is absoluut noodzakelijk voor een goede genezing om gewicht te houden en dwingen van de voetblessure. Houd je voeten zo veel mogelijk en zorg ervoor om voldoende slaap te krijgen. De meeste genezing vindt plaats wanneer je slaapt en er is extra energie uit het gebrek aan gebruik van andere lichaamsfuncties.
 7. 7
  Bereid je voor verveling door gebrek aan oefening voor 6-12 weken. Genezing een voet stressfractuur is geen snel proces met alle middelen. Het is een van de langere herstel periode, want we moeten onze voeten te gebruiken op een bepaald punt. Hoe langer je kunt blijven je voeten en laat het genezen, zal het sneller de genezing te nemen. Niet eens nadenken over het lopen of met een bal spelen of oefenen tot deze volledig is genezen.
 8. 8
  Ga langzaam terug te krijgen in je normale routine, zelfs als je voet voelt beter. U moet een follow-up bezoek met uw arts te plannen. Hij kan willen X-ray je voet eens meer om het te bevestigen volledig is genezen. Zelfs als zodanig, je moet echt terug gemak in je normale programma om zo niet opnieuw letsel aan uw voeten.
 9. 9
  Beperkte gewicht dragende oefening, zoals zwemmen of een stationaire fiets is aanvaardbaar. U kunt ook werken al uw bovenlichaam spieren tijdens het wachten voor de breuk te helen.

Deel twee: het voorkomen van een stressfractuur

 1. 1
  Weten of u zijn bijzonder gevoelig voor stressfracturen. Als u een atleet, een danser, of in het leger, je gezicht een verhoogde kans op het krijgen van een stressfractuur.
  • Wees op de uitkijk als je een stressfractuur eerder hebt gehad. Dit komt omdat stressfracturen steeds terug komen. Ongeveer 60% van de mensen die een stressfractuur hebben ook een eerder.
 2. 2
  Wees voorzichtig als je sport. Stress fracturen zijn een gemeenschappelijk optreden voor mensen met een intensieve trainingen. Artsen adviseren daarom nooit het verhogen van de intensiteit van je workout met meer dan 10% per week.
  • Opwarmen en rekken grondig voordat u gaat trainen.
  • Neem regelmatig een pauze om je lichaam en botten een pauze te geven. Als u zich ongemakkelijk voelt of pijn ervaren tijdens de oefening, stop dan onmiddellijk.
  • met behulp van goede fitnessapparatuur kan helpen voorkomen stressfracturen. Stressfracturen kan optreden wanneer uw apparatuur dwingt je om oneigenlijk techniek vast te stellen.
 3. 3
  Begrijp andere slopende factoren. High-impact sporten kan de kans op stressfracturen te verhogen, evenals versleten schoenen of onvoldoende ondersteuning van de voetboog.

Waarschuwingen

 • Omdat de pauze is erg klein zal het niet worden gezien op normaal X-ray voor 4-6 weken na het letsel. Een huisarts zal meestal missen de diagnose vanwege de negatieve X-ray. Het beste zou zijn om een ​​podoloog / podotherapeut, die beter in staat om de diagnose van de symptomen zou zijn, vooral zwelling in de omgeving te zien.