Wkenl

Hoe je je metabolisme te verlagen

Je stofwisseling is de snelheid waarmee je "verbranden" energie uit het voedsel dat je eet. Metabolisme van iedereen is iets anders, dus iedereen heeft iets andere behoeften als het gaat om calorieën. Als algemene regel, de kleinere en meer fysiek actief je bent, hoe sneller je stofwisseling. Opgroeiende kinderen ook de neiging om snel stofwisseling hebben. Voor een gedetailleerde bespreking van hoe je je metabolisme te verlagen, lees de volgende tips en trucs.

Stappen

Hoe je je metabolisme te verlagen. Bepaal uw basaal metabolisme (de stofwisseling in rust).
Hoe je je metabolisme te verlagen. Bepaal uw basaal metabolisme (de stofwisseling in rust).

Berekening van uw basaal metabolisme

 1. 1
  Bepaal uw basaal metabolisme (de stofwisseling in rust). U kunt een online calculator te vinden, of u kunt gebruik maken van de volgende formules, afhankelijk van je geslacht:
  • Vrouwen: BMR = 655 + (4,35 x gewicht in kilo's) + (4.7 x lengte in cm) - (4.7 x leeftijd in jaren)
  • Mannen: BMR = 66 + (6,23 x gewicht in kilo's) + (12,7 x lengte in centimeters) - (6.8 x leeftijd in jaar)
 2. 2
  Bereken uw totale dagelijkse calorie behoeften met behulp van een formule die bekend staat als de harris-Benedict formule. Zodra u uw BMR heeft berekend, kunt u een schatting van uw totale calorie-behoeften voor verschillende niveaus van activiteit. Het verlagen van uw stofwisseling betekent dat je "het draaien van 'interne ovens uw lichaam, waardoor uw calorie eisen verlaagt. Gebruik uw BMR om de volgende berekeningen maken. Als u:
  • Zijn niet actief of oefenen zelden: Calorieën om hetzelfde gewicht te blijven = BMR x 1.2
  • Oefening lichtjes 1 tot 3 dagen per week: Calorieën om hetzelfde gewicht te blijven = BMR x 1.375
  • Oefening matig voor 3 tot 5 dagen per week: Calorieën om hetzelfde gewicht = BMR x 1.55 te blijven
  • Oefening actief voor 6 tot 7 dagen per week: Calorieën om hetzelfde gewicht te blijven = BMR x 1.725
  • Oefening intens elke dag: Calorieën om hetzelfde gewicht te blijven = BMR x 1.9

Het verlagen van uw stofwisseling, om gewichtstoename

 1. 1
  Begrijp dat "trage stofwisseling" zijn niet per definitie verantwoordelijk voor de gewichtstoename. Als je gewicht wilt krijgen, ga dan voor een discussie over hoe dit te doen op een gezonde manier. Artsen in het algemeen over eens dat andere factoren zijn verantwoordelijk voor gewichtstoename of gewichtsverlies dan je stofwisseling. Deze factoren omvatten:
  • Hoeveel calorieën je verbruikt per dag.
  • Hoeveel en hoe intensief je beweegt.
  • Uw genetica en familiegeschiedenis.
  • De medicijnen die u mogelijk gebruikt.
  • Andere ongezonde gewoonten zoals het niet genoeg slaap.
 2. 2
  Begrijp dat vertraagt ​​je stofwisseling niet de gezondste manier om gewicht te winnen zou zijn. Vertragen uw stofwisseling kan gepaard gaan met enige behoorlijk onaangename dingen: het overslaan van maaltijden, het eten van weinig calorieën, enz. Proper, medisch-geluid gewichtstoename gaat vaak gepaard met:
  • Toenemende calorie-inname. Het eten van meer calorieën dan je lichaam verbrandt in een dag.
  • Het aanpakken van eventuele onderliggende medische probleem dat zou kunnen worden waardoor je gewicht, bijvoorbeeld schildklierproblemen, diabetes, anorexia nervosa verliezen.
 3. 3
  Maaltijden overslaan. Als u wilt uw stofwisseling te verlagen, start het overslaan van maaltijden. Dit is geen gezonde manier om je stofwisseling te verlagen, maar het is effectief. Het overslaan van maaltijden zorgt dat het lichaam te denken dat het zou kunnen hebben om te beginnen met de voorbereiding voor hongersnood, waardoor het haar metabolisme verlagen in een poging om energie te besparen.
 4. 4
  Eet minder calorieën. Wanneer je je lichaam minder calorieën te geven, het compenseert door het verlagen van uw totale stofwisseling. En is het zinvol: met minder totale calorieën om mee te werken, kan je lichaam niet verwachten dat het dezelfde hoeveelheid energie die het kan als het wordt steeds meer calorieën gebruiken.
  • Opmerking: Wanneer u uw lichaam minder calorieën te geven, zou het brandend spieren of lichaamsweefsel beginnen om te compenseren voor het gebrek aan calorieën het wordt. Als u al mager, dit is geen goede methode voor de gewichtstoename.
 5. 5
  Dutjes. Elke keer als je slaapt, je stofwisseling dips en daarna blijft onderdrukt voor een periode na je wakker.
 6. 6
  Vervang enkelvoudige koolhydraten (suiker) met complexe koolhydraten (zetmeel en vezels) indien mogelijk. Studies tonen aan dat suikers en fruit worden verteerd en sneller dan complexe koolhydraten, zoals brood geabsorbeerd, het produceren van een achtbaan van de bloedsuikerspiegel met hoge pieken en lage dalen. Ook is aangetoond dat het totale koolhydraat oxidatie gedurende een periode van zes uur lager complexe koolhydraten (brood en maïszetmeel) dan met suikers.
  • Sucrose (tafelsuiker) bevat ook fructose, terwijl complexe koolhydraten zijn uitsluitend van glucose-eenheden opgebouwd. Fructose verbruik resulteert in een grotere thermogenese (verbranding van calorieën) dan glucose verbruik.
  • Kies vezelrijke voedingsmiddelen zoals granen (vooral volle granen) en groenten. Vezelrijke maaltijden is aangetoond thermogenese (calorieverbruik) verminderen zes uur na het eten.
 7. 7
  Onder andere noten en zaden in de voeding. Van alle voedsel dat je kunt eten, noten en zaden, die bijna geen vocht bevatten en zorgen voor gezonde onverzadigde vetten, hebben de hoogste calorische dichtheid, verpakken in de meeste calorieën per ounce. Meervoudig onverzadigde vetten, zoals die in noten, is aangetoond dat langzamer worden geoxideerd dan mono-onverzadigde vetten. Noten en zaden zijn ook rijk aan het aminozuur arginine. Arginine wordt door het lichaam van stikstofmonoxide, een gas dat is aangetoond dat de stofwisseling te verminderen.

Het verlagen van uw stofwisseling in een survival situatie

 1. 1
  Kleed je warm aan. Warmteverlies is een belangrijke energie-afvoer, dus kleed je warm te vertragen uw stofwisseling. Als je het koud hebt, je lichaam verhoogt de niveaus van ontkoppelingseiwit in je cellen. Ontkoppelen eiwitten interfereren met ATP productie, wat resulteert in warmte in plaats van nuttige energie uit het voedsel dat je eet.
  • Niveaus van schildklierhormoon ook stijgen in deze situatie. Dit kan dienen voor de productie van eiwitten ontkoppeling leiden. Schildklierhormoon is "de belangrijkste regulator van basaal metabolisme" vertegenwoordigt ongeveer de helft van de BMR.
 2. 2
  Wirwar met andere mensen als je gezelschap hebt. Ga naar het warmste gebied dat u kunt vinden, of bouwen van een schuilplaats als je buiten bent.
 3. 3
  Stil liggen. Alles wat je doet verbrandt calorieën. Zelfs kleine dingen zoals het oppakken van stokken of overslaan rotsen. Nadat je hebt getraind voor een tijdje, je stofwisseling blijft verhoogd gedurende een periode van tijd, zelfs als je rust bent. Elke mijl die je loopt verbrandt 100 calorieën, en dat geen rekening houdt met de toename van het metabolisme door oefening. Probeer te slapen indien mogelijk.
 4. 4
  Weet koud water niet drinken of eten sneeuw. Uw lichaam zal energie kwijt te warmen het water. Dit is energie die je zou kunnen besparen voor een leven-kritische taak, zoals de jacht naar voedsel voor landmetingen voor vluchtwegen.

Tips

 • Vermijd cafeïne. Cafeïne is een stimulerend middel, versnelt je hartslag en verhoogt je stofwisseling.
 • Warm te blijven, maar laat je lichaam oververhit raakt. Zorg ervoor dat wat je bent gewikkeld in kan laten een beetje lucht circuleren. Omdat het te warm zorgt ervoor dat je transpireren en dwingt je lichaam om meer calorieën te verbranden, net zoals dat het te koud.
 • Probeer te ontspannen. Terwijl u misschien het vinden van jezelf in een beangstigende situatie, steeds benadrukt zal alleen ertoe leiden dat uw lichaam om meer energie te gebruiken. Stress verhoogt het niveau van adrenaline en thyroxine, twee hormonen die sterk metabolisme verhogen. Dit wordt de respons vecht-of-vlucht.
 • Houd in gedachten dat een aangename temperatuur (niet te koud of te warm is) is het beste voor het besparen van energie. Onderzoek toont aan, in het bijzonder, dat het lichaam energie gebruikt het meest efficiënt bij 24-27 ° C (75,2-80,6 ° F). Een reeks van 20-22 ° C (68-71,6 ° F), terwijl in het gebied van kamertemperatuur, zal het lichaam extra lichaamswarmte produceren. Alleen dit kleine verschil is aangetoond dat het metabolisme te verhogen 2-5%. Een waaier van 28-30 ° C (82,4-86 ° F) verhoogt het metabolisme hetzelfde bedrag en eigenlijk veroorzaakt warmte-geïnduceerde thermogenese. Het lichaam minder warmte in warm weer (lichaamswarmte productie wordt gereguleerd door schildklierhormoon, die wordt geproduceerd door het lichaam met een constante snelheid), maar gaat eigenlijk meer maakt, door energieverbruikende processen, zoals transpiratie. Je lichaam kan niet verminderen verplicht thermogenese om je koeler voelen of om energie te besparen.
 • Als u hyperthyreoïdie, overwegen om kaliumjodide (120-300 mg jodium / dag). Vóór de ontwikkeling van de thyreostatica in de jaren 1940, kaliumjodide was de enige chemische verbinding bekend hyperthyreoïdie behandelen. De thyreostatica methimazole en propylthiouracil weken duren tot lagere niveaus van het schildklierhormoon. De schildklier heeft een groot aanbod van reeds gevormde hormoon dat kan afscheiden in de bloedstroom, zelfs als de productie van nieuwe schildklierhormoon wordt onderdrukt. Methimazole en propylthiouracil vermindering van de productie van schildklierhormoon, maar ze hebben niet de release van voorgevormde hormoon blokkeren. Kaliumjodide daarentegen blokkeert zowel de productie van nieuwe schildklierhormoon en de afgifte van voorgevormde hormoon. Het kan een afname stofwisseling vergelijkbaar met die in thyreodectomie binnen 24 uur produceren. Het vermogen van kaliumjodide snel blokkeren de opname en organificatie van jodide in de schildklier (de eerste stap in schildklierhormoon) is de reden kaliumjodide wordt gebruikt in de nucleaire noodsituaties de schildklier tegen jodium 131, een radioactieve vorm van jodium dat kanker veroorzaakt.
 • U kunt uw stofwisseling tweak omhoog of omlaag, maar alleen binnen de grenzen. Er is geen twijfel, bijvoorbeeld, dat slapen vermindert de stofwisseling, maar deze daling kan kleiner dan sommige mensen denken zijn: slaap verlaagt metabolisme 5-10% ten opzichte van wakkere rust. Genen spelen een rol, ook, maar deze rol is overdreven. Anderzijds kan lichaamssamenstelling een belangrijke factor. Mensen die lang en dun warmte verliezen gemakkelijker dan mensen die gespierder. Mensen met een grotere spiermassa zijn sterker en gezonder, maar ook de behoefte aan meer voedsel. Dit is de reden waarom mannen de neiging om meer calorieën dan vrouwen nodig hebben. Leeftijd is een andere factor die buiten onze controle; stofwisseling elk decennium afneemt gedurende onze levens, ongeveer 2%. Oudere mensen hebben iets lagere calorie-behoeften. Er zijn een aantal factoren die de stofwisseling (zoals ionenpompen, bijvoorbeeld, de natrium-kalium pomp) dat onderzoekers niet zo veel over wordt nog onderzocht. Ziekte en menstruatie zijn factoren die we niet kunnen veranderen en die kunnen het metabolisme verhogen en de energiebehoefte.

Waarschuwingen

 • Als u lager uw stofwisseling en blijven nemen in hetzelfde aantal calorieën dat je vóór het eten waren, zal je gewicht. Je lichaam hoeft niet zo veel voedsel met een trager metabolisme, en het zal de extra energie op te slaan als vet.