Wkenl

Hoe om water te halen uit planten

Dit is een methode voor het verzamelen drinkbaar water. Planten voortdurend transpirate waterdamp. De bedoeling van deze techniek is het verzamelen en condenseren planten-beademd waterdamp. In wezen kunnen planten-beademd waterdamp condenseert tegen een afgesloten plastic zak, giet ze af naar het laagste punt. Deze methode kan nuttig zijn als een survival vaardigheid of gewoon voor een wetenschappelijk experiment om te zien wat er gebeurt is.

Stappen

Hoe om water te halen uit planten. Encase een groene tak van een groeiende plant in een plastic zak.
Hoe om water te halen uit planten. Encase een groene tak van een groeiende plant in een plastic zak.
 1. 1
  Encase een groene tak van een groeiende plant in een plastic zak. Bedek zoveel mogelijk van de levende plant als de tas is geschikt. Ervoor te zorgen dat de plant intact is, levend en groeiend. Noch een dode plant, noch een slapende plant zal waterdamp transpirate. Met een afgehakte tak, zijn de vooruitzichten voor het verzamelen van water beperkt is, tenzij je te maken met vetplanten, zoals cactussen.
 2. 2
  Beveilig de opening van de tas rond de tak, of boomstam. Zorg ervoor dat de afdichting is zo luchtdicht mogelijk. Bijvoorbeeld, bind met een touwtje over meerdere lagen van de plastic zak. Envision een levende, groene tak binnen een drukloze, verzegelde ballon. Dit is uw doelstelling.
 3. 3
  Ervoor te zorgen dat een deel van de plastic zak is lager dan de (hopelijk) luchtdichte afdichting. Dit is waar het water zich verzamelen.
 4. 4
  Zorg ervoor dat de plastic zak en planten het gewicht van de verzamelde water kan dragen.
 5. 5
  Wacht ongeveer 4-5 uur. Afhankelijk van het type plant, oppervlakte van de omhulde bladeren, de plaatselijke omstandigheden en de luchtdichtheid van uw zegel, kan er ongeveer 1 kopje water in de zak.

Tips

 • In tegenstelling tot fotosynthese, ademhaling van de plant is niet afhankelijk van het licht: het gebeurt 's nachts als tijdens de dag.
 • Het verlaten van de zak op kan 's nachts zorgen voor meer water te verzamelen.
 • Bind de zak rond de plant te strak, of anders is het misschien de plant te doden. Maar zorg ervoor dat de afdichting is luchtdicht.
 • Zolang het water wordt regelmatig verzameld, en de lucht in de zak vernieuwd, elk gevaar van verstikkende de plant is op afstand.
 • Hoe groter de tas, hoe beter, mits je collectie systeem kan het gewicht van het verzamelde water te houden.

Waarschuwingen

 • Gebruik deze techniek niet te gebruiken met giftige planten.

Dingen die je nodig hebt

 • Een plastic zak zonder perforaties (niet een zip-lock zak als ze meer van een uitdaging in het creëren van een luchtdichte afdichting)
 • Een touwtje, of andere middelen om het zegel te beveiligen
 • Een levende planten met bladeren (hoewel in noodgevallen een nog-groene segment van een plant kan worden gebruikt, maar het zal minder water geven)