Wkenl

Hoe te overleven na een schipbreuk

De kansen van schipbreuk nihil zijn als je nog nooit een voet op een zeeschip. Echter, de meeste mensen nemen een boot, veerboot, schip of oceaanstomer reis ten minste een keer in hun leven, dus het kan handig zijn om te weten wat te doen te zijn moet een vrij ongewone nog mogelijk optreden gebeuren, dat van de schipbreuk. Het hebben van de basiskennis van hoe te overleven met wat je hebt kan nuttig informatie om te tekenen op de achterkant van je geest. Dit artikel veronderstelt overleving na elke crash en zinken van een zeeschip en neemt u nu in de zee of op de omgeving, maar onbewoond land bent.

Stappen

Hoe te overleven na een schipbreuk. Beoordeelt het welzijn van anderen om je heen.
Hoe te overleven na een schipbreuk. Beoordeelt het welzijn van anderen om je heen.
 1. 1
  Raak niet in paniek. Vóór alles, houd een rustig hoofd en gedrag. Rustig blijven zal u toelaten om verder te gaan om helder te denken en om je energie intact. In paniek zal alleen gebruik maken van energie en ertoe leiden dat u de mogelijkheid om helder denken te verliezen. Bovendien is het onderhouden van een kalme, houding zal helpen om anderen die met u en houd ze rustiger te verzekeren.
  • Voor het verlaten van een schip dat aan het zinken is, als je de tijd hebt, zorgen ervoor dat u lange mouwen kleding en broeken dragen. Probeer je absoluut de moeilijkste om een ​​zwemvest te krijgen als je niet al draagt ​​een; verblijft drijfvermogen is van vitaal belang.
  • Zie hoe om te ontsnappen van een zinkend schip voor precieze details over het tijdstip van vertrek uit het zinkende schip.
 2. 2
  Onderzoek jezelf. Voordat er iets anders, gerust te stellen jezelf dat je in orde bent, of u nu dobberen in het water of in een reddingsboot. Als u nog sneden of, behandel ze. Als de wonden of snijwonden zijn diepe, wikkel ze strak, maar niet tot het punt waar het pijn doet. Als er bloeden te zetten, op de wond of aan weerszijden daarvan. Uiteraard kan enige vorm van behandeling opties niet worden uitgevoerd, tenzij en totdat je uit het water, maar doe wat je kunt voor nu.
  • Onderkoeling is een reëel risico bij een verblijf van iedere lengte in het water, en hoe kouder het water, des te sneller zijn de kansen van het gebeuren. Eenmaal veilig aan boord van een boot, vlot of land, wikkel jezelf hartelijk in dekens, kleding of iets anders beschikbaar om je lichaamstemperatuur te verhogen.
  • Wees ervan bewust dat shock is een reële mogelijkheid. Vraag anderen om hulp.
 3. 3
  Beoordeelt het welzijn van anderen om je heen. Doe hetzelfde controles die je gedaan hebt voor jezelf, maar op anderen nu. Uiteraard kan enige vorm van behandeling opties niet worden uitgevoerd, tenzij en totdat je uit het water.
  • Behandel alle slachtoffers die lijden aan shock. Los van hun kleding als het strak en hebben ze vast met hun hoofd lager en hun benen iets verhoogd. Houd ze warm en sussend tot hen spreken. Zie Hoe shock te behandelen voor de exacte details.
  • Behandel alle hersenschudding. Hou het slachtoffer in de stabiele zijligging en koude kompressen toepassen. Zie Hoe kan ik een hersenschudding te behandelen voor de exacte details.
 4. 4
  Als je nog in het water en reddingsboten niet beschikbaar zijn, gebruik maken van puin. Klauteren op iets dat zou kunnen worden gebruikt als een raft of vast te klampen aan drijvend vuil. Diverse soorten vuil kan vaak worden omgezet in geïmproviseerde vlotten door elkaar knopen van hout, vaten, drijvende voorwerpen, enz. Om samen met anderen te houden, probeer sjorren alle reddingsboten of geïmproviseerde items bij elkaar. Om uw huid te beschermen en het minimaliseren van uitdroging, zoeken naar manieren om beschutting te maken van de zon, van kleding, doek, dekzeilen, zeilen, enz.; sommige dingen zou kunnen worden gevangen met puin. Uiteindelijk doel om eruit te komen van het water zo snel mogelijk, zwemmen, watertrappelen en zelfs onderhouden van een vlotter zal afvoer uw energie en verlaag je de temperatuur.
 5. 5
  Houd alle overlevenden bij elkaar zo veel mogelijk. Aarzel niet om een ​​leidende rol van het motiveren van mensen om te blijven in een groep en om moreel te versterken nemen. Verklaar snel maar met gezag die samen blijven als groep verbetert ieders overlevingskansen. Deel uitmaken van een groep creëert een grotere veiligheid in het gezicht van gevaren zoals roofdieren, uitputting, verdrinking, enz. en fungeert ook als een bron van troost en steun.
  • Als haaien omcirkelen uw groep overlevenden, bij elkaar blijven. Raak niet in paniek en blijf verbonden; haaien hebben meer kans om te gaan voor een individu. Als er iemand is bloeden, maken ze een prioriteit voor een verblijf uit het water boven op vuil of in een reddingsboot, omdat hun bloed zal haaien trekken. Verwijder eventuele glimmende voorwerpen (vooral sieraden en horloges), om te voorkomen dat het vangen van de ogen van de haaien, die misschien deze aanzien voor schubben. Moet een haai aanval, gebruik geen object om de ogen of kieuwen raken; op zijn minst, zal de haai weet je groep gaat om wraak te nemen.
 6. 6
  Overweeg of het mogelijk is om aan te geven voor hulp. Als je in een reddingsboot, moet worden uitgerust met rescue fakkels; lees de instructies en zetten hen. Wees bereid om te laten gaan meer fakkels of rook als je zeker weet potentiële redders zijn in de buurt, om hen te helpen om uw locatie te bepalen. Gebruik alleen fakkels en rook toen boten of hulpverleners zijn in zicht, je wilt niet deze kostbare middelen te verspillen.
  • Als je gesloopt bent dicht genoeg om te landen op mobiele telefoon ontvangst, bellen voor hulpdiensten krijgen en vragen voor de Kustwacht.
  • Als op het land, gebruik brand of andere middelen om aan te geven voor hulp (zie hieronder meer informatie).
 7. 7
  Hoofd van het land, indien relevant. Als je kunt zien het land, stuur uw vaartuig naar toe als je de controle over het bewegen van de reddingsboot te hebben. Hopelijk zullen er mensen in staat zijn om je te helpen als je doet bereik land. Zo niet, moet u uw overlevingstactieken verder te gaan met het zijn ergens gestrand.
 8. 8
  Schuilen. Als je land te bereiken dat niet wordt bewoond, gebruik maken van puin dat omhoog is gedraaid met u (met inbegrip van ambachtelijke die je hebt dreef in op) en van voorwerpen op het land. Natuurlijke schuilplaatsen zoals grotten maken goede schuilplaatsen. Als je wanhopig bent, kunt u sommige bladeren hangen aan een tak die groot genoeg is om je te dekken. Bladeren kunnen uw beddengoed zijn, maar zorg ervoor dat ze niet bedekt met bugs eerste.
  • Voor ideeën over een snelle schuilplaatsen te bouwen, zie: Hoe kan een schuilplaats in de jungle te bouwen, Hoe maak je een snel onderdak in de wildernis en Hoe kan ik een mager om onderdak te maken te bouwen.
  • Maak een marker. Hang iets felgekleurde op een lange stok waren je shelter is gelegen; dit dient als een locator punt voor zowel u en andere overlevenden en hulpverleners. Als je warm of koud bent, mag u geen gebruik maken van uw T-shirt; kunnen er dodelijke parasieten die vlees houdt of je kan zonverbrande of te koud te krijgen.
 9. 9
  Kijk om je heen. Is er iets dat u kan helpen? Heel vaak mensen missen essentiële items en ofwel sterven of moeite in leven te blijven. Verzamel stukken hout zoals u deze kunt gebruiken voor verschillende dingen zoals het stoken branden. Gebruik vertrekt om onderdak daken en beddengoed te creëren. Gebruik riet aan schuilplaatsen elkaar sjorren, vlotten, voedsel gebruiksvoorwerpen, enz.
  • Salvage alles wat je hebt van de schipbreuk wassen wal of die werd gebracht met u. Al het kan komen in gebruik.
 10. 10
  Vinden voedsel en water. Het kan nodig zijn om voedsel direct vinden als leveringen zijn niet met de reddingsboot of zijn verbruikt. Als je het hebt voedselvoorziening, onmiddellijk rantsoen hen en op zoek naar ander voedsel ook. Als je geen voedsel, gaan kijken.
  • Wanneer je merkt dat het water, altijd het. Terwijl het water kan schoon uitzien, kan het parasieten of andere ziekmakende stoffen haven. Als je echt dorst en hebben geen tijd om te wachten om water te filteren hebben, graven een geul ongeveer drie centimeter (7,5 cm) breed en diep genoeg tot je water een paar centimeter in het vuil. Het water mag niet lekker, maar het is in ieder geval gefilterd. Als je kunt, kook je water gedurende 20 minuten voor het drinken. Drink nooit zeewater; zijn hoge zoutgehalte betekent dat het ondrinkbaar.
  • Voedsel kan worden in de vorm van fruit, noten, zaden, bloemen, bananen, enz., maar op zijn hoede voor bessen, bladeren, felgekleurde voedingsmiddelen, schimmels en voedingsmiddelen die u niet kent. Dankzij menselijke migratie, sommige onkruiden zoals paardebloemen en cichorei groeien in vele delen van de wereld en zijn veilig om te eten.
  • Als u geen keuze helemaal niet, liever zetmeel en vetten dan eiwitten als je nodig hebt om hydratatie te behouden.
  • Bugs zijn prima, tenzij u dit merkt:
   • De bugs zijn gemakkelijk te vinden in open gebieden. Bugs die niet giftig zijn hebben meer kans om te verbergen, zodat ze niet zijn opgegeten.
   • Het heeft fel gekleurde poten. Dit betekent vaak dat het giftig is.
 11. 11
  Wacht tot redding te komen. Blijven doen alles wat nodig is om te redden aandacht te trekken. Dit omvat het maken van berichten, met behulp van het lichaam signalen, met behulp van spiegels en verrekening fakkels tussenpozen wanneer je waarneemt redding opties. Zie hoe de aandacht te trekken wanneer u het nodig redden voor meer details. In de tussentijd blijven richten op een verblijf gevoederd, gedrenkt en goed beschut. Als je met andere mensen, bij elkaar blijven. Voor tips over bloeiende voor een tijdje in een verlaten locatie, zie Hoe te leven op een onbewoond eiland.
  • Koel bewaren door dompelen jezelf in het water.
  • Warm houden door te blijven in je schuilplaats, het dragen van alle kleding die je hebt, vuur maken, indien mogelijk, en de opvang van uit de buurt van regen en wind. Als je nog steeds ronddobberen op zee, stop je innerlijke armen naar je borst en houd nog steeds om warm te blijven, terwijl het slapen vaak om energie te besparen.
  • Waakzaam te zijn over redders scouting en bereid zijn om hun aandacht te trekken. Als je met anderen, het opzetten van een rond-de-klok rotatie voor het houden horloge voor redding.

Tips

 • Grote schepen zoals cruiseschepen kan uren of zelfs dagen te zinken te nemen en om snel worden gered, is het best te blijven met het schip, tenzij de bemanning anders heeft geadviseerd. Doe altijd een reddingsvest op bij het eerste teken van zinken en proberen om een ​​lange mouwen en een lange broek aan te helpen met warmte te hebben.
 • Voordat je hoofd in het water, opstijgen geen zware kleding, sieraden, ect.

Dingen die je nodig hebt

 • Zwemvest
 • Fakkels of andere signalering