Wkenl

Hoe u uw gevoel van geur te verbeteren

Er zijn vele redenen waarom u kunt wensen om uw gevoel te verbeteren. Voor een ding, het is nauw verbonden met uw gevoel voor smaak. Probeer het eten te proeven met je neus geknepen! Het is ook een vereiste vaardigheid om geuren te beschrijven in wijn, koffie en bier, zelfs thee. En in het algemeen, in staat om de subtiliteiten ruiken in de geur van een bloem, of iemand's huid, of in de herfst bladeren, kan een diepere dimensie van plezier te bieden. Ook, wist je dat de gemiddelde menselijke neus kan detecteren bijna 10.000 verschillende geuren?

Stappen

Hoe u uw gevoel van geur te verbeteren. Meer aandacht besteden aan wat je al ruiken.
Hoe u uw gevoel van geur te verbeteren. Meer aandacht besteden aan wat je al ruiken.
 1. 1
  Meer aandacht besteden aan wat je al ruiken. Mensen zeggen vaak "use it or lose it" over spieren, maar hetzelfde kan worden toegepast in de richting van zintuigen. Hoe meer je je zintuigen te gebruiken, hoe beter je wordt! Leer hoe je geuren te beschrijven. Je zou zelfs willen een geur dagboek bij te houden! Voor extra oefening, iemand in bezit van verschillende dingen om je neus terwijl je geblinddoekt bent en kijk of je de geuren kan identificeren.
 2. 2
  Merk op hoe bepaalde geuren je je voelt. De zenuwen die zin geur zijn rechtstreeks verbonden met het emotionele deel van je hersenen, waardoor je rationaliteit uit de vergelijking. Studies gevonden, bijvoorbeeld, dat de geur van fast food wikkels, vers brood of gebak verhogen de kans weg woede, en kaneel verbeteren de concentratie en vermindering prikkelbaarheid bij de bestuurders, en citroen en koffie te bevorderen helder denken en hoge concentratieniveaus in het algemeen.
 3. 3
  Vermijd voedsel dat overproductie veroorzaken. Heb je ooit gemerkt dat je gevoel van geur vervaagt, of misschien helemaal verdwijnt, wanneer je een verkoudheid? Congestie in de membranen in de neus dat de geur-gevoelige zenuwuiteinden bevatten kan doffe uw vermogen om te ruiken, en het vermijden van voedingsmiddelen die benauwdheid (melk, kaas, yoghurt en ijs) zou kunnen helpen bevorderen.
  • De manier waarop dit van invloed op de smaak is dat er een kanaal uit de achterkant van je keel naar de zintuigcellen in je neus. Als dit kanaal wordt geblokkeerd door enige vorm van congestie, zal uw vermogen om voedsel te proeven worden beïnvloed.
 4. 4
  Vermijd stoffen die uw reukvermogen kunnen aantasten. Sommige verkoudheid kan je je gevoel van geur, zoals een paar Zicam intranasale producten gewaarschuwd door de FDA verliest. kan ook interfereren met uw reukvermogen. Houd alcohol tot een minimum, als je gevoel van geur is aangetast als uw alcoholgehalte in het bloed stijgen.
 5. 5
  Haal meer zink in uw dieet. Hyposmie (de medische term voor een verminderde reukzin) is vaak gekoppeld met een tekort aan het mineraal zink. Om uw reukvermogen boost, probeer het eten van zink-rijke voedingsmiddelen, zoals (, linzen, zonnebloempitten, pecannoten) en overwegen neem een ​​multivitamine supplement dat ten minste 7 mg zink per dag.
 6. 6
  Oefening. Studies suggereren dat onze reukzin is scherper na het sporten dus hier is nog een andere reden om fit te blijven!
 7. 7
  Gebruik een luchtbevochtiger. Verhoogde vocht in de lucht leidt tot verhoogde vochtigheid in de neus, waarbij de reuk verbetert.
 8. 8
  Blijf weg van stinken. Langdurige blootstelling aan slechte geuren neiging om uw vermogen om te ruiken verdoven.
 9. 9
  Wanneer het proberen om een geur te identificeren, neem korte, ondiepe snuift in plaats van een lange. U zult merken katten en honden dit doen als ze in eerste instantie ruiken iets. Het verhoogt uw vermogen te halen een geur.
 10. 10
  Bij het ​​winkelen voor voedsel, er rekening mee dat de beste ruikende items zijn, voor het grootste deel, wat je lichaam verlangen. Bij de aankoop van voedsel, beginnen selecteren van items die het beste ruiken aan u. Het selecteren van een roggebrood, bijvoorbeeld, en te beslissen over een kaas om te gaan met het, kan het beste worden gedaan door het snuiven de geuren van het brood en de kaas en het bepalen welke combinatie de optimale geur heeft. Natuurlijk, wat ruikt het beste zal een weerspiegeling van wat je lichaam het meest nodig zijn. Zelfs ruiken geneeskunde of vitamine flessen kan u helpen bepalen welke geur is het beste, en dus, welke medicijnen of vitaminen je lichaam het meest nodig heeft. (Echter, gelieve een arts te raadplegen voordat u een geneesmiddel of nieuwe vitamine regiment.) Bij het overwegen van het winkelen voor de familie, zal er een tendens voor familieleden zijn te verlangen naar hetzelfde voedsel als ze allemaal aan het doen zijn gelijkaardige oefeningen en zo ook het eten (dwz, een cardio familie zullen verschillende smaakvoorkeuren hebben in vergelijking met een gewichtheffen familie).

Waarschuwingen

 • Plotseling verlies van het reukvermogen is meestal te wijten aan de bovenste luchtwegen, zoals sinusitis en verkoudheid. Minder gebruikelijk kan het onvermogen om geur te wijten aan ziekten, zoals schade aan craniale zenuwen I (de olfactorische zenuw), cystic fibrosis waardoor neuspoliepen, ziekte van Parkinson, ziekte van Alzheimer, syndroom Kallman's. Gelieve een arts raadplegen als u onverklaarbare verlies van reukvermogen.