Wkenl

Hoe je multi tasking voorkomen

Multitasking, heen en weer schakelen tussen de activiteiten van uiteenlopende complexiteit, is uitgegroeid tot zowel een werkplek en huishoudelijke slagzin van het millennium. In tegenstelling tot de generaties voor, 24/7 is de levensstijl voor ons - net als met de hand telefoon tijdens het autorijden en het verliezen van controle over de auto, toegenomen angst, een gevoel van het gevoel overweldigd door de verschillende eisen, fysiek-mentale burn-out en depressie.


Je werkt aan twee projecten tegelijk, terwijl je baas twee nieuwe eisen heeft geplaatst op uw bureau. Jij bent aan de telefoon terwijl drie nieuwe e-mails binnenkomen U probeert de deur uit op tijd, zodat u kunt pick-up een paar boodschappen op weg naar huis voor het avondeten. Uw Blackberry gaat uit en dus is uw mobiele telefoon. Uw collega stopt met een verzoek om informatie en uw Google Reader is gevuld met 100 + berichten te lezen. U bent jongleren taken met een snelheid waardig Ringling Bros Gefeliciteerd, multi-tasker.


In deze tijd van instant-technologie, worden we overspoeld met een overload aan informatie en eisen van onze tijd. Zelfs het hebben van een systeem ontworpen voor snelle beslissingen en voor het houden van al de eisen van uw leven op orde kan ons niet verhinderen zo overweldigd door dingen te doen die ons systeem begint uiteen te vallen.

Dit artikel is hoe het niet om multi-tasking - een gids voor het werken zo eenvoudig mogelijk omwille van het behoud van uw geestelijke gezondheid en het houden van uw lichamelijke gezondheid intact.

Stappen

Hoe je multi tasking voorkomen. Krijg duidelijk over waarom het is een slechte zaak te multi-tasken.
Hoe je multi tasking voorkomen. Krijg duidelijk over waarom het is een slechte zaak te multi-tasken.
 1. 1
  Krijg duidelijk over waarom het is een slechte zaak te multi-tasken.
  • Multi-tasking minder efficiënt vanwege geschakeld hoeft te schakelen voor elke nieuwe taak en terugschakelen weer.
  • Multi-tasking is ingewikkelder, en dus meer kans op stress en fouten.
  • Multi-tasking kan wel gek zijn, en in deze toch al chaotische wereld, moeten we beteugelen de terreur en vind een kleine oase van gezond verstand en rust.
 2. 2
  Start vermijden multi-tasking. De overige stappen zien hoe je multi-tasking te stoppen en beginnen met het naderen van uw taken in een zen-achtige manier die een veel rustiger werkmethode zal bieden.
 3. 3
  Opgezet afzonderlijke takenlijsten voor verschillende contexten. Dit betekent dat takenlijsten met betrekking tot zaken als gesprekken, computer, boodschappen doen, thuis, wachtend-voor, enz., afhankelijk van uw situatie.
 4. 4
  Gebruik een capture tool. Een capture tool, zoals een notebook, kan gebruikt worden voor directe aantekeningen over wat er gedaan moet worden.
 5. 5
  Hebben een fysieke en email inbox. Zorg ervoor dat u zo weinig in-boxen zijn mogelijk, zodat alle binnenkomende spullen bij elkaar is verzameld op een plaats. Kortom, een in-doos voor papier spullen, en een voor digitale.
 6. 6
  Plan uw dag in blokken. Hebben een open blokken in tussen voor dringende dingen die omhoog komt. Je zou een uur blokken, of half uur blokken proberen, afhankelijk van wat voor u werkt. Of probeer dit: 40 minuten blokken, met 20 minuten ertussen voor diverse taken.
 7. 7
  Eerste ding in de ochtend, werken aan uw belangrijkste taak. Doe niets anders totdat dit gebeurt niet. Geef jezelf een korte pauze, en dan beginnen op uw volgende belangrijkste taak. Als je kunt krijgen 2-3 van deze gedaan in de ochtend, de rest van de dag is jus.
 8. 8
  Wanneer u bezig bent met een taak in een tijdsblok, schakel alle andere afleidingen. Schakel e-mail en internet, indien mogelijk. Schakel uw mobiele telefoon. Probeer niet om uw telefoon te beantwoorden, indien mogelijk. Focus op die ene taak, en probeer het gedaan zonder zorgen te maken over andere dingen te krijgen.
 9. 9
  Als je voelt de drang om je mail te checken of overschakelen naar een andere taak, stop jezelf. Haal diep adem. Heroriënteren jezelf. Ga terug naar de taak bij de hand. Als er andere dingen komen in terwijl u werkt, zet ze in de in-box, of neem een ​​notitie van hen in je capture systeem. Ga terug naar de taak bij de hand.
 10. 10
  Zo nu en dan, als je de taak hebt voltooid bij de hand, het verwerken van uw notities en in-box. Voeg de taken op uw to-do lijsten en opnieuw erachter uw planning indien nodig. Verwerk je e-mail en andere in-boxen op regelmatige en vooraf bepaalde tijdstippen.
 11. 11
  Neem diep adem, strek, en neem pauzes nu en dan. Geniet van het leven. Ga naar buiten, en waarderen de natuur. Blijf gezond.

Tips

 • Er zijn momenten waarop een onderbreking is zo dringend dat je niet kan zet het uit tot je klaar bent met de taak bij de hand. In dat geval kunt u proberen om een ​​notitie van waar je bent (het schrijven van notities als je tijd hebt) met de taak bij de hand te maken, en zet alle documenten of aantekeningen voor die taak bij elkaar en opzij (misschien in een map "actie" of projectmap). Dan, wanneer je terug naar die taak te komen, kunt u de stekker uit uw map en kijk naar uw notities te zien waar u was gebleven.

Dingen die je nodig hebt

 • Lijsten