Wkenl

Hoe om tijd te maken door prioriteit te geven en scheduling

Je mag niet in staat zijn om de tijd te maken, maar je kunt je leven effectief te beheren om de tijd die je besteedt met mensen, huisdieren, werk, vrienden, familie, en net opknoping rond te maximaliseren.

Stappen

Hoe om tijd te maken door prioriteit te geven en scheduling. Identificeer je prioriteiten.
Hoe om tijd te maken door prioriteit te geven en scheduling. Identificeer je prioriteiten.
 1. 1
  Identificeer je prioriteiten. Selecteer vier of vijf dingen die je absoluut moet doen of zijn belangrijk voor u. Dit kan onder meer werk, school, een significante andere, je familie, iets dat je voelt dat je moet een goede hoeveelheid tijd te besteden.
 2. 2
  Schrijf je elk uur van de dag op een stuk papier te beginnen met het uur dat je wakker wordt. Als je wakker wordt om 06:30, beginnen met 06:00 Maak vervolgens een lijst gaat 7:00, 08:00, etc. totdat je terug naar het begin. Je hebt net een schema!
 3. 3
  Bepalen wat je het meest nodig hebt. Veel mensen hebben het gevoel dat hun werk is het belangrijkste - we hebben om geld te verdienen na alles - dus aan de slag op tijd en vertrekken op tijd zou een hoge prioriteit. Blokkeren dit moment op uw schema.
 4. 4
  Bepaal de andere prioriteiten, de rangschikking van de belangrijkste aan de minst belangrijke. Plaats deze in uw agenda waar ze passen.
 5. 5
  Identificeren wanneer je moet gaan slapen. Volwassenen moeten krijgen 7-8 uur ononderbroken slaap. Tieners moeten krijgen ongeveer 8-10 uur slaap, vaak in de vorm van een dutje en 6-7 uur slaap. Kinderen moeten krijgen ongeveer 8-9 uur slaap en een 1-2 uur dutje.
 6. 6
  Krijg in een regelmatig slaapritme, wakker worden op hetzelfde tijdstip in de ochtend en naar bed gaan op hetzelfde tijdstip elke nacht. Dit moet samenvallen met je 's ochtends en' s avonds prioriteiten. Weekends moet niet anders dan doordeweeks. Wakker worden op hetzelfde moment de hele tijd.

Tips

 • Begin uw planning aan het begin van de week. Op deze manier kunt alle wijzigingen die je de hele week hebt gemaakt kunt zien. Dit zal ook te ontdoen van het gevoel dat je constant inhalen van als je niet over een schema.
 • Als uw prioriteiten nemen meer tijd dan heb je gedurende de dag, probeer dan het maken van een schema voor elke dag van de week. Vervolgens fietst u uw prioriteiten gedurende de week, zodat tegen het einde, je hebt een goede hoeveelheid tijd besteed aan alle van hen.
 • Een goede prioriteit te hebben is vrije tijd. Dit zal u toelaten om lekker luieren rond het huis als u, of uit te gaan met vrienden, of opknappen of het schoonmaken van uw huis. Doe dit niet elke dag se plannen, maar genoeg dat je kunt krijgen dingen over een week de tijd gedaan.
 • Wees niet bang om dingen te plannen met slechts een klein beetje tijd in tussen. Overschatting van de tijd tussen de prioriteiten kunt u met "getreuzel" tijd die net is verspild. Elke minuut telt! Dus, plannen dingen strak, maar niet te strak voor het geval u nodig hebt om wijzigingen aan te brengen.

Waarschuwingen

 • Als je slaapt in het weekend, zal dit maandag en dinsdag al dat veel moeilijker om wakker te worden. Zorg ervoor om wakker op hetzelfde tijdstip iedere dag, zelfs in het weekend.
 • Niet plannen voor andere mensen! Elke persoon heeft andere prioriteiten. Als u wilt helpen iemand een schema en prioriteren, zitten met hen en lopen ze door deze stappen.

Dingen die je nodig hebt

 • Papier
 • Pen of potlood