Wkenl

Hoe te sufheid na de lunch te vermijden

Na het eten van een heerlijke lunch, velen van ons hebben de neiging te vallen in een lichte middag stupor. Dat is waarom mensen in Spanje siësta nemen vaak. Om een ​​zaak van de middag malaise (of middag apathie syndroom als deze post-lunch dip soms wordt genoemd) te verslaan, is het belangrijk om aandacht te besteden aan wat je eet, maar ook ervoor te zorgen dat je geeft jezelf adequate zorg algehele. Sustaining middag energie is echt een combinatie van factoren van goed eten om voldoende slaap. In dit artikel vindt u een aantal praktische middelen te vinden voor het overwinnen van slaperigheid na de lunch en het vinden van meer energie gedurende de dag.

Stappen

Hoe te sufheid na de lunch te vermijden. Eet een goed ontbijt.
Hoe te sufheid na de lunch te vermijden. Eet een goed ontbijt.

Eet een gezond ontbijt

 1. 1
  Eet een goed ontbijt. Nooit overslaan deze maaltijd, het zet de energie-standaard voor de rest van de dag. Maak gezonde keuzes, zoals volkoren brood en granen, fruit en yoghurt, om u te voorzien van duurzame energie voor de ochtend. Ontbijten helpt je te voelen minder geneigd hun toevlucht nemen tot ongezonde voedingskeuzes tijdens de lunch en het verhoogt je fysieke en mentale welzijn gedurende de dag. Een Cardiff University studie toonde aan dat regelmatige consumptie van ontbijtgranen kan het stresshormoon cortisol te verminderen, het verstrekken van een andere goede reden om de dag te beginnen met gezond voedsel.

Waarom bent u slaperig na de lunch?

 1. 1
  Begrijpen wat het is dat waarschijnlijk is waardoor je slaperig voelt na de lunch. Er zijn drie belangrijke redenen voor slaperigheid post-lunch:
  • Het voedsel dat je hebt gegeten wordt doorschakelen uw bloed voor het verteringsproces. Terwijl de natuurlijke, afhankelijk van wat je eet, kan dit proces verhogen van uw energie niveaus, of het kan traagheid veroorzaken. De volgende stappen zullen in detail uitleggen welke voedingsmiddelen te kiezen voor lunch en wat te vermijden. In het bijzonder, suikerhoudende voedingsmiddelen verhogen de bloedsuikerspiegel meer dan normaal, waardoor je alvleesklier om insuline vrij te geven. Op zijn beurt, de insuline triggers tryptofaan, dat wordt omgezet in serotonine in je hersenen, een neurotransmitter die maakt je slaperig voelt.
  • Je hebt niet genoeg slaap gehad. Gebrek aan voldoende slaap heeft invloed op zowel de effectiviteit van uw spijsvertering en uw energie niveaus.
  • Je bent ongeschikt, of je hebt een ziekte. Als je niet fysiek fit, als je het vermijden van oefening, of als u een medische aandoening of ziekte, je 's middags energie niveaus kan worden negatief beïnvloed. Soms kan dit worden verholpen door het krijgen in vorm, maar u moet met uw arts te spreken over eventuele onderliggende problemen.

Let op wat je eet tijdens de lunch

 1. 1
  Let op wat je eet. De inhoud van uw lunch zal een grote impact hebben op de energie-niveaus van uw middag. De volgende tips kunnen u helpen te verminderen post-lunch instorten.
 2. 2
  Vermijd fast food. De meeste fast food is junk food, vol met vetten, suikers, zouten, conserveringsmiddelen en smaakversterkers. Het smaakt geweldig op de plek en het voelt als een energie-boost, maar het is je vol met calorieën die voedingsstoffen missen, en is een zeer ongezonde brandstof voor je lichaam. Fast food zal de rest van de middag door te brengen zodat u naar beneden met een bons en er is geen weer voor de deur.
 3. 3
  Vermijd suiker en bloem. Zo lekker als broodjes, croissants, muffins en cakes, evenals een pasta maaltijd, het zijn allemaal energie malaise-inducerende middelen in vermomming. Gabe Mirkin, MD, beveelt aan om gebak, pasta en gebak als je wilt om wakker te blijven, omdat hun hoge bloem en suikergehalte zal brengen op sufheid. Het kiezen van meer dan verwerkte of voedingsmiddelen is een gegarandeerde gezondere manier om zich beter te voelen na de lunch.
 4. 4
  Eet low-carb, high-protein voedsel voor de lunch. U voelt zich meer wakker. Post-lunch sufheid van een lichaam overspoeld met insuline te verwerken die carb-rijke lunch je net gegeten kan worden voorkomen door zorgvuldig te eten. Kristie Leong, MD, beveelt het vermijden van aardappelen, witte rijst, pasta, en alle suikerhoudende voedingsmiddelen (zoals snoep en desserts) omdat deze oorzaak van een snelle stijging van de insuline niveaus, die ook verhoogt de serotonine in je hersenen. Omdat serotonine wordt geassocieerd met de slaap, is het logisch dat je snel slaperig zult voelen. In plaats daarvan het voordeel van de volgende soorten voedsel:
  • Low-carb plantaardige keuzes omvatten: spruiten, groene bonen, sla, mosterd greens, radicchio, paksoi, zeegroenten, kool, champignons, radijs, selderij, avocado, komkommer, broccoli, bloemkool, paprika, pompoen, courgette, bamboe spruiten, uien, tomaten, artisjokken, wortelen, waterkastanjes, pompoen, etc.
  • Vetarme keuzes omvatten: Bonen, noten, soja, en volle granen.
 5. 5
  Eet minder. Een grote maaltijd kost meer moeite te verteren. Daardoor wordt het bloed omgeleid naar de maaltijd goed verteren, waardoor minder zuurstof en voeding bereiken de hersenen tijdens het verteringsproces.
 6. 6
  Sla de wijn of bier met lunch. Tenzij het een speciale gelegenheid en de middag is al een afschrijving (die zeldzame middagen als de baas zegt dat je alle afdwalen vroeg thuis want morgen is een viering), te voorkomen dat alcohol met lunch. Alcohol is een kalmeringsmiddel en zelfs een glas laat je je vermoeid voor de rest van de dag.

Wat te doen na de lunch

 1. 1
  Beteugelen uw inname van cafeïne na de lunch. Hoewel cafeïne is bekend om zijn vermogen om onze alertheid te verbeteren, kan het een geval van afnemende meeropbrengsten als je nodig hebt om te blijven verhogen de dosering worden omdat het effect ervan in de tijd is afgenomen. Hoeven de cafeïne is ongezond want je kunt gemakkelijk eindigen met te veel cafeïne, snel crashen na het slijt af elke keer, en uiteindelijk loop je het risico het ontwikkelen van een cafeïne verslaving. Overschakelen naar cafeïnevrije of niet-cafeïnehoudende dranken om je door de middag. Water is een uitstekende keuze, aangezien het ook belangrijk om goed gehydrateerd gedurende de dag. Als een toegevoegde bonus, het biedt u een excuus om te wandelen naar de waterkoeler nu en dan.
 2. 2
  Eet gezond halverwege de middag snacks. Goede snacks te bereiken voor halverwege de middag zijn die dat niet zal uitputten je energie, maar het zal stimuleren. Dat betekent dat het vermijden van de verleiding om jezelf te voeden op een chocoladereep en kiezen in plaats van een stuk fruit of volkoren crackers.
 3. 3
  Oefenen. Na het eten, is het een goed idee om eruit te komen en te doen wat lichte oefeningen. Maak een wandeling van een paar blokken, doe wat basis, gebruik maken van de trap in plaats van de lift, of doe een paar jumping jacks in het toilet - wat je maar kunt bedenken die past bij uw planning en locatie. Licht uit te oefenen na het eten zal helpen uw bloed stroomt en zal helpen om af te weren vermoeidheid.

Aanvullende informatie

 1. 1
  Slaap voldoende. Slaap is essentieel voor een goede werking. Als je niet genoeg slaap 's nachts, is het logisch dat je begint te lopen uit van energie halverwege de middag. Zorg ervoor dat u genoeg slaap te krijgen. Vermijd het eten van voedsel dat je geeft door de nacht, en als u last heeft van de noodzaak om op te staan ​​en naar het toilet tijdens de nacht, het gemak op het drinken van vloeistoffen dicht bij bedtijd.
 2. 2
  Raadpleeg uw arts. Als je lijdt aan overmatige slaperigheid na het eten van de lunch, zelfs als je het nemen van de hierboven voorgestelde maatregelen, is het belangrijk om uw arts te raadplegen voor een volledige checkup. Er zijn medische aandoeningen die slaperigheid kunnen veroorzaken, zoals ijzer of andere tekorten aan voedingsstoffen, insulineresistentie of diabetes, hypoglycemie, of andere medische problemen. Diagnose en behandeling is iets dat alleen uw arts kan doen.
 3. 3
  Let op wat gewoonten maken je slaperig in een "food / mood dagboek". Noteer wanneer u zich slaperig voelt, wat je gegeten, of je had uitgeoefend of niet, hoe goed je geslapen de avond ervoor, en eventuele andere factoren die mogelijk betrokken zijn. Doe dit over een week, en aan het eind van de week, het analyseren van de gegevens die u hebt opgenomen. Zoeken naar patronen, zodat je kunt leren om alle gewoontes die sufheid problemen voor u veroorzaken.

Tips

 • Het is belangrijk om uzelf een ontspannen, plezierige sfeer waarin te lunchen. Probeer het kantoor of werkruimte te verlaten en wat frisse lucht en nieuwe gezichten. Dit gaat over het voeden van uw geest zo veel als je maag, en zal helpen bij het verbeteren van uw middag enthousiasme en productiviteit.
 • Turkije bevat tryptofaan, die u slaperig kunnen maken. Echter, zou je een enorme hoeveelheid aan u erg slaperig maken eten. (Zoveel mensen zijn moe na de maaltijd vanwege het volume van voedsel Thanksgiving.) Een kalkoen sandwich moet goed zijn.
 • Terwijl sportdranken u een eerste impuls kan geven, niet op hen rekenen voor een regelmatige bron van energie. Niet alleen zijn sommige hoog in cafeïne en suiker, die geen van beide gezond zijn in grote doses, maar met een beroep op hen is geen vervanging voor goede voeding.
 • Vraag uw kinderen en tieners over hun energie-niveaus na de lunch. Als zij (of hun leerkrachten) zijn rapportage inzakken van energie na de lunch, is het waarschijnlijk tijd om opnieuw te beoordelen wat er in hun lunchbox of om te kijken naar de maaltijden die zij kopen. Goede voeding voor kinderen is van het grootste belang. Neem een kijkje op Pack vegetarische schoolmaaltijden en Pack een lunchbox.
 • Zelfs als je alleen maar tien minuten om iets te eten, zorg ervoor dat het is voedzaam. Als je wordt gevraagd om een ​​restaurant, kies de lichtere gerechten.
 • Hoewel dit niet haalbaar is met uw werkschema kan zijn, kunt u van plan om een korte 15 minuten hebben dutje na de lunch en het zal helpen voorkomen dat u het gevoel suf voor de rest van de dag, en kan uw productiviteit te verbeteren.

Waarschuwingen

 • Chronische vermoeidheid immunologische aandoeningen zoals fibromyalgie kan deze post-maaltijd dutje een noodzaak maken. Indien deze maatregelen niet werken en je hebt fibromyalgie, overwegen vertelt je baas dat een post-lunch nap is een handicap adaptatie. Als u een dutje kunt nemen op het werk en het gevoel verfrist, dat is een praktische oplossing voor het probleem - veel effectiever dan te proberen te functioneren terwijl half in slaap.
 • Raadpleeg een arts voordat u belangrijke beslissingen over uw dieet of gezondheid.

Dingen die je nodig hebt

 • Eten / stemmingsdagboek
 • Lijst van gezonde voedingskeuzes
 • Lijst van gezonde voeding eetgelegenheden als je niet wilt uw eigen lunches maken
 • Water
 • Cafeïnevrije of niet-cafeïnehoudende drank keuzes
 • Oefening plan