Wkenl

Hoe je uitstelgedrag behulp zelf praten overwinnen

We praten onszelf de hele tijd in onze gedachten. Zelfs als we niet opletten, deze meedogenloze mentale debatten diep invloed op onze gevoelens en, uiteindelijk, ons gedrag en handelingen

Het goede nieuws is dat als u zich bewust van deze mentale dialogen kunnen worden, merkt de patronen, en zet ze in productieve verklaringen, dan bent u gemachtigd om veel ongewenste gevoelens en gedragingen te overwinnen.

Laten we eens zien hoe dit ons kan helpen als het gaat om uitstel.

Stappen

Hoe je uitstelgedrag behulp zelf praten overwinnen. Erkennen het motto van de procrastinator's.
Hoe je uitstelgedrag behulp zelf praten overwinnen. Erkennen het motto van de procrastinator's.
 1. 1
  Erkennen het motto van de procrastinator's. Beschouw de volgende gedachte, die zeker kruist onze geest vele malen in een of andere vorm:
  "Ik heb om deze belangrijke taak te beëindigen. Het moet nu al worden gedaan door het nu en ik moet gewoon om het te doen."
  Dit kleine, ogenschijnlijk onschuldige gedachte bevat bijna elke mentale blokkade die uitstelgedrag aanmoedigt. We gebruiken allemaal Motto van de Procrastinator's (of varianten daarvan) elke keer in een tijdje. Als je een chronische uitstellen, zijn de kansen u het herhaal je bij jezelf heel vaak - dagelijks, misschien.
  Maar wat is er zo verkeerd over Motto van de Procrastinator? Op welke manieren deze woorden moedigen uitstelgedrag zoveel - en wat kunnen we eraan doen? Laten we elk deel van deze verklaring op zijn beurt, het vervangen van elk van hen met een empowerment alternatief. In dat doen, gaan we het oorspronkelijke motto op zijn kop en het creëren van een productieve oproep tot actie: een "Producer's Motto", als je wilt.
 2. 2
  Vergeet niet dat je niet 'moeten' iets te doen. 'Ik moet' is elke procrastinator's favoriete uitdrukking. Het is ook de meest ontkrachtende. Elke keer als je tegen jezelf zeggen dat je iets moet doen, je zeggen dat je hebt geen keus, dat u zich gedwongen voelen of gedwongen om de taak te doen - dat je niet echt wilt doen. Die perceptie, natuurlijk, lokt een sterk gevoel van het slachtoffer en de weerstand in de richting van het doen van de taak. De oplossing voor dit probleem is om te vervangen 'ik moet' met de immens meer empowerment alternatieve 'Ik kies ervoor om' of 'ik wil'. Alles wat je doet is uiteindelijk een keuze (ja, zelfs het invullen van belastingformulieren). Met behulp van taal die uitdrukt keuze doet denken aan die en brengt het gevoel van macht terug.
 3. 3
  Focus op het starten, in plaats van afwerking. Wanneer u zich richten op de afwerking iets, je aandacht verwijzen u naar een vage, zeer geïdealiseerde toekomst. Visualiseren van een afgewerkt project is motiverend voor veel mensen, maar voor iemand die met een harde tijd een taak begint, het visualiseren van een moeilijk te vatten toekomst kan overweldigend zijn - zelfs deprimerend. De oplossing in dit geval is dus niet gericht op de afwerking, maar beginnen. Vergeet een minuut over de finish, gewoon concentreren op het geven van uw eerste stap. Breng je aandacht van de toekomst aan wat er kan nu worden gedaan. We weten allemaal dat als we iets vaak genoeg beginnen, zullen we uiteindelijk de taak te voltooien. Starten - op zichzelf - is meestal voldoende om genoeg vaart te houden de bal aan het rollen te bouwen.
 4. 4
  Breek een lang project neer in korte taken. Stilstaan ​​bij de omvang en de moeilijkheidsgraad van een dreigende taak zal ons overweldigen, en dus uitstel te bevorderen. Elke onderneming, ongeacht hoe ontmoedigend, kan worden opgesplitst in kleinere stappen. De truc is - bij elke stap langs de weg - om zich uitsluitend richten op de volgende, haalbare brok werk. Negeer de grote foto voor een tijdje en alleen aanpakken, die volgende kleine taak. Zorg ervoor dat u gemakkelijk de uitkomst van uw kleine taak te visualiseren. Heb een boek niet schrijven, schrijf een pagina. Als het nog steeds intimiderend, verbindt zich om te werken aan het voor een bepaalde periode.
  Houd het grote plaatje in het achterhoofd, natuurlijk, maar laat het niet om je bang. Gebruik het voor motivatie en richting.
 5. 5
  Hoeft niet te veel druk op jezelf. "Dit project heeft voor iedereen te imponeren, ik kan echt niet deze kans te blazen." Het plaatsen van dergelijke hoge verwachtingen op een project voegt angst en faalangst. brandstoffen uitstel. Overwin deze mentale blokkade door simpelweg jezelf toestemming geven om mens te zijn. Sta jezelf toe om te zijn onvolmaakt met de volgende kleine taak. U kunt altijd uw werk later te verfijnen. Als je een seriële perfectionist, gaat een stap verder en verbindt zich tot het doen van een slordige baan op doel - althans op het eerste. In plaats van het maken van elke stap perfect, ze zien als stappen naar perfectie. Bijvoorbeeld, nu schrijf een pagina of twee, dan is nagelezen en later corrigeren.
 6. 6
  Stoppen met denken over de manier waarop dingen 'moeten' zijn. De uitdrukking "should" roept schuld en. Als je zegt dat je moet iets (in plaats van wat je eigenlijk doet) te doen, u zich richten op een ideaal werkelijkheid te vergelijken met uw huidige, "slechte" werkelijkheid. Je focust niet op wat is, maar op wat had kunnen zijn. Misused 'shoulds' kan gevoelens van falen, depressie en spijt te lokken. De oplossing is niet om zich te concentreren op hoe je je voelt nu, maar over hoe goed je zal voelen nadat je begint om actie te ondernemen.
 7. 7
  Neem wat gericht actie. Zelfs de kleinste vooruitgang is succes - op weg naar een doel is de beste motivator. De truc is om die verwachte gevoel van vervulling in het heden te brengen - en weet dat de echte vreugde van vooruitgang is slechts een kleine taak weg. Dat kleine stap is succes.
  Succes is niet het einde van je taak. Succes is de vooruitgang die je leidt naar uw volgende stap.
 8. 8
  Maak het! "Ik heb om het hele weekend te werken". "Ik ben gevangen in deze moeizame project". Lange periodes van isolatie kan een enorm gevoel van wrok te brengen. Deze gevoelens genereren van een sterk gevoel van achterstelling en de weerstand in de richting van de taak.
  Overwin deze mentale blokkade door het vermijden van lange stukken van het werk. frequente en korte pauzes. Plan kleine beloningen langs de weg. Een idee is om te werken in de buurt van een break gebied. Hebben iets om naar uit te kijken - niet ver weg en niet aan het eind van een lange strook - maar in de zeer nabije toekomst. Wanneer beloningen zijn kleine, frequente, en verdiende, ze werken wonderen. Echt committeren aan korte uitbarstingen van ontspanning en vrije tijd. In feite, ga je gang en maken het verplicht. Deze "reverse-psychologie" kan, op zichzelf, geven u een meer productieve en plezierige manier van denken.
 9. 9
  Herformuleren uw interne dialoog. Tijd om te controleren wat we bereikt hebben met al het woord vervangingen. We zijn begonnen met:
  "Ik heb om deze belangrijke taak te beëindigen. Het moet nu al worden gedaan door het nu en ik moet gewoon om het te doen."
  En eindigde met:
  "Ik kies ervoor om deze taak te beginnen met een kleine, onvolmaakte stap kiest u>. Ik voel me geweldig en hebben genoeg tijd voor plezier!"
  Een hele verandering, hè? Elke keer dat je betrap je jezelf herhalen van een deel van Het Motto van Procrastinator om jezelf, stoppen en anders zeggen. Kijk dan hoe je je voelt. In het begin kan het lijken op een simpele kwestie van woordkeuze zijn. Maar wanneer u probeert deze eenvoudige manier van reframing je gedachten, zul je zien hoe het verandert meteen je houding ten opzichte van uw taken. Bovendien, als je het in een gewoonte, zult u langzaam herprogrammeren je gedachten, en een positieve, blijvende verandering in je manier van denken.

Tips

 • U kunt uzelf ook voorzien van een extra maatregel van motivatie door gebruik te maken van de beste me techniek van zelf-hypnose te pre-ervaring van de voordelen van een doelstelling op lange termijn, waardoor de noodzaak voor het verminderen of elimineren van 'wilskracht. "
 • Enkele andere "procrastinator zinnen" zijn onder meer:
  • "Ik heb gewoon niet echt het gevoel dat het doen van dit recht nu. Ik zal het later doen." En zeggen: "Als het morgen gedaan kan worden, kan het vandaag gebeuren."
   • Zeg in plaats daarvan: "Zelfs als ik niet de hele zaak nu gedaan kan krijgen, kan ik beginnen aan dit deel."
  • "Het is geen big deal als het niet gedaan te krijgen."
   • Zeg in plaats daarvan: "Dit is belangrijk voor mij, dus ik kies nu beginnen."
  • "Het zal me niet zo lang."
   • Zeg in plaats daarvan: "Dit kan een lange tijd duren, maar ik kies nu beginnen en krijg een deel van dit meteen gedaan."
  • "Het is niet eerlijk."
   • Zeg in plaats daarvan: "Ik kies ervoor om dit te doen."
 • Rekening houden met een tweede-person view kan ook helpen. Zeg tegen jezelf: ". Je weet dat je gewoon dit uit te stellen Neem de tijd nu en de slag te gaan op dit deel U zult zich beter voelen en dan kunt u een pauze nemen, of start op een ander klein deel.".