Wkenl

Hoe om af te stemmen en reparatie van uw eigen snowboard

Vertonen doffe randen? Repareerbaar base schade? Als je een pijp en park aap, dan is het een gegeven dat je board schade die je vertraagt ​​terwijl vrij rijden de rest van de berg al heeft. Niet te vergeten slippen uw beurt wanneer je zou kunnen worden tot vaststelling van precieze kerft dat iedereen op de lift boven imponeert. Een getunede bord met scherpe randen, gewaxt en gestructureerde basis maakt je board niet alleen sneller, maar veel gemakkelijker om te draaien en meer voorspelbaar.

De beste manier is om een ​​winkel die u vertrouwt vinden! Vraag andere boarders waar ze naartoe gaan. Niet alleen kies er een uit het telefoonboek... De kans is groot dat u een ervaring zoals ik deed zult hebben. Ik leerde de harde manier. Een tiener met nauwelijks ervaring op de basis molen gemalen de punt en de staart van een van mijn gewaardeerde platen via de ptex en tot in de kern.

Dus,.. de beste manier om je bord te krijgen in beter dan nieuwe vorm is op te halen een vertrouwde winkel en betalen voor een basis grind / basisstructuur en wax. Meestal ergens tussen 15€ - 30€.

MAAR!!... Als je gewoon de ervaring en zijn een vrek (zoals ik) is het niet zo moeilijk om het zelf te doen. Pak je favoriete energy drink en laten we beginnen! We zullen een BASIC tune up procedure te dekken.

Stappen

Hoe om af te stemmen en reparatie van uw eigen snowboard. Het opzetten van uw bank-of zaag paarden.
Hoe om af te stemmen en reparatie van uw eigen snowboard. Het opzetten van uw bank-of zaag paarden.
 1. 1
  Het opzetten van uw bank-of zaag paarden
 2. 2
  Verwijder de bindingen (het is gewoon makkelijker om te werken op het bord zonder hen)
 3. 3
  Plaats het bord op paarden of bank en geven het een goede pre-reiniging met ruitenreiniger en papieren handdoeken dan pak een doek en je basis schoner. Dompel de doek en geven de basis een paar goede veeg downs totdat je niet meer zien vuil, was, enz. wordt opgetild. *** WAARSCHUWING! *** Base cleaner is zeer zeer zeer brandbaar spul. GEEN overal gebruiken in de buurt van ELK type van open vuur of ontstekingsbron. Het beste is om dit alles buiten of in een goed geventileerde ruimte te doen. Base cleaner zal ook plastic beschadigen, dus hou het uit de buurt van plastic, zoals zijwanden en bindingen van je snowboard. Lichte reiniging zoals het verwijderen sticker lijm, enz., op de bovenste vel van het bestuur zal meestal wel goed en eventuele schade in mijn ervaring niet veroorzaken.
 4. 4
  Met de basis op, neem je mes en begin LIGHTLY uitgraven van eventuele ingebedde rotsen, vuil, enz. Vanaf de basis. Probeer NIET om de hele weg te graven naar de houten kern, want dat is een alles bij elkaar verschillende reparatie die een ander soort ptex was met een lijm of met epoxy aan de kern schade voordat Ptexing repareren gaat. Opnieuw veeg het af met aceton. Wacht een goede 10 minuten alvorens te zorgen dat er geen slepende voet schoner dampen.
 5. 5
  Pak je zaklamp, aansteken, (een lage intensiteit van de vlam is het beste) pak een ptex kaars en uw metalen schraper.
 6. 6
  Met je zaklamp rechtop op uw bank, steek je ptex kaars in de vlam en houd het op ongeveer een hoek van 45 graden tot je een blauwe vlam van de kaars. (Vergeet niet uw zaklamp te kijken dus niets in brand ongeluk.) Houd uw metalen schraper onder vlam van de kaars en voortdurend schraap al het zwarte roet van de smeltende kaars voordat u het op de reparatie gebied. Nu, in tegenstelling tot wat je misschien hebt geleerd, in plaats van druipen de kaars in de reparatie, is het beter om te 'schilderen' de gesmolten ptex wax in de reparatie gebied met behulp van een kwast, al die tijd streven naar een blauwe vlam, en weer, voortdurend schrapen al het zwarte roet van de brandende kaars voor het schilderen in de reparatie gebied. Als je dat doet krijg zwarte roet in de reparatie, kunt u meestal gewoon schilderen uit de reparatie. Herhaal dit tot al uw gutsen zijn gevuld. Laat boord afkoelen ten minste 20 minuten.
 7. 7
  Pak je metalen schraper, zorg ervoor dat het SHARP zonder bramen. Kantel de onderkant van de schraper verwijderd van je bij ongeveer 45 graden (met de bovenkant achterover leunend naar u toe) en weg te duwen van u met gelijkmatige druk, totdat het gerepareerde gebieden zijn allemaal plat. (U kunt duwen of trekken de schraper, afhankelijk van wat het beste werkt voor u, zolang het niet jitter, waardoor 'verkeersdrempels' in uw gerepareerde gebied.) Maak je geen zorgen over eventuele minuut krassen gemaakt door de schraper. Ze worden opgevangen in de volgende stap.
 8. 8
  Neem een scotch brite pad en glad uit uw reparaties, zorg ervoor dat u de pad punt aan de staart alleen verplaatsen, in de lengte langs de basis.
 9. 9
  Grijp uw diamant steen of ontbramen / slijpsteen en voer het over de randen van het snowboard een paar keer (zijkanten en onderkant) om alle bramen die uw dossier zal beschadigen te verwijderen.
 10. 10
  Het beste is om je edge tool gebruiken hier zelfs bezuinigingen zorgen. Maar, als er geen hulpmiddel beschikbaar is, houd dan je bestand tegen de zijkant in een hoek van 90 graden (denk eraan, het snowboard is nog steeds voet omhoog) en gebruik lange slagen met een gelijkmatige druk (niet te hard) en gebruik het bestand uit tip tot staart (zoals altijd met een metalen bestand). Plaats nu het bestand op de basis, over de rand, in een hoek van 45 graden, zorg ervoor dat de tanden zich in de juiste positie te snijden tegen de rand van het basisstation. Nogmaals, de sleutel is gelijkmatig aandrukken Bij zeer lange lijnen tegenover korteafstandstransporten dat een ongelijkmatig patroon op de rand verlaat. *** Controleer ook of u het bestand op te schonen om de 2-3 slagen, zodat er geen nieuwe basis schade is ontstaan. ***
 11. 11
  Veeg de basis met aceton om al het vuil, etc. Gemaakt door het indienen verwijderen. Je kan hebben om licht uit te graven geen aanmeldingen meer in de basis om klaar is voor de tweede waxen.
 12. 12
  Zet uw strijkijzer. *** BELANGRIJK *** Stel de temperatuur tot op ieder wax veegde over het smelt MAAR NIET ROOK!
 13. 13
  Druppelen was op de basis van het bestuur van de punt aan de staart in een wervelend patroon. Plaats het strijkijzer op de basis en beginnen met het verspreiden van de wax gelijkmatig tot aan de basis gelijkmatig is bekleed met geen droge plekken. *** BELANGRIJK *** DO het ijzer niet weg in een een plek voor meer dan een seconde als de opbouw van warmte zal je board beschadigen. Wanneer u klaar bent laat het bord afkoelen voor een goede 30 minuten.
 14. 14
  Pak je plastic schraper en herhaal wat je deed met de metalen schraper. Deze keer schrapen totdat er geen wax krullen loskomen en de basis wordt vertrokken met een plat oppervlak en uniforme glans.
 15. 15
  Neem een nieuwe Scotch Brite pad en beroerte de was van top tot staart. Wat dit doet is het creëren van microscopische kanalen die water zuigkracht die je zal vertragen voorkomen. Het maakt een enorm verschil, geloof me.
 16. 16
  Monteer je bindingen en je bent klaar om te rippen bent! Voor gedetailleerde foto's zie de links hieronder.

Tips

 • Vergeet niet,..... Gebruik de Schwartz!

Waarschuwingen

 • PAINT GESMOLTEN P-TEX IN PLAATS VAN DRUIPEN HET IN
 • GEBRUIK een goed geventileerde ruimte
 • KEEP ACETON BUURT VAN PLASTIC EN VLAM
 • Blauwe kaars vlam = GOOD! EEN ANDERE KLEUR = SLECHT!
 • Bestand opschonen ELKE 2-3 SLAGEN
 • PAS DE IRON TEMPERATUUR TOT GEEN WAX SMOKES
 • HOUD DE IRON BEWEGEN!

Dingen die je nodig hebt

 • Goedkoop schragen (ik heb de mijne bij Big Lots voor 10€ 0,00.)
 • (Houten blokken op een werkbank met een niet-kras oppervlak zal ook doen.)
 • Propaantoorts (Van elke bouwmarkt)
 • Goedkope kringloopwinkel ijzer (Ja, de soort voor het strijken kleren, de oude soort met geen gaten aan de onderkant bij voorkeur)
 • 2 schrapers (1 metalen en 1 kunststof, uit een ski / snowboard winkel.)
 • P-tex kaarsen (Again van elke ski / snowboard winkel.)
 • Edge-tuner of 10 "metalen molen file
 • Diamantsteen of ontbramen / slijpsteen (Het soort voor het slijpen van messen.)
 • Scotch brite
 • Wax ski / snowboard