Wkenl

Hoe te prostaatkanker symptomen te herkennen

Prostaatkanker gelederen vijfde onder de doodsoorzaken voor mannen ouder dan 45. Na longkanker, prostaatkanker is de tweede belangrijkste doodsoorzaak onder alle mensen in het Europa van Australische mannen, het is de tweede meest voorkomende kanker na niet-melanome huidkankers. Het risico te worden gediagnosticeerd met prostaatkanker door de leeftijd van 85 jaar is 1 op 5.

Experts weten niet hoe om prostaatkanker te voorkomen, noch weten ze hoe een man krijgt deze vorm van kanker. Terwijl de vroege opsporing kan zorgen ruimere mogelijkheden voor de behandeling en hogere remissie na behandeling, tekenen en symptomen van prostaatkanker algemeen vertonen totdat de kanker is gevorderd, en als zodanig, het vroegtijdig controles screening kan belangrijk zijn. Het volgende artikel zal u helpen herkennen bepaalde symptomen van prostaatkanker als ze verschijnen, evenals het verhogen van je bewustzijn van de rol van het testen voor prostaatkanker.

Stappen

Hoe te prostaatkanker symptomen te herkennen. Begrijpen wat prostaatkanker is.
Hoe te prostaatkanker symptomen te herkennen. Begrijpen wat prostaatkanker is.
 1. 1
  Begrijpen wat prostaatkanker is. De prostaat bevindt zich onder de blaas van een man en omgeeft het bovenste deel van de urethra. Prostaatkanker is een kwaadaardige tumor van de prostaat. Over het algemeen is het langzaam groeiende en beginnende prostaatkanker vaak vertoont geen symptomen. Het kan voorkomen in twee vormen:
  • Beginnende prostaatkanker: Deze is ook bekend als gelokaliseerde prostaatkanker. De kanker is opgenomen in de prostaat en kan zelfs aanwezig zijn jarenlang zonder enige problemen
  • Gevorderde prostaatkanker: In dit stadium is de kanker buiten de prostaat verspreiden en zijn andere delen van het lichaam en weefsels opgenomen. Prostaatkanker aan lymfeknopen in het bekken en andere delen van het lichaam via de bloedbaan, zoals en botten.
 2. 2
  Weten of je een risico. Terwijl alle mensen een verhoogd risico op prostaatkanker, zijn er een aantal mannen die risicofactoren hebben verhoogd. Mannen een groter risico zijn:
  • Mannen die een vader of een broer die prostaatkanker heeft gehad te hebben. Dit risico is hoger als uw familielid had prostaatkanker op een vroege leeftijd, of als u meer dan een familielid die prostaatkanker heeft gehad.
  • Mannen van Afrikaanse afkomst hebben een groter risico op prostaatkanker dan mannen van Europese of Aziatische afkomst.
  • Oudere mannen. Het risico op het krijgen van prostaatkanker stijgt snel na de leeftijd van 50. Meer dan de helft van de nieuwe diagnoses van prostaatkanker beïnvloeden mannen boven de leeftijd van 70.
  • Blootstelling aan Agent Orange verhoogt uw risico op het krijgen van prostaatkanker.
  • Terwijl een dieet met veel dierlijke vetten en laag in fruit, groenten en vis heeft enkele associatie met prostaatkanker, tot nu toe is er geen sluitend bewijs over de milieu-en leefstijlfactoren. Obesitas verhoogt uw kans op sterven aan prostaatkanker als de diagnose. Zelfs zonder de zekerheid van dieet verbindingen, omwille van de algemene gezondheid, is het belangrijk om gezond te eten.
 3. 3
  Wees ervan bewust dat er mogelijk geen symptomen aanwezig zijn. Veel mannen met prostaatkanker hebben vaak helemaal geen symptomen. Als de symptomen doen verschijnen, te letten:
  • Pijn of branderig gevoel tijdens het plassen.
  • Zwakke of verstoorde doorstroming van urine.
  • Het onvermogen om te urineren.
  • Frequent urineren, vooral 's nachts.
  • Bloed in de urine.
  • Onophoudelijke pijn in de lagere rug, bekken, of bovenbenen.
  • Impotentie.
  • Merk op dat de symptomen ook voor andere ziekten. De symptomen kunnen ook betekenen mindere ziektes zoals een vergrote prostaat (BPE of goedaardige prostaatvergroting) of een infectie van de prostaat (prostatis).
 4. 4
  Raadpleeg uw arts als u een van de genoemde symptomen of als je in gevaar. Gezien het feit dat er mogelijk geen symptomen aanwezig zijn, als u binnen de risicofactoren vallen, is het belangrijk om het screenen en testen van behoeften met uw arts te bespreken. Je moet in staat zijn om screening te krijgen van uw huisarts, vooral wanneer u ouder bent dan 60, of hebben een sterke een familiegeschiedenis van prostaatkanker. Wees ervan bewust dat de tests voor prostaatkanker zijn niet 100 procent nauwkeurig is en dat sommige medische experts zijn niet overtuigd van de noodzaak om te testen. Inderdaad, er is een punt van zorg dat de diagnose kan leiden tot onnodige behandeling die de eigen negatieve impact op de kwaliteit van leven draagt. Aan de andere kant, sommige mensen kiezen voor een test op de leeftijd van 35-40, een "basislijn" PSA-niveau vast te stellen voor toekomstige vergelijking met proeven als ze ouder worden. Als u kiest screening na de bespreking van alle consequenties met uw arts, kunt u worden onderworpen aan de volgende tests:
  • De DRE of digitale (vinger) rectaal onderzoek. Tijdens deze test, de arts brengt een gehandschoende en gesmeerd vinger in uw rectum. De arts voelt het achterste gedeelte van de prostaat om de grootte te inspecteren en eventuele bijzondere of abnormaal moeilijk op te sporen.
  • PSA test of "prostaat-specifiek antigeen" test. In deze test wordt een kleine steekproef van bloed getrokken uit je arm. De arts zal het bloed controleren om te zien of het PSA-niveau is normaal; prostaatkanker kan grote hoeveelheden PSA veroorzaken om te eindigen in je bloedbaan. Er betrouwbare aanwijzingen dat PSA screening vroeg stadium prostaatkanker kan vangen.
  • Testen voor en de behandeling van prostaatkanker is minder waarschijnlijk van voordeel voor oudere mannen, vooral na de leeftijd van 75.
  • De prognose is goed met vroege behandeling, hoewel in sommige gevallen kan er geen behoefte zijn voor behandeling als een gedetecteerde prostaatkanker een langzaam toenemen. Uw arts moet uw behoeften, afhankelijk van een analyse van uw specifieke geval te bepalen, er zijn geen one-size-fits-all behandeling opties.

Tips

 • Er is een nieuwe test, die een nauwkeurig PSA resultaat in 10 minuten genaamd PSA horloge produceert. Het is een hand-held apparaat waarin bloedmonsters kunnen worden ingevoegd, en het apparaat heeft een scherm dat 10 minuten later zijn de resultaten weergegeven. Wilt u misschien uw arts te vragen of deze test beschikbaar is.
 • Screening is een manier om te bepalen of u verder testen voor prostaatkanker nodig. Medische deskundigen onderling verschillen over de noodzaak van screening. Om deze reden is de keuze om deze tests te ondergaan is een kwestie die moet worden besproken tussen u en uw arts.

Waarschuwingen

 • Sommige prostaat kanker zijn een ernstige bedreiging omdat ze snel groeien, zich verspreidt naar andere delen van het lichaam, en het veroorzaken van de dood.
 • Screening tests kunnen leiden tot aanvullende tests en de behandeling van een prostaatkanker die nooit complicaties kan veroorzaken - sommige behandelingen kan ernstige bijwerkingen, zoals impotentie en incontinentie.