Wkenl

Hoe te triglyceriden te verlagen

Triglyceriden zijn vetten in het bloed, dat kan van invloed gezondheid van het hart. Verhoogde niveaus is aangetoond dat het risico van hartziekte, vooral bij een laag HDL ("goede cholesterol") te verhogen. Studies hebben echter aangetoond dat triglycerideniveaus een onafhankelijke risicofactor voor hart-ziekte. Optimaal triglyceride niveau een vasten van minder dan of gelijk aan 100 mg / dL. Voor de meeste mensen, is het raadzaam om te beginnen met veranderingen in levensstijl aan triglyceriden te verlagen. Dit omvat: gewichtsverlies, het beperken van suiker, verzadigde vetten en transvetten, het verhogen van omega-3 vetten, verminderen of elimineren van alcohol-inname en verhoging van de lichamelijke activiteit. Als het maken van deze veranderingen niet uw triglyceride niveau te verlagen tot een passend niveau, kan uw arts hebt u medicatie toe te voegen aan uw behandeling.

Stappen

Hoe te triglyceriden te verlagen. Beperk de hoeveelheid suiker in uw dieet.
Hoe te triglyceriden te verlagen. Beperk de hoeveelheid suiker in uw dieet.
 1. 1
  Afvallen. Als u te zwaar bent, bewijs suggereert dat zelfs een 5 tot 10 procent gewichtsverlies resulteert in een 20 procent daling in triglyceride niveaus.
  • De hoeveelheid vermindering in de triglyceride niveau is afhankelijk van de hoeveelheid gewicht je verliest. Als je overtollig gewicht te dragen in je taille, heb je een hogere kans op het hebben van verhoogde triglyceride niveaus, dus dit is vooral van belang voor degenen onder u die te zwaar zijn met een grote middelomtrek (> 35 inch of 88 cm voor vrouwen en> 40 inch of 102 cm voor mannen.)
  • Daling van de totale hoeveelheid voedsel je eet, regelmatig te bewegen en te voorkomen dat calorierijke snacks en drankjes. Dit moet helpen verminderen uw calorie-inname en het verhogen van uw metabolisme. Gewichtsverlies optreedt als de energie uit je voedsel inname lager is dan de energie die je lichaam zal branden.
 2. 2
  Beperk de hoeveelheid suiker in uw dieet. Teveel aan suiker wordt getoond om triglyceride niveaus te verhogen.
  • Voedsel zoals snoep, desserts, frisdranken, gezoete koffie of thee en drinken mixen zijn zeer hoog in suiker. Probeer het eten van suikervrije harde snoepjes en het nuttigen van drankjes met nul suiker en koolhydraten.
  • Kijken naar het suikergehalte op voedseletiketten. Suiker wordt opgenomen als deel van het totale koolhydraatgehalte. Een normale portie bedrag voor koolhydraten is 15 gram in totaal. Bijvoorbeeld, als het product bevat 30 gram koolhydraten per portie en 28 gram van het product is uit suikers, weet je het is een high-suiker punt. De suikers mag niet meer dan ongeveer 1/3 van het totale koolhydraatgehalte van het voedselproduct per portie zijn.
  • Voor veel mensen, het vermijden regelmatig gezoete dranken en vruchtensappen is de makkelijkste manier om overtollige suiker te elimineren in de voeding. Herinner dat hoewel vruchtensap als een "natuurlijke" suiker bevatten lichaam zal op dezelfde manier verwerken tafelsuiker, die bijdraagt ​​tot verhoogde triglyceride niveaus.
 3. 3
  Beperk verzadigde vetten en transvetten. Proberen om de gewoonte van het regelmatig eten van voedsel met weinig vet te ontwikkelen. Vetarme voedingsmiddelen bevatten minder dan 3 gram vet per portie.
  • Streven naar minder dan 6 Tbps verbruikt. van het dagelijks toegevoegd vet door het vermijden van vetrijke vlees en zuivelproducten
  • Gebruik altijd oliën zoals koolzaad, groente-, pinda-en olijfolie in plaats van kokosolie te koken. Deze oliën zijn gezonder en lager in verzadigd vet.
  • Gebruik zachte margarines in een bad in plaats van stok margarine om transvet te vermijden, omdat transvetten worden ook getoond om triglyceride niveaus te verhogen.
 4. 4
  Voeg omega-3 vetten aan uw dieet. Omega-3 vetten is aangetoond dat verlaging triglycerideniveaus helpen bij sommige mensen. Als je vis eet, moet worden toegevoegd aan uw dieet 2 tot 3 dagen per week. Het toevoegen van een portie walnoten per dag is een andere optie. Bronnen van omega-3 vetten zijn: zalm, makreel, kabeljauw, walnoten, lijnzaadolie, sojaolie en visolie supplementen. Porties zijn te vinden op het etiket van deze voedingsmiddelen.
 5. 5
  Let op je alcoholgebruik. Alcohol in je dieet kan uw triglyceride niveau te verhogen. Het moet worden beperkt in de meeste mensen met verhoogde triglyceride niveaus. Het bedrag van de beperking hangt af van uw vermogen om het te verwerken, sommige mensen kunnen 1 drankje per dag hebben zonder dat triglyceride niveaus te verhogen, terwijl anderen dat niet kunnen. Als uw triglyceride niveau hoger is dan 500 mg / dL, moet volledig worden vermeden.
 6. 6
  Oefening regelmatig. Lichamelijke activiteit kan helpen bij het verlagen van uw triglyceride niveau, afhankelijk van het niveau. Echter, actief zal u helpen gewicht, waardoor uw triglyceriden vermindert verliezen.
  • Vraag uw arts of oefening is veilig voor u.
  • Begin langzaam als je niet gewend bent aan een oefening regime en de doelstelling om geleidelijk te verhogen om een ​​doel van ten minste 30 minuten lichaamsbeweging per dag 5 dagen per week.
 7. 7
  Verlaag uw triglyceride niveau met medicatie. U mag medicijnen nodig, afhankelijk van uw risicofactoren en triglyceride niveau. Uw arts zal uw behoefte te bepalen voor zijn en kan een medicijn ontwikkeld om lagere triglyceride niveaus voorschrijven.
  • Als uw triglyceride niveau is 500 mg / dL of hoger, zal uw arts waarschijnlijk meteen medicijnen voorschrijven omdat dat acute pancreatitis kunnen veroorzaken. Uw arts kan ook voorschrijven van een medicijn als u al uw levensstijl zijn veranderd en uw triglyceride niveau is nog te verheven. Soms een combinatie van veranderingen in levensstijl en medicatie nodig om uw triglyceriden naar een geschikte of optimale niveau. Voorbeelden van medicijnen die worden gebruikt om verhoogde triglyceriden te behandelen zijn: Gemfibrozil, niacine, lovastatine, Lipitor, pravastatine, simvastatine, Colestyramine en omega-3 supplementen.

Tips

 • Vraag altijd aan uw arts te vragen, vooral als medicatie wordt voorgeschreven. Sommige dingen te vragen over onder meer navraag over eventuele bijwerkingen die betrokken zijn bij de bepaalde medicatie die hij of zij van plan is voor te schrijven aan u, hoe lang voordat je nodig hebt om je lab werk nogmaals gecontroleerd, en wat uw specifieke risiconiveau is voor hart-en vaatziekten.