Wkenl

Hoe je galblaas ziekte te identificeren

De galblaas is een klein orgaan. De primaire functie is om gal die door de lever te slaan, maar het helpt ook bij de spijsvertering. Galblaas ziekte komt vaker voor bij vrouwen, mensen met overgewicht, mensen met gastro-intestinale problemen en mensen met een hoog cholesterolgehalte in het bloed. Galstenen de primaire oorzaak van de galblaas, maar soms 2 oorzaken galblaas kanker en galkoliek of cholecystitis. Galblaas ziekte is een degeneratieve ziekte die vaak betrekking op het dieet. Als u bepaalde symptomen, kan het helpen om te weten hoe je galblaas ziekte te identificeren.

Stappen

Hoe je galblaas ziekte te identificeren. Besteed aandacht aan ongemakkelijke gas, boeren, boeren, brandend maagzuur, opgeblazen gevoel, obstipatie of indigestie.
Hoe je galblaas ziekte te identificeren. Besteed aandacht aan ongemakkelijke gas, boeren, boeren, brandend maagzuur, opgeblazen gevoel, obstipatie of indigestie.

Identificeer vroege symptomen van galblaas ziekte

 1. 1
  Besteed aandacht aan ongemakkelijke gas, boeren, boeren, brandend maagzuur, opgeblazen gevoel, obstipatie of indigestie. Elk van deze kunnen vroege symptomen van galblaas ziekte.
 2. 2
  Begrijp dat wanneer het voedsel niet goed verteren dit is een andere voorkomende vroege symptoom van galblaas ziekte.
 3. 3
  Wees ervan bewust dat andere symptomen van galblaas ziekte vergelijkbaar met buikgriep of een mild geval van voedselvergiftiging kunnen zijn. Deze symptomen kunnen zijn aanhoudende misselijkheid, braakneigingen, constante vermoeidheid en braken.
 4. 4
  Monitoren hoofdpijn, vooral als je pijn voelt over je rechteroog. Deze vorm van hoofdpijn is een andere veel voorkomende symptoom van galblaas ziekte.

Bevestigen geavanceerde symptomen van galblaas ziekte

 1. 1
  Kijk voor licht of krijtachtige gekleurde ontlasting of donkere urine. Lichter, dunne ontlasting kan het gevolg zijn van onvoldoende gal zijn.
  • Sommige mensen ervaren diarree die kan duren tot 3 maanden of meer en kunnen maximaal 10 stoelgang per dag.
 2. 2
  Controleer offensief lichaamsgeur of overmatig slechte adem.
 3. 3
  Let op tekenen van koorts, rillingen en beven. Deze over het algemeen optreden bij meer gevorderde stadia van galblaas ziekte.

Herkennen galstenen zoals galblaas-en vaatziekten

 1. 1
  Begrijpen dat wanneer galblaas spijsvertering vloeistof verhardt tot deposito's, het kan galstenen te creëren. Deze deposito's kunnen variëren in grootte van de grootte van een zandkorrel tot een grote golf bal.
 2. 2
  Erken ernstige pijn in het bovenste gedeelte van de buik, net onder de ribbenkast. U kunt ook het gevoel verwezen pijn in de rechter schouder als gevolg van galblaas ziekte.
  • Deze pijn kan plotseling beginnen, en de aanval kan duren van 15 minuten tot 15 uur. Pijn kan verergeren met diepe ademhaling.
  • In de gevorderde stadia van de ziekte van de galblaas, kunnen galstenen scherpe, ondraaglijke pijn veroorzaken langs de rechterkant van je lichaam en tussen de schouderbladen. De pijn kan zo hevig zijn dat het lopen, staan ​​en zitten zijn onmogelijk.
 3. 3
  Let op tekenen van geelzucht. Je moet een gelige tint ziet aan de huid of het wit van uw ogen. Dit gebeurt wanneer galstenen blokkeren de galwegen, waardoor een backup van gal in de lever. De gal kan beginnen lekken in je bloedbaan.

Erken galblaas aanval of cholecystitis als galblaas ziekte

 1. 1
  Ken de symptomen van cholecystitis. Aanvallen van de galblaas zijn aandoeningen, typisch optredende met een ontstoken galblaas. Deze aanvallen vaak resulteren in ernstige pijn die in het algemeen kunnen voorkomen langs de rechterkant van het lichaam of tussen de schouderbladen.
  • Een ophoping van te veel gal in de galblaas galblaasaanvallen veroorzaken.
 2. 2
  Beseffen hoe voeding van invloed op de galblaas. Grote of vette maaltijden kan een galblaas aanval veroorzaken. De aanvallen komen vaak in de avond, vele uren na het eten. Deze aanvallen zullen de patiënt Jilt uit de slaap.
  • Galblaas aanvallen zijn meestal een symptoom dat aangeeft dat er iets anders mis is met de galblaas is. Als galblaas functie wordt aangetast en de galblaas niet zo snel als het zou moeten leeg is, kan een galblaas aanval voordoen.
 3. 3
  Onmiddellijk medische behandeling, indien u een combinatie van deze symptomen ervaart.

Te bevestigen of uit te sluiten galblaas kanker

 1. 1
  Raadpleeg uw arts als u een van de symptomen geassocieerd met galblaas ziekte.
 2. 2
  Plan een echografie van de buik op verzoek van uw arts om uit te sluiten galblaas kanker. De echografie technicus zal kijken naar poliepen aangetroffen in de galblaas.
  • De meeste poliepen in de galblaas gedurende de echografie zijn zeer klein en verwijdering niet nodig. Uw arts kan willen kleinere poliepen te controleren door middel van extra echo-onderzoek om ervoor te zorgen dat ze niet groeien. Grotere poliepen algemeen blijkt dat de kans van galblaas kanker.
  • Wanneer de galblaas poliep is groter dan 0,39 inch (1 centimeter), de aanbeveling is meestal om het chirurgisch te verwijderen. Als de poliep is tussen de 0,39 inch en 0,71 inch (1 en 1,8 centimeter), kan uw arts in staat zijn om het laparoscopisch verwijderen. Grotere poliepen vereisen traditionele chirurgie.

Tips

 • In veel gevallen is de enige manier om zich te ontdoen van de galblaas pijn chirurgie.
 • Artsen adviseren hun patiënten om water te drinken en om een ​​evenwichtige voeding te eten.
 • Leverproblemen en galblaas problemen zijn voor deze ziekte, en mag niet worden verward met galblaas ziekte.

Waarschuwingen

 • Vermijd voedingsmiddelen die aanvallen kunnen uitlokken, zoals vet vlees, bloemkool, kruidige voedingsmiddelen, varkensvlees en eieren. Zaden en maïs is ook bekend dat de galblaas verergeren.