Wkenl

Hoe je genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen te vermijden

Genetisch gemodificeerde (GM) voedsel-zijn ze veilig of schadelijk? Terwijl de regelgevende instanties GM voedsel dat op de markt hebben goedgekeurd, sommige mensen zijn bezorgd dat er risico op schade. De meeste voedsel dat we eten kunnen afkomstig van de genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) bevatten. Als je in Europa woont, het vermijden van genetisch gemodificeerd voedsel is makkelijker omdat wetten vereisen etiketteren. In de VS en Canada, echter, voedsel fabrikanten zijn niet verplicht om label als hun voedsel genetisch gemodificeerd is of niet. Hier zijn enkele richtlijnen voor het sturen duidelijk van genetisch gemodificeerd voedsel in uw dieet, als dat is uw keuze.

Stappen

Hoe je genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen te vermijden. Vertrouwd te raken met de meest voorkomende toepassingen van genetische modificatie.
Hoe je genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen te vermijden. Vertrouwd te raken met de meest voorkomende toepassingen van genetische modificatie.
 1. 1
  Vertrouwd te raken met de meest voorkomende toepassingen van genetische modificatie. Dit zijn de producten (en derivaten daarvan) die het meest waarschijnlijk genetisch worden gemodificeerd:
  • Sojabonen - Gene genomen van bacteriën (Agrobacterium sp stam CP4.) En ingevoegd in sojabonen om ze beter bestand zijn tegen herbiciden maken. Zie Hoe te leven met een soja-allergie voor meer informatie over het vermijden van sojaproducten
  • Corn - Er zijn twee belangrijke varianten van GE maïs. Men heeft een gen uit de bodem bacterie Bacillus thuringiensis ingebracht tegen het Bt-toxine, die vergiften Lepidoteran (motten en vlinders) ongedierte te produceren. Er zijn ook verscheidene gebeurtenissen die tegen verschillende herbicide. Aanwezig in en glucose / fructose die voorkomt in een grote verscheidenheid van voedsel in Europa.
  • Koolzaad / Canola - Gene toegevoegd / overgebracht naar gewassen beter bestand tegen herbicide maken.
  • Suikerbieten - Gene toegevoegd / overgebracht naar gewassen beter bestand tegen Monsanto's Roundup herbicide maken.
  • Cotton - ontworpen om Bt-toxine produceren. De zaden worden geperst in katoenzaadolie, wat gebruikelijk bestanddeel is in plantaardige olie en margarine.
  • Zuivel - Koeien ingespoten met GE hormoon rBGH / rBST; eventueel gevoed GM granen en hooi.
  • Suiker. In 2012 keurde de FDA GGO Beet Suikers worden toegelaten onder de naam om te worden verkocht op de markt.... "SUIKER" Dus nu, wanneer gaan we naar kopen "All Natural" Breyer's Ice Cream, kunnen we niet eens zeker weten dat we eigenlijk eten regelmatige natuurlijke rietsuiker. Als je ziet "rietsuiker" er is een goede kans dat het niet GGO. Dit is een van de grootste frustraties met etikettering, als suiker is in zoveel dingen, en wij zouden het vermijden van voedingsmiddelen die mogelijk heeft GMO suiker, maar is echt niet.
  • Papaja's.
  • Courgette.
  • Maïs verkocht rechtstreeks aan de consument bij Roadside stands / markten. Koop biologische maïs, popcorn, maïs chips alleen.
  • Gebakken goederen: Heeft vaak een of meer van de gemeenschappelijke GM ingrediënten in hen. Waarom hebben we maïs of soja in ons brood, snacks of desserts? Het is moeilijk te vinden mixen om zo goed te gebruiken. Sommige merken vermijden GM, vinden degene die je wilt en probeer aan de stok met het. Organic is een optie, leren hoe je brownies, etc koken, vanuit het niets met je eigen biologische oliën is een andere.
 2. 2
  Buy food label 100% biologisch. De regeringen van de VS en Canada staan ​​niet toe dat de fabrikanten om iets 100% biologisch label als dat voedsel is genetisch gemodificeerd of zijn gevoed genetisch gemodificeerde diervoeders. U kunt vinden dat biologisch voedsel is duurder en anders uitzien dan conventionele producten.
  • Ook, gewoon omdat er iets zegt "biologisch" op het betekent niet dat het geen GM bevatten. In feite, kan het nog steeds bevatten tot 30% GM, dus zorg ervoor dat de labels zeggen 100% biologisch.
 3. 3
  Vertrouwde biologische certificering instellingen omvatten qai, oregon akker, en CCOF. Kijk voor hun stempel van goedkeuring op het etiket van de product.USDA biologische normen verbleken in vergelijking, niet een product niet als 100% biologisch als het alleen USDA Organic Certified.
  • Dit geldt voor eieren, ook. Eieren met het label "vrije uitloop", "natuurlijk", of "kooi-vrij" zijn niet noodzakelijk GE-vrij, op zoek naar eieren te zijn 100% biologisch.
 4. 4
  Herkennen groenten en fruit labelnummers.
  • Als het een 4-cijferig nummer, wordt het voedsel conventioneel geproduceerd.
  • Als het een 5-cijferig nummer beginnend met een 8, het is GM. Echter, niet vertrouwt dat GE voedingsmiddelen een PLU zal moeten identificeren als zodanig, want PLU etikettering is facultatief.
  • Als het een 5-cijferig nummer beginnend met een 9, is het
   biologisch.
 5. 5
  Aankoop van rundvlees dat is 100% gras gevoederd. De meeste runderen in de VS zijn grasgevoerd, maar brengen het laatste deel van hun leven in stallen, waar ze kunnen worden gegeven GM maïs, waarvan het doel is om intramusculair vet en marmering verhogen. Als u op zoek bent om weg te blijven van GM0s, zorg ervoor dat het vee waren 100% gras gevoederd of gras eten (soms aangeduid als gras-afgewerkte of wei-afgewerkte).
  • Hetzelfde geldt voor vlees van andere herbivoren zoals schapen.
  • Ook de kleine kans dat de dieren gevoed GM alfalfa, hoewel dit minder waarschijnlijk als je vlees lokaal koopt.
  • Met niet-herkauwers zoals varkens en pluimvee die niet 100% gras gevoede, het is beter om te zoeken naar vlees, dat is 100% biologisch.
 6. 6
  Zoeken producten die specifiek zijn bestempeld als niet-gm of ggo-vrij. Echter, het is zeldzaam om producten als zodanig geëtiketteerd vinden. U kunt natuurlijk ook websites die lijst bedrijven en levensmiddelen die geen gebruik maken van genetisch gemodificeerde levensmiddelen, maar op dat de informatie is vaak onvolledig en tegenstrijdige belangen niet kunnen worden verklaard.
 7. 7
  Shop lokaal. Hoewel meer dan de helft van GM levensmiddelen worden geproduceerd in de VS, meeste komt door grote, industriële bedrijven. Door het winkelen op boerenmarkten, het aanmelden voor een abonnement van een lokale communautaire Supported Agriculture (CSA) boerderij, of betutteling een lokale co-op, kunt u in staat om GM producten te vermijden en eventueel geld besparen op hetzelfde moment.
  • Steeds meer kleine bedrijven rechtstreeks met granen en vlees aan klanten, naast de gebruikelijke kost (groenten, fruit, kruiden).
  • Winkelen lokaal kan ook geven u de mogelijkheid om de boer te spreken en uit te vinden hoe hij of zij zich voelt over GGO's en of ze ze gebruiken in hun eigen werking.
 8. 8
  Koop de hele voedsel. Gunst voedingsmiddelen die je kunt koken en jezelf voor te bereiden, in plaats van voedingsmiddelen die worden verwerkt of bereid (bijvoorbeeld iets dat in een doos of een zak komt, waaronder fast food). Wat je verliest in gemak kan je herstellen in geld bespaard en tevredenheid opgedaan, alsmede een toename van gemoedsrust. Probeer het koken van een maaltijd vanaf nul of twee keer per week - u kunt ervan genieten en besluiten om het vaker te doen.
 9. 9
  Kweek je eigen eten. Op deze manier weet je precies wat er werd verbouwd, en wat ging groeien het.

Tips

 • Bij ketting en non-keten restaurants, kunt u vragen die, indien aanwezig, van hun voedsel GM bevatten, maar de obers / serveersters en keuken personeel zijn waarschijnlijk niet weten. Vraag hen om uit te vinden wat olie ze koken met. Het is meestal een van de grote vier: maïs, soja, koolzaad of katoenzaad. U kunt boter vragen om in plaats daarvan worden gebruikt, maar deze zijn vaak producten van koeien die genetisch gemodificeerde maïs voer aten, het is een secundair product.
 • Producenten die labelen hun voedsel GM-vrij zijn geen stap gezondheidsclaims met betrekking tot het product.

Waarschuwingen

 • Als u het kweken van je eigen planten uit zaad, zorg ervoor dat het bedrijf heeft de "safe zaad belofte" genomen.