Wkenl

Hoe je comfortabel slapen op een koude nacht

Als uw huis is koud tijdens de nacht en u vindt uw slaap verstoord door de kou, is het mogelijk dat uw kamer is te koud. Terwijl de optimale slaap temperatuur verschilt per persoon, maar meestal ligt ergens tussen de 60,8 en 68 graden Fahrenheit (16 - 20 graden Celsius)., Uw eigen psychologische en lichamelijke behoeften moet ook rekening worden gehouden bij het bepalen van wat is te koud. In dit artikel vindt u een aantal manieren om je slaap te verbeteren door het verwarmen van uw slaapruimte genoeg zodat u comfortabel slapen te leren.

Stappen

Hoe je comfortabel slapen op een koude nacht. Opwarmen voordat het naar bed gaan.
Hoe je comfortabel slapen op een koude nacht. Opwarmen voordat het naar bed gaan.
 1. 1
  Stel de thermostaat. Als u centrale verwarming, controleer dan of het is bij een geschikte temperatuur voor de nacht. De ideale temperatuur slaapkamer voor nacht is ongeveer 60 º F of 15,5 º C, maar je moet misschien een beetje hoger te maken. Uiteraard, dit moet worden afgewogen tegen de voorkeuren van iedereen in het huis, dus het zou de beste oplossing zijn.
 2. 2
  Opwarmen voordat het naar bed gaan. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat u en uw bed warm voordat hij zich neer om te slapen zijn. Vaak, gewoon doen deze kan genoeg zijn om de eerste koude lucht hindernis en om goed te slapen voor de resterende nacht. Hier zijn enkele suggesties;
  • Neem een ​​warme douche of bad voor het naar bed gaan. Dit zal u aanzienlijk op te warmen en je zult deze warmte houden als je naar bed gaat. Zorg ervoor dat je haar helemaal droog als je het wast.
  • Draag geschikte kleding. Naakt slapen op een koude nacht is niet zo'n goed idee als je een om de kou te voelen. Probeer het dragen van warme pyjama. Zij moet los: als ze strak ze kunnen kou verergeren door het afsnijden van de circulatie. Als je hoofd voelt koud (vooral als je kaal bent), draag een gezellige avond hoed zoals een muts of stel een kussen over of tegen de bovenkant van je hoofd. Probeer die je hoofd, zelfs als het niet bijzonder koud, omdat je lichaam kan veel van zijn totale warmteproductie verliezen door het hoofd. Koude voeten kunnen voorkomen slaap, dus sokken, of een extra deken over de voeten, zijn essentieel voor mensen die de kou een stuk voelen.
  • Doe je kleren in de alvorens ze weer aan. Als uw droger heeft een temperatuurregeling, stel deze in op gemiddeld of hoog. Laat iemand anders het opgewarmd kleren aan u te brengen als je nu uit de douche!
  • Drink iets warms als warme melk, een warme chocolademelk, of een kruidenthee. Doe dit alleen als je niet gevoelig voor het opstaan ​​in het holst van de nacht naar de badkamer wel gebruiken. Probeer te voorkomen dat het eten van een paar uur voor het slapen, zoals het verteren van voedsel kan voorkomen dat u in slaap vallen gemakkelijk.
 3. 3
  Pre-warme het bed. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van uw voorkeur. Je zou kunnen gebruiken een elektrische deken of een elektrische matras en zet hem uit voor het slapen als je wilt. Of, voeg een warmwaterkruik of microwaved tarwe pack om het bed op te warmen delen van het bed.
  • In de oude dagen, mensen gebruikt om op te warmen een baksteen en wikkel het in een doek, plaats het in het bed en laat de warmte te verspreiden in de omgeving!
  • Bij gebruik van een warmwaterkruik, wikkel het in een handdoek, tenzij het komt met een aangewezen deksel en plaats deze een paar centimeter (centimeters) van uw lichaam in bed, omdat direct contact met de huid kan leiden tot brandwonden (zelfs als de fles kan worden kort gehouden terwijl je wakker en alert om het opzij te schuiven wanneer te warm) bent.
  • Verwarm de room met een hittegolf. Als u niet beschikt over centrale verwarming, kunt u een stralende of klap kachel te gebruiken om warmte distribueren naar snap warmen de kamer. Te zorgen dat er niets is aan of het aanraken van de kachel en vergeet niet om het uit te schakelen voordat je in bed, vooral als het een minder veilige soort, zoals een oude gloeiende straalkachel (die toch vervangen moet worden, goede veiliger stoffen zijn goedkoop).
  • Hand warmers gebruikt voor het houden van warm buiten kan helpen bij het ​​bed. Kijk voor hen in dollar (koopje) winkels, camping, of sportieve winkels.
 4. 4
  Gebruik dekens en andere covers op het bed warm te houden door de nacht. Een reeks van dekens en andere covers is ideaal voor het verhogen bed warmte. Lagen beter dan een dikke deken of dekking te werken, want je kunt de temperatuur aan te passen als het te warm door het verwijderen van een laag of twee in plaats van het verwijderen van uw enige laag en eindigend koud weer. Voor wie de kou voelen terwijl hun partner niet, er dekens speciaal aan een kant van het bed warmer dan de andere houden!
  • Als u meerdere soorten dekens, zet de donzige eronder (om geleiding te voorkomen door de deken) en de dunnere dichte die hierboven (trager convectie aan de buitenkant te voorkomen) voor maximale warmte.
  • Houd uw armen onder de dekens tijdens de nacht.
  • Pas op dat sommige matrassen de warmte zal stelen uit je lichaam van onderen. Om dit tegen te gaan, plaatst u een of meer dikke dekens onder je hoeslaken wanneer u het bed op te maken. Dit houdt de dekens uit te schuiven, houdt ze schoon, en isoleert u rondom.
  • Overweeg een elektrische deken of een elektrische matras. Niet iedereen houdt van het gebruik van een elektrische verwarming pad en met de veiligheid en gezondheid betreft ook rond hun gebruik (zie "Waarschuwingen") liever niet. Echter, bij juist gebruik volgens de aanwijzingen en niet links op terwijl u slaapt, elektrische dekens kan een bed warm genoeg om het warm genoeg voor u om af te zetten om snel te slapen te maken. Het gebruik ervan is een kwestie van persoonlijke voorkeur en als er een kind of gezinshoofd niet als hen, niet hen te dwingen een te gebruiken.
   • Een elektrische deken dienen niet gaan onder andere dekens, omdat een overmatige en gevaarlijke hoeveelheid van de warmte kan worden gehandhaafd.
   • Sommige elektrische dekens hebben thermostaten te krachtiger warmen als het kouder wordt.
  • Een "space deken" (reflecterend plastic deken) kan helpen om de warmte van andere dekens te verhogen. Deze zijn te vinden in het kamperen, outdoor, en sportwinkels. Gebruik niet een rond een kind, het gevaar op verstikking zou zijn.
 5. 5
  Ken uw materialen. Het materiaal van uw bed-kleding, beddengoed en dekens materie. In het algemeen, dierlijke vezels (wol, zijde of bont) zijn de beste op het houden van warmte, terwijl ook het absorberen van vocht goed. Zij zal u warm en droog gevoel tijdens je slaap, zelfs als je een beetje zou moeten zweten. Twee andere vezels die goed zijn zijn modaal en katoen.
  • De meeste synthetische vezels, zoals polyester, nylon en spandex niet goed isoleren, evenmin vocht. Zij zullen dus laat je koud en klam gevoel. Vooral bewust zijn van "zijde" pyjama die eigenlijk nylon.
  • Sommige natuurlijke of cellulosevezels, zoals linnen en rayon, zijn ook goed voor het absorberen van vocht, maar de warmte van het lichaam, en zijn het best gebruikt op warme zomeravonden.
 6. 6
  Houd uw bed van de vloer en uit de buurt van buitenmuur. Een bed dat zit direct op de vloer en is zowel in de wand zal de kou geleiden van de grond en de muur gebieden. Dit kan ook de groei van de schimmel te stimuleren en verhoogt de kans op condensvorming om je heen, waardoor het zowel kouder en toenemende gezondheidsproblemen, vooral in slecht geïsoleerde woningen. Zorg ervoor dat uw bed is van de grond, en dat er een barrière of ruimte tussen je bed en eventuele externe muur.
  • Voeg een laag van warmte over de matras. Slapen op schapen pelzen of een wollen matras kan het gevoel van warmte en comfort te verbeteren.
 7. 7
  Slapen met een ander wezen. Als je ooit hebt gehoord van het gezegde "Het is een drie hond nacht", dit is een verwijzing naar een oude traditie waar cowboys gebruikt om de nacht door met een tot drie honden, afhankelijk van hoe koud de nacht voelde delen, met drie honden zijn een extreem koude nacht! Of het nu je partner, minnaar, broer, zus, of een huisdier, het delen van lichaamswarmte is een geweldige manier om op te warmen. Lekker liggen bij elkaar en de instandhouding van uw gecombineerde lichaamswarmte. Het nadeel van deze methode is dat huisdieren beweging, mensen krijgen te warm en duw je weg, en het kan een beetje te warm - en overvolle!
  • Een kat is waarschijnlijk van tijd tot tijd of smoren tenen te vertrekken. Een hond kan ruiken slecht en niet bewegen op zijn eigen, zelfs als zachtjes stootte om het te regisseren. Een grote hond kan last veroorzaken tot wat het slaapt op of ruimte innemen die comfortabele positionering voorkomt en zeer moeilijk te verjagen. Een mens kan snurken.
  • Zorg ervoor dat huisdieren zijn vlooien vrij voor het delen van uw slaapruimte met hen.
  • Hoewel niet precies een wezen, met behulp van uw laptop in bed voorafgaand aan slapen kan echt warm je op. Het nadeel is dat het ook je alert kunt blijven en je zou het moeilijker vinden om in slaap te vallen.
   • Laat de ventilatieopeningen niet blokkeren, of de circulatie van lucht te voorkomen rond het grootste deel van de bodem als de laptop niet ventilatieopeningen hebben.

Tips

 • Tijdens het slapen in een koude kamer u misschien moeite met opstaan ​​in de ochtend, omdat je het gevoel te warm en gezellig onder je dekens. Maak je uit bed draaglijker met:
  • Een programmeerbare thermostaat, ingesteld om te beginnen met het verwarmen van de woning een tijdje voor het ontwaken tijd.
  • Een programmeerbare koffiezetapparaat instellen om koffie te zetten, bij voorkeur in een verwarmd of geïsoleerd karaf, een beetje voor het ontwaken tijd. (Net als elektrische dekens deze hebben meer potentieel voor gevaar dan veel apparaten, omdat ze zijn bedoeld om warmte te creëren, terwijl niet wordt bijgewoond.)
  • Na uw warme kleren, of een warme badjas en slippers naast je bed.
   • Er zijn nu dingen zoals magnetron harige pantoffels of slippers die warmen aangesloten op uw computer of laptop. Zeer comfortabel en niet erg duur, zullen ze de warmte ontsnapt uit de voeten te stoppen.
 • Overwegen om naar eerder slapen. Hoogstwaarschijnlijk de temperatuur zal niet zo koud op 09:00 als het is rond 11:00, en je zou niet het gevoel zo koud vroeger want je bent nog steeds actief.
 • Je lichaam slaapt beter in koelere temperaturen, zoals gezegd in stap een, houd het huis of appartement op koelere temps, indien mogelijk. Dit bespaart ook op de warmte wetsvoorstel. Maak je geen zorgen, je kunt dragen de fuzzy pyjama of stapel op de dekens, zodat je niet helemaal doodvriezen.
 • Stapelen de kussens of wasgoed bovenop de deken naast u voor u om lekker tegen of onder als dat nodig is.
 • Een stoombad kunt u heerlijk opwarmen.
 • Flanellen lakens voelen warmer dan gewone platen, maar als de "drag" van de bladen stoort u of uw partner, dan kunt u gewoon verspreid een flanellen kussensloop onder je voeten. Het zal blijven op hun plaats en je zal veel warmer aanvoelen.
 • Als u een multi-verhaal thuis, slapen boven want warme lucht stijgt.
 • Draag sokken of een avondje hoed. Op deze manier houdt in warmte, dat is wat je streeft naar. Of neem een ​​warm bad. (Zorg ervoor dat je haar droog is, dat wel.)
 • Ook kon je een bed luifel te maken. (Meisjes mogen ze graag omdat ze ouderwets en sierlijke, maar niet een voor iedereen vatbaar voor onveilig mee spelen zoals een klein kind te maken.)
 • Doe tien sit-ups en tien push-ups of een paar andere lichte oefeningen om je lichaam warm. Te veel oefening zou kunnen houden u, maar een beetje helpt.
 • Een waterbed is meestal verwarmd niet rechtstreeks, maar van onderen met een speciaal waterbed verwarming voor perfect zelfs, stabiele warmte. Ze doen anders dan andere matrassen op een manier die is niet per definitie beter voor iedereen ondersteunen het lichaam dus niet een te kopen alleen voor de verwarmings-methode.
 • Met behulp van een Zweedse ingebouwd in bed zou kunnen helpen. Deze bedden eruit als ouderwetse trein ligplaatsen en zijn ontworpen om te houden in lichaamswarmte. Zoek online naar fabrikanten of voor patronen als je handig bent met houtwerk bent.
 • U kunt altijd gebruik maken van een andere deken. Gewoon niet opstapelen of je te heet worden.
 • Gebruik een extreem zacht kussen. De zachtere kussens "hug" meer van je hoofd die helpt vangen warmte.
 • Sommige mensen vinden dat het helpt om te slapen opgerold als een manier om warmte vast te houden. Dit kan een grote druk leggen op je rug, vooral als je ouder wordt, dus het is niet voor iedereen.
 • Het is belangrijk om minstens 7 uur slaap te krijgen, onvoldoende slaap kan verhogen uw kansen op het krijgen van een verkoudheid. Dus, als je ervaart slaapproblemen tijdens de koudere seizoenen, raadpleeg dan uw arts of zorgverlener om advies.
 • U moet zich ook bewust dat uw bloedsuikerspiegel beïnvloedt hoe warm of koud je voelt. Door het eten van een soort van koolhydraten met eiwitten het soms helpt u op te warmen na alles wat we zijn ovens en brandstof nodig.

Waarschuwingen

 • Sommigen adviseren om niet te gaan slapen met een elektrische deken links op, om diverse redenen, als volgt. Je moet altijd de stekker en zet hem uit, zelfs als de fabrikant zegt dat het goed is om te slapen met het op een lagere instelling. De constante warmte zal afvoer uw energie tijdens de nacht (en daadwerkelijk kan ertoe leiden dat u wakker wordt), en het risico van een elektrische storing als je slaapt maakt dit te gevaarlijk een praktijk als brand en / of elektrische schokken zijn bekend te leiden. Bovendien zijn sommige mensen bezorgd over de nabijheid van elektriciteit naast een slapende lichaam als gevolg van de potentieel gevaarlijke gevolgen voor de gezondheid van het gezelschap van een elektro-magnetisch veld.
  • Als u ervoor kiest om een ​​elektrische deken, en zelfs meer dus als je ervoor kiest om te slapen met een, er zeker van zijn dat het in goede staat en door Underwriters Laboratories of anderszins gecontroleerd op veiligheid naar uw tevredenheid goedgekeurd. Aarzel niet om het te vervangen als het lijkt te worden gedragen, beschadigd, of vele jaren oud (flexibel plastic verslechteren in de tijd): de monetaire en ecologische voordelen van het niet verwarmen van een hele huis, of zelfs een kamer, onnodig veel zwaarder wegen dan de kosten van een occasionele vervanging.

Dingen die je nodig hebt

 • Warme afdeklagen voor bed
 • Warme pyjama en slippers
 • Warmwaterkruik of tarwe zak (en magnetron)
 • Verwarmer
 • Warme douche of bad
 • Warm drankje
 • Extra warme kleding
 • Warme muts
 • Warme sokken