Wkenl

Hoe om te wennen aan het werken met het publiek als je verlegen bent

Zijn verlegen kan moeilijk zijn, vooral in de werkomgeving. Volg een aantal van deze eenvoudige stappen om uw sociale interacties te verbeteren, en verminderen verlegenheid op de werkplek.

Stappen

Hoe om te wennen aan het werken met het publiek als je verlegen bent. Persoonlijke verschijning.
Hoe om te wennen aan het werken met het publiek als je verlegen bent. Persoonlijke verschijning.
 1. 1
  Relax! Vergeet niet, stress en angst zal alleen je vermogen om jezelf te presenteren als een sterk en zelfverzekerd persoon belemmeren. Als u hulp nodig hebt ontspannen, probeer een aantal ademhalingsoefeningen of meditatie.
 2. 2
  Persoonlijke verschijning: Zorg ervoor dat uw garderobe is professioneel, en goed onderhouden. Mensen vinden het gemakkelijker om te communiceren met iemand die een positief zelfbeeld bevordert.
 3. 3
  Maak oogcontact. Bij het spreken met een klant of een collega, oogcontact is essentieel voor het behoud van een goede verstandhouding. Het toont respect, en helpt het vertrouwen.
 4. 4
  Smile. Wanneer we lachen, presenteert ons om de wereld in een zeer niet-bedreigende, behulpzame manier. Mensen zullen veel meer positief reageren op een persoon die lacht, dan niet.
 5. 5
  Wees jezelf. Het probleem de meeste mensen hebben met sociale interactie op de werkplek is een gebrek aan zelfvertrouwen. Ze zijn bang om zichzelf te zijn, uit angst dat ze op een bepaald niveau zal worden afgewezen. Gewoon jezelf zijn, terwijl het proberen om een ​​professionele houding op hetzelfde moment te houden.

Tips

 • Meedoen. Het is moeilijk om te springen in sociale situaties, maar probeer om mee te doen zo veel als je je comfortabel voelt. Opdagen om het team builder, gaan uit naar happy hour met uw collega's... een teamspeler.
 • Probeer behulpzaam niet alleen voor klanten, maar ook aan collega-medewerkers. Een positieve, behulpzame houding gaat een lange weg voor kantoor populariteit.
 • Onderhouden van een professionele houding. Het is goed om te ontspannen en aangenaam in de werkomgeving, maar neem het niet te ver. Het is een ding geestig te zijn in de kantine, maar iets heel anders om te luid, luidruchtig en onprofessioneel.
 • Vreemd genoeg doen alsof je niet verlegen is vrij effectief - loopt in een kamer en zeg hallo aan iedereen terwijl het glimlachen.. als je blozen zal niemand veel toch opmerken! en binnenkort zal niemand zelfs herinneren u als een verlegen persoon - geloof me dit werkt! Ik ben van nature een verlegen persoon, maar ik ben zo goed in doen alsof niet verlegen te zijn dat niemand gelooft me als ik zeg dat ik ben verlegen.
 • Ook als u werkt met of iemand kent met een charismatische vriendelijke persoonlijkheid, je voordoen als hen. Envision & oefenen. Werken naast anderen met uitgaande persoonlijkheden kan besmettelijk zijn, net als glimlachen. Gebruik dit in uw voordeel.
 • Oefen jezelf te vertellen dat iedereen van je houdt en je houdt van mensen. Envision ze lacht met warme gevoelens voor je, ook terug. Het zal u in de stemming te openen en te ontspannen.

Waarschuwingen

 • Niet in de val van "Office Gossip" vallen. Sprekend op een negatieve manier over je collega's zullen niets doen om uw situatie te helpen.
 • Wees niet zo sociaal agressief, als de mensen waarmee je werkt, of de klanten van je interactie met storen. Probeer een gulden middenweg tussen beleefdheid en zakelijke interacties vinden.