Wkenl

Hoe je het ware noorden vinden zonder een kompas

Waar het noorden? Of je verdwaald bent in het bos of je probeert om een ​​zonnewijzer in uw tuin te installeren, bent u gebonden te willen ware noorden vinden van tijd tot tijd, en de kans groot dat wanneer de tijd komt u niet beschikt over een kompas. Wat meer is, zelfs als je wel een kompas, zal het wijzen op het magnetische noorden, die, afhankelijk van uw locatie in de wereld, kan veel variëren van het ware noorden. Dus wat is een onverschrokken ontdekkingsreiziger te doen? Lees dit artikel om verschillende manieren om je weg te vinden.

Stappen

Hoe je het ware noorden vinden zonder een kompas. Plaats een stok rechtop in de grond, zodat je zijn schaduw kunnen zien.
Hoe je het ware noorden vinden zonder een kompas. Plaats een stok rechtop in de grond, zodat je zijn schaduw kunnen zien.

De schaduw-tip methode

 1. 1
  Plaats een stok rechtop in de grond, zodat je zijn schaduw kunnen zien. Als alternatief kunt u de schaduw van een vast object te gebruiken. Bijna elk object zal werken, maar de hogere het object, hoe gemakkelijker het zal zijn om de beweging van de schaduw te zien, en de smallere de punt van het object, hoe nauwkeuriger de meting zal zijn. Zorg ervoor dat de schaduw wordt geworpen op een niveau, borstel-free spot.
 2. 2
  Markeer het punt van de schaduw met een klein voorwerp, zoals een steentje of een duidelijke kras in de grond. Probeer het merk zo klein mogelijk, zodat tip de schaduw van lokaliseren maken, maar zorg ervoor dat je kunt het merk later identificeren.
 3. 3
  Wacht 10-15 minuten. De schaduw tip zal vooral bewegen van west naar oost in een gebogen lijn.
 4. 4
  Markeer de nieuwe positie van de tip van de schaduw met een ander klein object of een kras. Het zal waarschijnlijk gaan slechts een korte afstand.
 5. 5
  Trek een rechte lijn in de grond tussen de twee merken. Dit is een schatting oost-west lijn.
 6. 6
  Sta met de eerste markering (west) aan uw linkerhand, en de andere (oost) aan uw rechterhand. U bent nu geconfronteerd met veelal richting het ware noorden, ongeacht waar u bent in de wereld. De afbeelding laat zien dat de zon en de marker op Punten 1 is wat er gebeurt voor Stap 2. Op punten 2, het laat zien wat er gebeurt voor Stap 4. Deze methode berust op het feit dat de zon door de hemel van oost naar west beweegt.

Met behulp van de sterren: noordelijk halfrond

 1. 1
  Zoek het noorden ster (polaris) in de nachtelijke hemel. De Poolster is de laatste ster in het handvat van de Kleine Beer sterrenbeeld. Als je problemen hebt met het vinden, vinden de Grote Beer. De twee laagste sterren in de Grote Beer (de buitenste sterren van de beker van de dipper) vormen een rechte lijn die "punten" aan de Poolster. U kunt ook vinden het sterrenbeeld Cassiopeia, die altijd tegenover de Grote Beer. De Poolster ligt ongeveer halverwege tussen de centrale ster van Cassiopeia en de Grote Beer (zie figuur).
 2. 2
  Trek een denkbeeldige lijn recht naar beneden uit het noorden ster op de grond. Deze richting is het ware noorden, en als je een mijlpaal in de verte kan vinden op dit punt, kunt u deze gebruiken om jezelf te begeleiden.

Met behulp van de sterren: zuidelijk halfrond

 1. 1
  Vind de zuidelijke kruis constellatie. Op het zuidelijk halfrond, de Poolster is niet zichtbaar, en geen enkele ster geeft aan altijd naar het noorden of het zuiden, maar je kunt het Zuiderkruis en de aanwijzer sterren gebruiken als uw gids. De Southern Cross sterrenbeeld wordt gevormd door vijf sterren, en de vier helderste sterren vormen een kruis dat schuin naar een kant.
 2. 2
  Identificeer de twee sterren die deel uitmaken van de lange as van het kruis. Deze sterren vormen een lijn die "punten" op een denkbeeldig punt in de lucht die boven de Zuidpool. Volg de denkbeeldige lijn naar beneden van de twee sterren vijf keer de afstand tussen hen.
 3. 3
  Trek een denkbeeldige lijn vanaf dit punt naar de grond, en probeer tot een overeenkomstige landmark identificeren om te sturen door. Aangezien dit waar is zuid, ware noorden is direct tegenover het (achter u als u op zoek bent naar de punt).

Met behulp van de sterren: evenaar

 1. 1
  De orion constellatie zichtbaar beide hersenhelften afhankelijk van de tijd van het jaar. Het is een permanente functie op de evenaar.
 2. 2
  Kijk voor de gordel van Orion. Orion heeft een aantal prominente sterren. De 'band' (3 sterren in een rij) loopt van oost naar west. Kijk voor dat, het heeft een 'zwaard' die eraan verbonden zijn.
 3. 3
  projecteert een lijn Vanaf het zwaard door de middelste ster van de Belt. Dat is de algemene richting van North.
 4. 4
  Orion legt over de evenaar: de Belt stijgt & sets ten oosten & West

Alternate shadow-tip methode voor verhoogde nauwkeurigheid

 1. 1
  Opzetten van een stok als loodrecht op de vlakke grond mogelijk en markeer de eerste schaduw-tip als hierboven. Voor deze methode, neem je de eerste lezing in de ochtend, op zijn minst een uur of zo voor de middag.
 2. 2
  Zoek een object of stuk touw, enz., Exact dezelfde lengte als de schaduw.
 3. 3
  Blijven nemen metingen van de schaduw's length elke 10-20 minuten. De schaduw zal krimpen voor de middag en zal groeien na de middag.
 4. 4
  Meet de schaduw lengte als de schaduw groeit. Gebruik de string of object dat u gebruikt om de lengte van de eerste schaduw te meten. Wanneer de schaduw groeit precies dezelfde lengte als de tekenreeks (en dus exact dezelfde lengte als de eerste meting), de plek markeren.
 5. 5
  Teken een lijn die de eerste en tweede markeringen zoals hierboven. Nogmaals, dit is uw oost-west lijn, en als je staat met het eerste teken aan de linker-en de tweede aan uw rechterhand, wordt u geconfronteerd met het ware noorden.

Kijk methode: noordelijk halfrond

 1. 1
  Zoek een analoog horloge (de soort met uren en minuten handen) die nauwkeurig is ingesteld. Plaats het op een vlakke ondergrond, zoals de grond, of houd hem horizontaal in de hand.
 2. 2
  Richt de kleine wijzer naar de zon.
 3. 3
  Halveer (dat is, vinden het middelpunt van) de hoek tussen de kleine wijzer en de 0:00 merk (het nummer 12 op het horloge). Het centrum van de hoek tussen de kleine wijzer en 12:00 mark is de noord-zuid lijn. Als je niet weet waar het noorden en het zuiden, die, alleen niet vergeten dat het niet uitmaakt waar je bent, de zon komt op in het oosten en gaat onder in het westen. Op het noordelijk halfrond van de zon is het zuiden op de middag. Als uw horloge is ingesteld op zomertijd bisect de hoek tussen de kleine wijzer en de 1:00 te markeren plaats.

Kijk methode: zuidelijk halfrond

 1. 1
  Gebruik een analoog horloge zoals hierboven, en wijzen het horloge 00:00 merkteken (het nummer 12) in de richting van de zon. Als uw horloge is ingesteld op zomertijd, wijzen de 1:00 merk op de zon.
 2. 2
  Halveren van de hoek tussen de 0:00 merk (of 01:00 mark als het gebruiken van zomertijd) en de kleine wijzer op de noord-zuid lijn te vinden. Als u niet weet welke kant het noorden is, bedenk dan dat de zon opkomt in het oosten en gaat onder in het westen, ongeacht waar je bent. Op het zuidelijk halfrond, maar de zon is te wijten noord 's middags.

Tips

 • Wanneer het proberen om de Poolster te vinden is het belangrijk te onthouden dat, ondanks wat velen denken, de Poolster is niet de helderste ster aan de hemel. Het enige opmerkelijke ding over het is dat het de enige ster aan de hemel die niet beweegt.
 • Deze methoden kunnen de praktijk nodig heeft om perfect, dus het is een goed idee om ze te proberen een paar keer wanneer u uw metingen kunnen controleren. Op die manier zul je in staat om op hen rekenen als je in een survival situatie.
 • In noordelijk halfrond, halverwege tussen uurwijzer en 12 is Zuid. Halverwege tussen 12 en urenwijzer in Zuidelijk Halfrond is Noord.
 • Als je alleen maar een digitaal horloge, kunt u nog steeds streven het horloge nauwkeurig naar de zon, als je uitzoeken waar de kleine wijzer zal zijn. Gebruik 12, 3, 6 en hoeken 09:00's om u te begeleiden naar de andere uren, kleinere stappen voor half / kwart uur.
 • Als u een 24-uurs wijzerplaat op je klok (net als vele piloot horloges), wijs gewoon de urenwijzer naar de zon, en het noorden is aan de 0/24h merk

Waarschuwingen

 • De Poolster wordt hoger aan de hemel het verder naar het noorden te reizen, en het is niet nuttig ongeveer 70 ° noorderbreedte.
 • De schaduw-tip methoden worden niet aanbevolen in de poolgebieden, die breedtegraden boven 60 ° in beide halfrond.
 • Het horloge methode wordt niet aanbevolen bij lagere breedtegraden, met name onder de 20 ° in beide halfrond.