Wkenl

Hoe om te vertellen als iemand anorexia

Eetstoornissen zijn een dat meer mensen dan je mag aannemen beïnvloeden. Dit artikel geeft u enkele tips voor het uitzoeken als u of een vriend de eetstoornis bekend als anorexia nervosa kunnen hebben geven. Niet eten en tellen van calorieën is een ander ding van een anorexia volwassen / kind.

Stappen

Hoe om te vertellen als iemand anorexia. Observeer de persoon eetgewoonten.
Hoe om te vertellen als iemand anorexia. Observeer de persoon eetgewoonten.
 1. 1
  Observeer de persoon eetgewoonten. Zij mogen alleen eten kleine hoeveelheden van lage-calorie voedsel, of als je nog nooit zien eten ze helemaal niet, zelfs wanneer andere mensen zijn met een maaltijd, dat kan een teken zijn van anorexia zijn. Ze kunnen ook vreemd eten. Willen snijden al kleine stukjes voedsel kleiner. Ze ook kunnen spelen met hun eten, voor een voorbeeld veel rond te bewegen voor het eten het.
 2. 2
  Vraag jezelf af of je vriend maakt excuses om hun afwijkend gedrag te dekken. Als bijvoorbeeld uitgenodigd voor een feestje waar er voedsel zal zijn, kunnen ze zeggen dat ze al gegeten voordat ze arriveerden. Andere redenen die ze terughoudend om te eten zal zijn, is zij kunnen verklaren dat ze gewoon geen honger, ze zijn op een dieet en de noodzaak om gewicht te verliezen, ze houden niet van een van de voedsel beschikbaar, ze hebben allergieën, of ze zijn ziek en heb geen zin om te eten.
 3. 3
  Observeren of ze zijn geobsedeerd door eten. Ondanks het feit dat ze eten weinig zijn anorexia vaak vakidioot. Zij kunnen een heleboel tijdschriften over koken lezen, of kijken naar de Food Channel regelmatig.
 4. 4
  Denk er eens over als je vriend is geobsedeerd door diëten, en ze studie boeken en websites gewijd aan gewichtsverlies. Een anorexia persoon is vaak vol met tips en ideeën over hoe om gewicht, geleerd van al het onderzoek dat ze doen verliezen.
 5. 5
  Kijk je vriend lichaamsbeweging. Anorexia oefenen veel, soms uren per dag. Velen van hen zijn trots op zichzelf te duwen voorbij het punt van uitputting. Als ze gedwongen om stil te zitten, kunnen ze fidget, tik op hun voeten, of maak kleine twitchy bewegingen.
 6. 6
  Merk op dat ze vaak zal dragen groter kleding en vele lagen aan het gewicht dat ze hebben verloren verbergen. Zij kunnen broeken en jassen dragen, zelfs in de heetste weer.
 7. 7
  Let op als je vriend lijkt dun, maar nog steeds praat over diëten. Als de persoon lijkt erg dun, maar nog steeds praat over hoeven om gewicht te verliezen, dat is een waarschuwing van een afbeelding slechte lichaam. Zelfs als anorexia is niet de boosdoener, kan deze persoon lijdt aan een psychologisch probleem.
 8. 8
  Vergelijk uw vrienden over alle gezondheid met die van de gemiddelde mensen. Sommige mensen kunnen dun zijn en toch gezond zijn, vooral als ze tieners en groeit snel. Een gezond persoon heeft lichte huid, vol glanzend haar, en heel veel energie. Een anorexia heeft vaak doffe huid, dun bros haar, en geen energie. Anorexia soms ziet bleek, koud gemakkelijk, en kan zelfs groeien donzig pluis op hun armen en benen. Dit is een poging van het lichaam om warmer te houden en de instandhouding van de laatste paar calorieën.
 9. 9
  Vraag jezelf af of het gedrag van uw vriend is van cruciaal belang, gespannen, actieve, perfectionistisch. Als de persoon in kwestie lijkt relaxte en in vrede met zichzelf, ze zijn waarschijnlijk prima. Een persoon die veel zorgen maakt, krijgt boos op kleine dingen, en dringt aan op de beste in vele onderwerpen heeft meer kans om een ​​eetstoornis te ontwikkelen.
 10. 10
  Als ze zijn meestal gelukkig en fun-loving, en dan opeens humeurig, verdrietig of geïrriteerd, kan dit (in combinatie met het eten van weinig) een veelbetekenende teken zijn. Echter, dit kan opleveren met dezelfde soort behandeling die wordt gegeven aan milde depressie.

Tips

 • Houd in gedachten het probleem zal waarschijnlijk een lange tijd op te lossen.
 • Als u probeert om de persoon over hun probleem direct te confronteren, kunnen zij boos of defensief te worden. In deze situatie, laat ze weten dat je hier bent voor hen als zij ondersteuning nodig hebben.
 • Bieden hen ondersteuning en positieve feedback.
 • Nodig ze uit om iets dat niets te maken heeft met voedsel heeft te doen. Als alles wat je doet met hen centreert rond of omvat voedsel, zullen ze komen met excuses om niet te komen-zelfs als ze echt wil gewoon bij je zijn. Een universele neveneffect van de honger is een fixatie met voedsel, dus je kan het voeden van hun obsessie als je voor een voorbeeld, koken of praten over eten veel.
 • Houd in gedachten dat als een persoon heeft anorexia, het is niemands schuld. Wees niet bang om het probleem toe te geven, en niet veroordelend van iemand die het heeft.
 • Als u denkt dat u of iemand die je kent misschien anorexia hebben, vertel iemand die je vertrouwt. Praten met een leraar, adviseur, religieuze figuur of ouder. Professioneel advies. Hulp beschikbaar is, maar je kunt het niet krijgen, tenzij je de moed om iets te zeggen.

Waarschuwingen

 • Forceer een anorectische buiten een professionele setting te eten. De anorexia kan erg ziek geworden, en, zelfs als ze fysiek prima uit eten, zou de inname van calorieën de anorexia te verplaatsen om hun honger en oefening intensiveren, verergering van hun gezondheidsproblemen.
 • Begin niet met een gevecht of een confrontatie met iemand die je denkt dat anorexia hebben. Mensen met anorexia zijn vaak eenzaam, ongelukkig en in pijn. Ze kunnen angstig, depressief of zelfs suïcidaal. Ze hoeven niet te worden bekritiseerd, zal dit alleen maar erger maken.
 • Veronderstel nooit iemand anorexia alleen maar omdat ze zijn dun.
 • Indien een anorectische onmiddellijk vereist voeding, zoek professionele begeleiding.
 • Wees niet beschuldigend. Zeggen dingen als: "Ik maak me zorgen om je. Je lijkt gestrest. Is alles in orde? Wilt u hulp met [huiswerk, sport, etc.]?" Soms zijn ze gewoon het gevoel overweldigd, en ze willen weten waar je om geeft.
 • Hoeft de persoon niet uitsluiten of ze te vermijden. Als je gaat uit met enkele vrienden, nodig ze langs. Zorg ervoor dat ze zich geliefd voelen en welkom.