Wkenl

Hoe om te gaan met een prikaccident op het werk

Het potentieel voor blootstelling aan ziekten zoals hepatitis B (HBV), hepatitis C (HCV), of HIV (het virus dat aids veroorzaakt) door prikaccidenten is hoog voor bepaalde werknemers, met name medisch personeel en hulpverleners. Inderdaad, wordt geschat dat ongeveer 600.000 tot 800.000 prikaccidenten voorkomen in Amerikaanse gezondheidszorg werknemers per jaar. Mensen die betrokken zijn in banen, zoals vuilnis verwijderen, schoonmaken, huishouden, tatoeëerders, catering, etc., zijn ook het risico te worden geprikt door een spuit of naalden gegooid op straat, in beddengoed, in de badkamer etc.

Een prikaccident kan zo gemakkelijk gebeuren als per ongeluk prikken een vinger met een besmette naald. Het gebruik van voorzorgsmaatregelen latex handschoenen kan blootstelling te minimaliseren tot ziekte, maar er is geen garantie dat een prikaccident niet zal optreden op elk gebied van werk.

Als een prikaccident voordoet, is het essentieel om standaard voorzorgsmaatregelen te volgen. Dit artikel legt uit hoe te reageren op een prikaccident, vooral voor werknemers die het meest gevoelig voor de mogelijkheid.

Stappen

Hoe om te gaan met een prikaccident op het werk. Controleer HIV-status van zowel uzelf (of de werknemer aangetast) en de persoon wiens bloed is overgedragen.
Hoe om te gaan met een prikaccident op het werk. Controleer HIV-status van zowel uzelf (of de werknemer aangetast) en de persoon wiens bloed is overgedragen.
 1. 1
  Moedig bloeden op de plaats van het letsel. Dit betekent proberen te persen uit de overtollige bloed en bloeden te moedigen. Dit wordt gedaan zodat besmette aanwezig binnenkomst van het virus wordt geminimaliseerd en verdreven uit het lichaam, in plaats van het stimuleren van binnenkomst in de bloedbaan. Zodra het virus komt je bloedbaan, zal het beginnen om sero-zetten en zich te vermenigvuldigen. (Zie hieronder voor een definitie van 'sero-conversie ".)
  • Was de plaats van de prik-of scherpe letsels met water en zeep.
  • Spoelen spatten aan neus, mond of huid met water.
  • Irrigeren ogen met zout, schoon water of steriele irrigants.
  • Raadpleeg een arts. Je zou een tetanus prik nodig, afhankelijk van uw voorgeschiedenis.
 2. 2
  Raak niet in paniek. Als u de protocollen strikt en goed te volgen, sero-conversie is niet waarschijnlijk. Seroconversie betekent gewoon dat besmet bloed mengt met uw eigen, vervuilt het en al je bloed krijgt nu besmet met HIV over een periode van tijd. Wetenschappers hebben bewezen dat seroconversie als gevolg van prikaccidenten voor HIV is ongeveer 0,03 procent. Dit percentage is extreem laag en preventieve profylactische medicatie zal de mogelijkheid van besmetting sterk verminderen. Anderzijds, het risico op hepatitis overdracht is veel hoger (ongeveer 30% voor Hepatitis B en ongeveer 10% voor hepatitis C), zodat snel optreden noodzakelijk, evenals preventieve maatregelen (dwz gevaccineerd tegen Hepatitis).
 3. 3
  Controleer HIV-status van zowel uzelf (of de werknemer aangetast) en de persoon wiens bloed is overgedragen.
  • Controleer de HIV-status van de persoon wiens bloed je bent blootgesteld aan. Ziekenhuizen en andere medische voorzieningen hebben snelle tests beschikbaar om een ​​bevestigde HIV-status van het individu te geven. Dit moet gebeuren door aan de juiste ethische eisen. Toestemming of toestemming moet worden gegeven door de patiënt, indien deze eis is niet al op zijn plaats.
  • Controleer uw eigen hiv-status wanneer uw status niet bekend is. Als je negatief en geduldig blootstelling is ook negatief, je weinig zorgen te maken.
 4. 4
  Neem profylactische medicatie (bekend als post exposure profylaxe, of PEP) bij voorkeur binnen een uur als de persoon die je bent blootgesteld aan, is hiv-positief en je status is hiv-negatief. Anti-retrovirale medicijnen kan de snelheid van de transmissie te verlagen als snel gegeven na mogelijke besmetting. Alle klinieken en ziekenhuizen hebben een protocol in de plaats voor snelle actie bij het reageren op prikaccidenten.
 5. 5
  Hebben follow-up testen en medische begeleiding van uw herstel. Dit dient te gebeuren op gewenste tijdstippen. Dit wordt gedaan om de mogelijkheid om in de "window periode" van de persoon die u blootgesteld uitsluiten. Een "window periode" verwijst naar de tijd wanneer een persoon blootgesteld aan het virus nog negatief test, terwijl het virus vermenigvuldigt en probeert infectie. Dit impliceert een lage virale belasting die in het bloed aanwezig is.
  • Opnieuw testen voor HCV antilichamen treedt meestal zes weken na het incident, en opnieuw bij vier tot zes maanden.
  • Opnieuw testen voor HIV blootstelling plaatsvindt meestal zes weken, drie, zes en 12 maanden te zoeken HIV antilichamen.
 6. 6
  Meld het incident. Controleer de rapportage procedures van uw werkplek. Het is belangrijk om je werkplek weten wat er is gebeurd, en de statistieken, zodat verzameld kan helpen om praktijken op de werkplek voor ieders toekomst de veiligheid te verbeteren. Dit omvat verwondingen met steriel, "schoon" stokken.

Werkplek preventie en kennis

 1. 1
  Vertrouwd of bijwerken jezelf op wat je moet doen op uw werkplek als een prikaccident voordoet.
  • Zetten in plaats van een plan over wat u moet doen als er niet al een op zijn plaats. Dit is essentieel, of het nu voor u, een collega, vriend of kennis die misschien uw hulp en snelle actie vereisen.
 2. 2
  Seek nader advies over de do's en don'ts met betrekking tot prikaccidenten. Deze informatie is vrij beschikbaar op een telefonische hulplijn of fysiek verkrijgbaar bij apotheken, ziekenhuizen, klinieken en andere medische zorgcentra.
 3. 3
  Vermijd onnodige afleiding bij het ​​werken met naalden en spuiten. Concentreer je op je werk en over wat je op dit moment aan het doen zijn te allen tijde.
  • Het is heel gemakkelijk om vóór haar wordt vastgeplakt, etc. poetsen dan een prik, houd dit in gedachten.
  • Vermijd wegkijken of werken bij slecht licht, terwijl het omgaan met de naald stok.
  • Wees voorzichtig met rusteloze, of paniek patiënten die gemakkelijk kan bewegen als u de naald of in te trekken. Hen gerust te stellen en alleen steek de naald wanneer u zeker weet dat het veilig is om dat te doen.
 4. 4
  Zorgen voor veilig werken in een zorgomgeving te allen tijde - De wereld gezondheidsorganisatie adviseert de volgende voor werkplekken omgaan met naald slijpsel:
  • Handwas na direct contact met patiënten.
  • Gebruik beschermende barrières zoals, jassen, schorten, maskers en een veiligheidsbril bij in direct contact met bloed en andere lichaamsvloeistoffen.
  • Verzamelen en afvoeren van naalden en scherpe voorwerpen veilig. Gebruik punctie-en vloeistofdichte dozen in elke patiënt zorggebied.
  • Voorkomen tweehandige herplaatsing van naalden. Gebruik de one handed capping naald techniek.
  • Dek alle snij-en schaafwonden met een waterdicht verband.
  • Snel en zorgvuldig opruimen gemorste bloed en andere lichaamsvloeistoffen.
  • Gebruik een veilig systeem voor de gezondheidszorg beheer en verwijdering van afval.
 5. 5
  Zorgen voor veilig werken in andere werkomgevingen.
  • Draag geschikte kleding en beschermende kleding bij het werken met potentieel gevaarlijke voorwerpen zoals vuilniszakken of het oppakken van stapels afval.
  • Wees voorzichtig bij het plakken van uw handen in plaatsen die je niet kunt zien, zoals de put van water, gaten, de ruggen van bedden en sofa's, etc.
  • Draag stevige schoenen bij het lopen door of werken in gebieden die bekend staan ​​voor drug-gebruik, zoals parken, stranden, openbaar vervoer knooppunten, etc.

Dingen die je nodig hebt

 • Schoon water of een zoutoplossing om wond irrigeren
 • Medische aandacht
 • Plannen voor de behandeling