Wkenl

Hoe een gescheurde kuitspier diagnosticeren

Een van de meest slopende en zeurende van sportblessures is de gescheurde kuitspier. Een groot probleem met deze blessure is dat is het moeilijk te onderscheiden van gewoon een gespannen of getrokken kuitspier. De sporter gaat dan om het te laten werken, zij het op een lager niveau, maar het wordt nu overwerkt en zeer gevoelig voor een traan. Een gescheurde kuitspier kost heel wat tijd om te genezen en zelfs met dat, is zeer gevoelig voor re-blessure, dus het is erg belangrijk om te kunnen om een ​​gescheurde kuitspier diagnosticeren en neem de juiste maatregelen.

Stappen

Hoe een gescheurde kuitspier diagnosticeren. Realiseer dat de kuitspier eigenlijk uit twee spieren die de achillespees zijn bevestigd aan de achterzijde van de knie.
Hoe een gescheurde kuitspier diagnosticeren. Realiseer dat de kuitspier eigenlijk uit twee spieren die de achillespees zijn bevestigd aan de achterzijde van de knie.
 1. 1
  Realiseer dat de kuitspier eigenlijk uit twee spieren die de achillespees zijn bevestigd aan de achterzijde van de knie. Deze twee spieren zijn de gastrocnemius en de soleus. De meeste gewonden bij de kuit eigenlijk verwondingen aan de gastrocnemius. Dit is de grootste van de twee, met een groter oppervlak en meer vatbaar voor stammen, trekt en tranen.
 2. 2
  Begrijp de graden van verwondingen aan de gastrocnemius. Stammen en trekt kan leiden tot lichte kreupelheid en wandelen behoedzaam; kleine scheurtjes kan een beetje pijnlijker en produceren veel meer uitgesproken mank; grote tranen kan volledig slopende en een operatie nodig te repareren.
 3. 3
  Ken de oorzaken van kalf verwondingen zoals stammen, trekt en tranen. Preventie is de beste verdediging tegen dergelijke verwondingen. Eerst en vooral, na een goede warming-up, stretch, cooling-down en stretch routine zal wonderen doen in het voorkomen van dergelijke verwondingen.
  • Contractie (plotseling optredende). Plotselinge uitbarstingen van snelheid van een volledig stilstaande positie is waarschijnlijk de meest voorkomende oorzaak van een kalf traan. Short track sprinters zijn zeer gevoelig als zijn tennissers.
  • Langdurige degradatie. Over-werk en overmatig zijn andere gemeenschappelijke factoren die uiteindelijk kan leiden tot een scheur. Dit is te zien in hardlopers en voetballers. Voetballers hebben zowel contractie en langdurige werking en deze beide factoren samen vertrekken ze zeer kwetsbaar voor een kalf traan.
 4. 4
  Voel de scherpe stekende pijn. Bij het begin van de blessure, zal je ofwel een sterk trekkende gevoel of een zeer scherpe pijn voelt. Stoppen met wat je meteen doet.
 5. 5
  Begin te lopen op een zeer lichte tred. De pijn zal beginnen steeds slechter weer, vooral als je begint bergop helemaal.
 6. 6
  Rust je benen. Stap uit je voeten, verheffen ze en wat rust te krijgen. Als je benen zijn zeer pijnlijk en beginnen zwellen, je zeker een ernstige spanning of zelfs een traan. Je zult waarschijnlijk beginnen blauwe plekken in de kuiten, vooral met een traan, omdat er een aantal interne bloedingen zal zijn.
 7. 7
  Plan een bezoek met uw huisarts. Ze zullen waarschijnlijk bestelt een MRI, die de uiteindelijke diagnose wordt. Een echografie kan ook een spierscheur te detecteren, maar het is lang niet zo nauwkeurig en definitief als een MRI. Zodra de diagnose is gesteld, zorg ervoor dat u uw arts orders volgen naar de letter, zodat je kan versnellen genezing en herstel en het minimaliseren van de kans op re-letsel.