Wkenl

Hoe te voorkomen dat je geraakt door de bliksem


Stelt u zich eens voor een moment dat je bent buiten, op een hete, droge zomer dag. U genieten van jezelf, maar dan is de lucht wordt donkerder. Wolken blokkeren de zon. In de verte zie je de felle lichtflits en hoort de booming donderslag. Je hoort het komt dichterbij, en angst dat je kan worden geslagen.
Lightning is een sterke kracht van de natuur, maar weinig echt begrijpen wat het precies is. Bliksem is elektriciteit die wordt ontslagen uit een wolk. Het is net als wanneer je wrijft je schoenen op het tapijt op een droge dag. Stel je voor dat je de cloud. Er is statische elektriciteit in je, wachtend om te ontsnappen. De volgende persoon die u aanraakt (of een metalen object) is de grond. Zap! Je voelt de schok, en je kan zelfs zien het licht welving tussen je vinger en de "ground". Lightning is hetzelfde, op een veel grotere schaal.
Lightning is een beetje lui, en zal de kortste weg te nemen, het slaan van de hoogste object. Daarom blikseminslag bliksemafleiders, ze zijn geleiders en de hoogste dingen rond. De bliksemafleider leidt de elektriciteit in het vuil, waar is het onschadelijk. Er is geen manier om volledig te stoppen bliksem, maar als je voorzichtig bent, kunt u letsel of de dood te voorkomen.

Stappen

Hoe te voorkomen dat je geraakt door de bliksem. Voorkomen dat in alle open gebieden zoals golfbanen, golfbanen, of parkeerplaatsen.
Hoe te voorkomen dat je geraakt door de bliksem. Voorkomen dat in alle open gebieden zoals golfbanen, golfbanen, of parkeerplaatsen.
 1. 1
  Voorkomen dat in alle open gebieden zoals golfbanen, golfbanen, of parkeerplaatsen. Hier bent u de hoogste ding rond, en de makkelijkste doelwit.
 2. 2
  Blijf weg van vormen van metaal. Bliksem is elektriciteit en metaal is een geleider van elektriciteit. Dus bent u. Jij en de metalen vormen samen een prima doelwit.
 3. 3
  Stoppen met zwemmen en weg van het water. Water is een dirigent.
 4. 4
  Niet onder hoge objecten zoals bomen of torens. Zoals hoge objecten, dit zijn makkelijke doelwitten, en de elektriciteit zou te springen om u.
 5. 5
  Gebruik geen vliegers niet vliegen.
 6. 6
  Niet dragen van een paraplu. Je mag kletsnat als het begint te regenen, maar het is beter dan sterven.
 7. 7
  Zoek een auto en krijgen in het. Auto's zijn zeer veilige plaatsen te zijn tijdens onweer. Ook al is het metaal en lijkt een perfect doelwit, als het wordt geslagen de elektriciteit zal door middel van metalen uit te voeren in de auto, en rond je lichaam, niet er doorheen, en in de grond.
 8. 8
  Als je gepakt wordt bij een open veld tijdens onweer, vinden een sloot in liegen, indien mogelijk. Zo niet, hurken zitten met je hoofd tussen je knieën (en niet plat liggen). Probeer zo klein mogelijk worden.

Tips

 • Er is een eenvoudige manier om te vertellen over hoe ver weg de bliksem net geslagen. Wanneer u bliksem, tellen hoeveel seconden voorbij totdat je donder (sinds licht sneller dan het geluid zich) te horen. Dat getal door vijf en dat is de geschatte afstand in mijlen.
 • Als je in een huis tijdens een onweer, voorkomen dat het nemen van een douche of bad, blijf weg van stopcontacten en dingen aangesloten op hen, en gebruik geen telefoons, computers, enz.
 • U kunt ook vertellen hoe ver weg de bliksem is door het geluid van de donder. Als de bliksem slaat dicht, zal de donder klinken als een plotselinge crash. Als de bliksem is in de verte, zal de donder rolt en rumble.
 • Controleer de komende tijd weer.

Waarschuwingen

 • Bij het vinden van een sloot te voorkomen dat je geslagen, kijk voor plotselinge overstromingen.
 • Getting getroffen door de bliksem kunt u onmiddellijk doden. Het beste wat u kunt doen om het risico te worden geslagen te verminderen is niet buiten worden gevangen in een onweersbui. Controleer uw lokale voorspelling als u van plan op het zijn de hele dag buiten.