Wkenl

Hoe je motivatie om te mediteren vinden

Meditatie kan een geweldige manier om te ontspannen en te ontstressen zijn. Het wordt ook gebruikt voor het maken emotionele en spirituele welzijn. Maar voor sommige mensen, meditatie lijkt inspanning en nog een ding om te passen in een reeds dag jam-packed. Ironisch genoeg, dit denken is precies wat meditatie is bedoeld om te kalmeren, zodat het vinden van die ruimte voor het daadwerkelijk zal helpen verminderen uw gevoel van drukte, in plaats van verhogen het.

Stappen

Hoe je motivatie om te mediteren vinden. Een lijst van de redenen waarom je vermijden meditatie.
Hoe je motivatie om te mediteren vinden. Een lijst van de redenen waarom je vermijden meditatie.

Het peilen waarom je het vermijden meditatie

 1. 1
  Een lijst van de redenen waarom je vermijden meditatie. Het kennen van de redenen is het halve werk voor het overwinnen van het probleem. Door het aanbieden van uw excuses, kunt u beginnen om ze te halen uit:
  • "Ik heb niet een uur te sparen": Als je niet van om een uur mediteren, of je gemakkelijk gefrustreerd, probeer dan een half uur. Of tien minuten. Een echte moment in meditatie zal meer dan een uur doorgebracht friemelen en mopperend zijn.
  • "Ik heb het te druk": Als je het gevoel te druk om stil te zijn (in lichaam of geest), geef jezelf toestemming om volledig en totaal vrij zijn tijdens je meditatie tijd. (Ja, dat betekent het uitschakelen van uw mobiele telefoon.) Immers, verdien je het om zo veel als u verdient om te eten, slapen, of ademen rustig. Het is een deel van wie je bent. Bovendien is de wereld om je heen - je familie, je vrienden, je gezelschapsdieren, zelfs vreemden - verdienen voor u om rustig, ook.
  • "Ik kan niet stil zitten, ooit": Als je wordt afgeleid door je omgeving, dan veranderen wat je kunt controleren, wachten op stilte, of zoek een meer serene locatie.
  • "Ik falen in alles": Als je het gevoel als een mislukking, zelf dan aan herinneren dat in meditatie, is er niet zoiets als falen. Of succes, echt. Niet om uw resultaten worden bevestigd. Ze vertellen je niet wie je bent, maar waar je bent.
  • "Mijn botten zijn te stijf om te zitten en te mediteren": Als je het gevoel fysiek ongemakkelijk in je houding, probeer dan zittend op een kussen of in een stoel. Liggen als u dat moeten doen. U kunt altijd andere houdingen proberen later.
  • "Ik heb te veel negatieve dingen in mijn hoofd": Als je het gevoel emotioneel of fysiek verstoord (anders dan hoe je zit), dan moet u wellicht een aantal mentale of emotionele problemen die je nodig hebt om aan te pakken. Meditatie kan je helpen met je problemen, maar meestal andere technieken zijn zeer effectief ook, soms effectiever. Bijvoorbeeld, probeer je gedachten opschrijven.
  • "Ik heb X reden om niet te mediteren": Als u nog andere redenen voor het vermijden van meditatie, analyseert ze en maak je eigen oplossingen. Je weet wat je beter dan niemand nodig.

Plannen van meditatie in uw dag

 1. 1
  Plan meditatie in uw dag. Pak je agenda en schrijf de tijd voor elke dag of om de paar dagen. Hoewel het misschien niet je motiveren om te mediteren, in ieder geval zul je niets anders te doen op dat moment (! - Check je schema dat het waar is) hebben.
 2. 2
  Probeer mediteren eerste ding in de ochtend of laatste ding 's nachts. Op die momenten, zal je waarschijnlijk minstens bezig, dus er zal een beperkt aantal excuses zijn. Bovendien kunnen de vroege ochtend meditatie helpen focussen gedurende de dag en 's avonds laat meditatie kan je helpen dieper slapen. Een deel van overtuigen jezelf dat je de tijd hebt is het geven van jezelf de tijd als het minst waarschijnlijk worden onderbroken door andere mensen of taken.

Injecteren van het plezier in het mediteren

 1. 1
  Maak meditatie plezierige plaats van een karwei. Misschien kunt u een "meditatie zone 'te creëren in uw huis of speel rustgevende muziek. Voor sommige mensen, meditatie zones zijn onaantastbaar gebieden die het signaal van vrede en "mijn ruimte". U kunt zelfs vertellen de rest van het huishouden dat dit gebied is uitgeschakeld grenzen, althans gedurende de tijden die u wenst te gebruiken.
  • Gebruik geur en licht, als onderdeel van het genot. Geurkaarsen, aromatherapie geur makers, low-key gekleurde lampjes of mooie opknoping lampen kunnen helpen om een ​​sfeer die je trekt naar dit gebied voor "me de tijd" te creëren.
  • Probeer te luisteren naar uw favoriete muziek. Als je kunt, dragen koptelefoon, want dit maakt de muziek meer voor u persoonlijk als je met je ogen zitten dicht.
  • Zorg ervoor dat u zijn comfortabel, terwijl je mediteert. Volledige lotushouding, bijvoorbeeld, kan er cool uit, maar het kan niet een comfortabele positie voor u zijn. Als u zich ongemakkelijk voelt, zul je nauwelijks in staat zijn om jezelf te motiveren om te mediteren op regelmatige basis!
  • Door het maken van waar u een speciale plaats mediteren, in de tijd zult u zich ervan bewust dat de energie waar je zit is veel rustiger, omdat het zal worden geassocieerd met rust, vrede en bezinning.
 2. 2
  Zet een kleine glimlach op je gezicht om jezelf eraan te herinneren om gelukkig te zijn. Glimlach met je hart, ogen en geest. Als dat de manier waarop je het wilt gaan niet verder gaat, gewoon lachen om hoe dom je geest is.
  • Glimlachen is self-fulfilling. Het is bekend dat glimlachen helpt je beter te voelen, dus ga zo door en je stemming zal blijken positiever.
 3. 3
  Zoek een gemeenschap. U kunt genieten van mediteren met anderen meer dan alleen zitten. Het kan ook een bron van motivatie te weten dat vrienden of klasgenoten gaan om aanwezig te zijn wanneer je je beurt.
  • Zelfs als u liever eenzame meditatie, kunt u worden gemotiveerd door het bespreken van meditatie met een ondersteunende vriend die ook mediteert, uitwisselen van inzichten en vragen met elkaar.

Focussen op wat je krijgt van te maken

 1. 1
  Voortdurend jezelf eraan te herinneren van de voordelen van meditatie. Bijvoorbeeld, een voordeel voor drukke mensen is dat meditatie kan helpen om te blijven bewuster en gerichter, die al die taken die je moet veel makkelijker uit te voeren zal maken! Zoals eerder vermeld, kan meditatie helpen om een ​​betere waardering van de tijd te krijgen en leren om het beter te beheren, waardoor u zich minder gehaast en druk.

Tips

 • Er zijn duizenden stijlen van meditatie. Mixing it up en het vinden van nieuwe methoden (vaak gratis, de meeste met creatieve visualisaties) kan echt houden u op zoek naar de volgende sessie. Dan kunt u uw fantasie een stuk makkelijker te stimuleren, waardoor meditaties zeer aangenaam. Ya know, de cyclische ding.
 • Langdurige stress kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Zelfs als je bezig bent, neem de tijd om te ontspannen, bijvoorbeeld door meditatie, voor je eigen welzijn.
 • Als je het moeilijk vindt om te mediteren, te beginnen met de vergadering voor 10 minuten per keer en geleidelijk verhogen van de tijd als je denkt aan te kunnen. Tien minuten per dag profiteert u als u gewend geraakt aan je meditatie.
 • Meditatie kan worden genoemd het gebed, misschien voor uren, op een rustige plek te vinden, "vrede." Sommigen geloven in een onbekende meditatieve toon of taal ("glossolalie" - lingua) waarmee de "Heilige Geest" kan communiceren in het "zuchten" naar de hemelse Vader als in "charmistic" meditaties. Charismatische meditatie heeft een attribuut van de onzichtbare Heilige Geest in relatie met de Vader (het onderscheiden van de Geest). Afleiding: charis ("grace") en charizesthai ("om gunst te tonen"), connoteren een spirituele genade leidt tot verlossing verleend door het geloof in goede werken.

Waarschuwingen

 • Wees ervan bewust dat de omstandigheden (van wisselend belang) zal voordoen in uw leven. Het is aan u als u besluit om door te gaan met uw inzet om te mediteren. Als een meditatie op zich, merken wanneer en waarom je besluit om toch te mediteren. Ook merken wanneer en waarom je besluit om meditatie overslaan. Er is geen noodzaak om jezelf te beoordelen. Gewoon opmerken en leren.