Wkenl

Hoe te leven in het moment

Leven in het moment is alles over het leven alsof er geen morgen is. Om dit te doen, moet je schoonheid te realiseren in elk moment, en in de dagelijkse activiteiten. Het is een bewuste daad die participatie, niet alleen observatie vereist, maar de beloning is een rijker, voller leven. Dit is jouw leven, leef nu!

Stappen

Hoe te leven in het moment. Dans alsof niemand het letten.
Hoe te leven in het moment. Dans alsof niemand het letten.
 1. 1
  Dans alsof niemand het letten. Terwijl u wel of niet willen dansen, het maakt niet uit wie er niet kijken, het idee belichaamd in die 4 woorden vat de hele ervaring van het leven in het moment.
  • Als u zorg-als je zelfs overwegen-wie op zoek is, je het uitvoeren. Je doel is om goed te dansen, om indruk te maken (of in ieder geval niet teleur) uw publiek. Om te leven in het moment, om "dansen als niemand het letten op," je moet vergeten over presteren voor anderen en gewoon te accepteren het moment voor wat het is.
 2. 2
  Kennis te nemen van de wereld. Het maakt niet uit wat je doet, merkt de momenten die je omringen. Misschien op weg naar werk of school, ga je over een mooie brug, of krijg je een uitzicht op de zonsopgang achter de stadsgebouwen.
  • Wanneer je loopt over straat, kijk naar de manier waarop het licht weerkaatst van de gebouwen, de boomgrens, en de vogels die erin slagen om nest in willekeurige hoeken en scheuren. De eenvoudige handeling van het kantelen van je kin kunt u een geheel nieuw perspectief op de plaats waar je woont te geven.
  • Echt kijken naar een bloem. Oke, dus je weet het is vrij. Wat is mooi? Wat doet het ruikt, behalve zichzelf? Hoeveel bloemblaadjes heeft het? Doe de bladeren spiraal van de stam als een trap of een filiaal op tegenoverliggende zijden zo nu en dan? Zijn er bugs gaan over hun leven op deze plant? Denk je dat ze zich zelfs bewust van je bestaan?
  • Hij realiseerde zich dat al deze dingen zijn groot of klein, je bent een deel van dat ene moment waarop al deze dingen bij elkaar komen. Wanneer je je realiseert dat je een deel van elk moment dat je door hebt geleefd, zul je er bijna zijn. Wanneer je stopt met het te beseffen, en gewoon leven, zal je de hele weg daar.
 3. 3
  Focus op wat je aan het doen bent. Zelfs als je gewoon wandelen, of af te vegen de balie, of schudden kaarten -hoe voelt het? Er is waarschijnlijk een soort van commentaar spinnen door je geest, en het heeft waarschijnlijk te maken met iets anders dan wat je doet. Laat die gedachten gaan en zich richten op wat er (niet wat was, of wat zou kunnen zijn). In het boeddhisme wordt dit aangeduid als mindfulness.
  • Gewoon ademen. Wanneer het moment begint om u te ontgaan, want het zal zeker proberen te doen, ademen. Neem een ​​heel diep adem, door je neus, zo diep als je kunt. Luister naar de lucht te verplaatsen in je lichaam, en voel je longen zwellen. Adem langzaam uit door je mond, laat de lucht ontsnappen op zijn eigen.
  • Besteed aandacht aan je andere zintuigen-touch, gezicht,, geluid en smaak. Doen alsof het de laatste keer dat je ooit zult ervaren wat je ervaart. Heb je ooit al zo verdiept in iets dat het leek alsof de rest van de wereld gewoon verdwenen? Leven in het moment is over het maken van die gemoedstoestand op elk gewenst moment., En proberen om het heden te genieten.
  • Luister naar de wereld. De vogels, de geluiden van een voorbijrijdende auto, de gesprekken van verre vreemden, de scheuren en kraakt van het gebouw als het verwarmt en koelt, de vliegtuigen in de lucht, de voetstappen van voorbijgangers. Het moment is alles om je heen.
 4. 4
  Lachen als je wakker wordt. U kunt de toon van waardering en bekendheid voor de komende 24 uur door simpelweg wakker en glimlachend. Niet wakker worden met een kreun en een smash van je wekker. Er is wetenschappelijk bewijs dat de uitdrukkingen die je maakt met je gezicht daadwerkelijk kan beïnvloeden hoe je je voelt. In het bijzonder, is het ware geluk het meest nauw verbonden met een Duchenne-glimlach die gaat glimlachen met je ogen, evenals uw mond.
  • Visualiseer alle goede dingen die gaan gebeuren vandaag. Kreeg een presentatie te geven? Stel je de lach je krijgt voor je grappen en de ovatie u aan het eind zult ontvangen. Kreeg een drukke dag van het schoonmaken? Stel je voor hoe goed het voelt om te gaan zitten met een heerlijke thee en bewonder uw gezellige leefruimte als het allemaal gedaan.
 5. 5
  Commit willekeurige, spontane daden van vriendelijkheid. Of het nu gaat doneren 1 dollar aan een fonds bij de apotheek, het oppakken van zwerfvuil, of het helpen van slachtoffers van natuurrampen, blijven alert op elk moment van de dag naar een manier waarop u de wereld een maken betere plek. Zelfs de kleinste dingen, zoals, kan vreugde brengen. Het is de meest spontane en onverwachte daden van vriendelijkheid die de grootste impact te produceren, en je kunt niet gevoelig voor dit soort mogelijkheden, tenzij je leeft in het moment.
  • Heeft u een oude of zieke buurman die veel bezoekers niet krijgt? Stoppen door met wat koekjes, een pot koffie, of een kruik van limonade. Als het iemand die niet zal laten vertrekken zodra ze je aandacht heb, graven in en geniet van hun verhalen. Mensen zijn een stuk interessanter dan je denkt.
 6. 6
  Minimaliseer de activiteiten die saaie je bewustzijn van het moment. Wat doe je, dat je geest verleidt om weg te lopen van het heden? Voor de meeste mensen, televisie kijken plaatst u in een passieve gemoedstoestand, en de tijd glijdt recht door. Dagdromen en verdwalen in een goede film of een boek is niet slecht, maar het is niet het leven in het moment, want het plaatst je concentratie op iets dat niet hier en nu, het is een vorm van escapisme. Niet-zone uit; zone in. Dingen doen die actief zijn, en die moedigen u aan om rond te kijken en zich de wereld op dat moment. Tuinieren, het spelen van een spel, en het spelen van een instrument zijn alle activiteiten die zich op mindfulness lenen. Dus na het lezen van dit artikel!
  • Kies ten minste een dag per week uw mobiele telefoon, uw computer, uw radio, de televisie, en wat andere gadgets die u gebruikt om jezelf af te leiden uit te schakelen. Besteden die dag rijden uw fiets naar een cafe, tuinieren, het hebben van een vriend dan voor thee, iets trekt u uit het raam zien, of het verkennen van een nieuw gebied van uw dorp of stad.
  • Een beperking van je absolute favoriete programma, schrijf ze in uw agenda, en alleen zet de tv op die momenten. Graag af knipoog naar late-night televisie? Probeer kruidenthee plaats. Channel-surfen als je je verveelt? Hier krijg je een hobby. Kijk spel-shows tijdens het diner? Kook zelf iets speciaals en geniet van elke hap.
 7. 7
  Wees dankbaar voor wat is. Wanneer je merkt dat je wensen voor iets wat je niet hebt, of wil je leven anders zou zijn, start uw zoektocht naar uw wens door zich dankbaar voor wat al in je leven. Dit brengt u terug naar het huidige moment. Maak een lijst van wat je dankbaar bent voor nu, zelfs als alles wat je kan bedenken is dat je leeft en kan ademen. Je wilt niet de gaven recht tegenover je mist, omdat je altijd verder kijken dan wat er in het huidige moment om wat eens was of wat zou kunnen zijn. Als je dankbaar voor wat is zijn, zult u blij te zijn in het moment - in plaats van het dromen over gelukkig ergens anders.

Tips

 • Deelnemen aan actieve gesprek en zich in de materie met een ander mens.
 • Luister naar muziek en geniet ervan. Druk jezelf uit door te dansen op het of meezingen.
 • Velen van ons dragen wrok bij ons die ons achtervolgen, en die wrok voorkomen dat we ook vanuit ons hart openstellen voor anderen, omdat we bang zijn op het krijgen van weer pijn.
 • Denk na over hoe gelukkig je goede daad iemand zou kunnen maken!
 • Kinderen maak je geen zorgen over de toekomst, ze spelen en genieten van elk moment voor wat het is. Ze hebben nog niet geleerd om vooruit te denken, of piekeren over het verleden, dus neem de gelegenheid om te leren van hen.
 • Let op je ademhaling, door op te merken uw ademhalingspatroon je geest vanzelf tot rust en besteedt meer aandacht aan het huidige moment.

Enigma's

 • Gezicht van uw angsten.
 • Versla je demonen.
 • bewijzen iedereen verkeerd.
 • Toon altijd vriendelijkheid.
 • Klim nooit de ladder van het leven.

Het is dan zul je het raadsel binnen te openbaren.