Wkenl

Hoe te winderigheid onderdrukken

Gas bouwt in je maag, de druk in je onderrug is ondraaglijk, en de geluiden in je darmen zijn luid genoeg dat je zeker weet dat iedereen het kan horen! Normale gasproductie en de noodzaak om het gas los te maken van je achterkant (scheten) kan optreden op de meest ongelegen momenten. Leer wat u kunt doen om uw onderdrukken impulsen van "het passeren van gas."

Stappen

Hoe te winderigheid onderdrukken. De mogelijkheid om fysiek gas te onderdrukken zal de praktijk nodig hebben om perfect.
Hoe te winderigheid onderdrukken. De mogelijkheid om fysiek gas te onderdrukken zal de praktijk nodig hebben om perfect.
 1. 1
  De mogelijkheid om fysiek gas te onderdrukken zal de praktijk nodig hebben om perfect. En, bij gelegenheid, zal zelfs de beste suppressor hebben enkele toevallige, hoorbare scheten. Het is echter nog steeds riskant. Zelfs als je in staat bent om het te passeren zonder geluid, kan het wel of niet vergezeld van een geur. # Om fysiek te onderdrukken het gas zodra je voelt dat de indicatie voor "pass gas," doe de volgende stappen:
  • Leun achterover.
  • Houd uw rug recht.
  • Span uw buik, achterwerk, onderrug en dijspieren.
  • Proberen om de rest van je spieren te ontspannen voor een moment.
  • Nu proberen schommelen heel langzaam heen en weer in een zeer kleine hoeveelheid ruimte alleen met behulp van je spieren van de taille naar beneden. Het gas zal blijven bouwen voor een paar minuten.
 2. 2
  Het niveau van gas moet piek voor een paar momenten. Op dit moment opnieuw inschakelen van de spieren aan het begin van deze instructies.
 3. 3
  Binnenkort, moet je de druk verdwijnen voelen. Op dit moment kunt u LANGZAAM de spanning in de betrokken spieren los te maken. Als er een geur of een geluid, opnieuw inschakelen van de spieren en probeer jezelf te verontschuldigen naar de badkamer om te zorgen voor de situatie. Maar, wees voorzichtig, een verandering in houding kan het gas loslaten als je niet consequent bezig de spieren. Als er geen geur of een geluid verder loslaten van de spieren in kleine stappen om de druk te verlichten.
 4. 4
  Dit proces vereist oefening en experimenteren, vooral als je een grote uitgebeend persoon. Dus proberen om op te staan ​​en laat het gas uit, terwijl je beetje lopen bij beetje ontspannen van de spieren een beetje uit de overmatige spanning. Probeer deze en je zal zeker opgelucht!

Tips

 • Eet langzaam en kauw je grondig. Eet niet als je angstig, boos of op de vlucht zijn. Het duurt ten minste 20 - 30 minuten tot een gemiddelde maaltijd te genieten. Je moet ontspannen voelen tijdens het eten. Doe NIET slok je eten. Als je eet langzaam, zal uw spijsverteringskanaal niet hoeft te werken zo hard en in staat om de voedingsstoffen die u nodig hebt om uw voedsel goed te verteren absorberen zal zijn. Zorg ervoor dat je je vork of sandwich in tussen de happen en kauwen het voedsel in je mond totdat het wordt afgebroken. Misschien wilt u proberen kleinere maaltijden gedurende de dag in plaats van drie grote maaltijden. Niet te veel eten. Ook, zorg ervoor dat je eet de aanbevolen hoeveelheden groenten en fruit.
 • Verminder je inname van koolzuurhoudende dranken, of ze volledig te vermijden.
 • Inzicht scheten: Gas, ook wel flatus of winderigheid, is de lucht in de darm die wordt doorgegeven via het rectum met of zonder geluid of een geur. Lucht die wordt doorgegeven van het spijsverteringskanaal door de mond wordt oprispingen. Lucht die wordt doorgegeven van het spijsverteringskanaal via de achterzijde (anus) wordt genoemd scheten. Gas kan je opgeblazen gevoel, die krampen of koliek buikpijn kan veroorzaken. Gas of flatus, wordt geproduceerd wanneer nature voorkomende bacteriën in het maagdarmkanaal beginnen af ​​te breken of verteren, voedsel. Bij een overmaat aan lucht bouwt in het darmkanaal van een aantal oorzaken, het is vrijgegeven als gas. Gastrointestinale gassen zijn methaan, kooldioxide, stikstof en waterstof.
 • Maak een wandeling voor 15 minuten na het eten om de spijsvertering te bevorderen en te verdrijven gas.
 • Hoe gas wordt gemaakt: Digestive gas kan worden veroorzaakt door het volgende: slikken lucht tijdens het eten of kauwgom, eten van voedsel dat moeilijk te verteren zijn, het eten van vezelrijk voedsel, het eten van voedingsmiddelen die je niet kan verdragen (dwz lactose-intolerantie, voedselallergieën), prikkelbaar darm syndroom, stress, roken, mal-absorptie (wanneer je lichaam niet kan opnemen of verteren van een bepaalde voedingsstof goed), antibiotica en andere medicijnen, onderliggende gezondheidstoestand, laxeermiddelen, de vermindering van de stoelgang, onevenwichtige voeding, kunstmatige toevoegingen en / of zoetstoffen en fiber supplementen met psyllium.
 • The Boat, Bow, Cobra, Pigeon yoga posities en Pranayama Yoga alle moedigen spijsvertering en helpt om pijn te verlichten gas.
 • Vermijd fiber supplementen met psyllium, of verhogen niveaus van voedingsvezels langzaam, zodat je spijsverteringskanaal kan aanpassen.
 • Het voorkomen van gas: Houd een dagboek van wat je eet op de dag heb je veel gas. Soms is de combinatie van bepaalde voedingsmiddelen kan een chemische reactie in je lichaam waardoor je met pijnlijke gas veroorzaken. Probeer niet te eten gas-veroorzakende voedingsmiddelen wanneer u gasvrij zijn. Vermijd het eten van fast food, of andere zeer vetrijke gerechten.
 • Eet kleine, goed uitgebalanceerde maaltijden. Het eten van kleine porties snel verteerd koolhydraten, samen met langzaam verteerd eiwitten en vetten in dezelfde maaltijd regelt de spijsvertering en helpt voorkomen dat plotselinge pieken in de bloedsuikerspiegel.
 • Vasten en "dubbele punt zuivering" kan het lichaam benadrukken en verstoren gezonde darmflora en fauna. Dit kan leiden tot meer gas en darm onregelmatigheid. Een gezond, vezelrijk dieet is alles wat nodig is om de dikke darm schoon te houden.)
 • Probeer niet om kauwgom te kauwen.
 • Drink veel water.
 • Zorg ervoor dat u ten minste een stoelgang per dag. Idealiter zou ons lichaam afval als een pasgeboren baby te elimineren. Kort na een baby eet, zijn / haar lichaam elimineert de afvalstoffen en gifstoffen uit zijn / haar lichaam. Behandel obstipatie prompt door het verhogen van de vochtinname, langzaam verhogen van onoplosbare voedingsvezels, en het zorgvuldig gebruik van emollientia / bulk vormende laxeermiddelen. Als darm onregelmatigheid aanhoudt, zie je Dr
 • Drink pepermunt thee of toestaan ​​dat een pepermunt munt op te lossen in je mond na de maaltijd, (peper munt kan verergeren GERD en brandend maagzuur, te gebruiken met de nodige voorzichtigheid).
 • Geen sigaretten te roken. Roken kan verhogen de hoeveelheid lucht die je slikt.

Waarschuwingen

 • Onderdrukken van het vrijkomen van gas uit je achterkant wordt niet aanbevolen voor een langere periode van tijd. Een opeenvolgende verzoek van de hersenen waarschuwen de achterkant om gas vrij te geven in een korte tijdspanne (dwz 15 minuten) aangeeft behoefte van het lichaam om lichamelijke afval te elimineren in een van beide een krachtiger wijze (grote opeenhoping van gas) of fysieke wijze (darm beweging). Als dit verzoek wordt genegeerd, kan dit een nog meer pijnlijke situatie veroorzaken voor u (dat wil zeggen, een stinkende, krachtige scheet, een tijdelijk verlies van controle over je darmen, of het verlies van de drang om te gaan naar de badkamer, en chronische constipatie ( met bijbehorende uitzetting van de darm)).
 • Elke chronische of pijnlijke spijsvertering aandoening dient te worden geëvalueerd door uw arts.
 • De onderliggende oorzaken van Winderigheid, of gas, kan medische hulp nodig hebben. Als dit het geval is, ga dan naar uw arts.

Dingen die je nodig hebt

 • Journal of klein notitieboekje bij te houden van uw maaltijden te houden.
 • Tijd om te oefenen.
 • Geduld.
 • Afspraak met uw arts, als uw toestand niet verbeterd.