Wkenl

Hoe kunt u uw gevoelens te uiten

Kans is groot dat je dit leest, want je hebt een beetje moeite goed uiten van je gevoelens. Misschien bent u het gevoel gevangen, misschien ben je zo boos dat je niet langer wenst niemand te spreken, zelfs niet je beste, misschien ben je zo voelt verdrietig en dat je een harde tijd verlaten jezelf alleen, of, misschien ben je ergens tussenin. Ongeacht hoe je je voelt, hoewel, het is absoluut noodzakelijk om te leren hoe je te uiten op een productieve manier. Iedereen weet dat het ongezond is (en eerder) om je gevoelens te houden aan de binnenkant, zoals mensen die vaak eindigen in een slechte manier. Zodra u leren hoe goed ventileren deze emoties, zult u in staat om te communiceren met anderen - evenals uzelf - veel beter. Het is niet altijd makkelijk om je gevoelens te uiten, maar het is de moeite waard als je dat doet.

Stappen

Hoe kunt u uw gevoelens te uiten. Erachter te komen hoe je je voelt.
Hoe kunt u uw gevoelens te uiten. Erachter te komen hoe je je voelt.
 1. 1
  Erachter te komen hoe je je voelt. Zodra u bepalen wat het is dat je voelt, zal het veel gemakkelijker zijn om te gaan over je dag. Vergeet niet om specifiek te zijn over hoe je je voelt, als het gebruik van slechts een of twee woorden te beschrijven hoe je je voelt, zoals crappy of naar beneden, is veel te vaag. Ook geeft de mate van het gevoel, dat wil zeggen. Zeer of enigszins geïrriteerd.
 2. 2
  Identificeer de trekker (s). Wat is de reden achter je? Hebt u gebroken met je vriendje, onlangs? Heb je net je baan kwijt? Heb je ontdekt dat je niet een klasse? Zodra u bepalen wat de triggers, leren van de ervaringen en kijk of er iets is dat je later in kunt toepassen.
 3. 3
  Schrijven. Je hoeft niet naar Shakespeare gaan - gewoon schrijven wat naar je toe komt. Of dat nu, een, een, of zelfs een naar oma, als je de drang om te schrijven dan voor gaan.
 4. 4
  Lucht uw emoties in een dagboek. Noteer precies hoe je je voelt, en alles wat je voelde en deed die dag. U kunt later verwijzen naar de vermeldingen, als dat nodig is.
 5. 5
  Trekken. Maak jezelf niet beperken door het traceren van meer dan een foto, of door het kopiëren van iets wat je eerder hebt gezien - doen wat van nature komt. Tekenen wat in je opkomt op het moment, of het nu een gelukkig huiselijk tafereel, of een abstracte creatie, get it out. Het hoeft niet te worden op papier of canvas - u kunt altijd gebruik maken van computerprogramma's als of.
 6. 6
  Oefenen. Neem je gevoelens op een bokszak, of ga voor een wandeling naar uw geest helder. Het belangrijkste is dat je beweegt en sorteren van uw gevoelens.
 7. 7
  Maak foto's. U hoeft geen zorgen te maken over het nemen van professionele foto's, gewoon er even uit en fotograferen wat je vangt verbeelding.
 8. 8
  Praat met iemand. Zoek iemand die je en vertel hen over je gevoelens, als je niet in staat zijn om hen te vertellen in woorden, een brief of een schrijven ze e-mail. Als u geen vertrouwde vriend of familielid om te praten met, overwegen te praten met een hulpverlener - kunnen zij in staat om mededogen hulp te bieden.
 9. 9
  Bepaal of het echt de moeite waard. Bent u overdrijft op welke wijze? Is het evenement / de persoon die ervoor zorgde dat je op deze manier echt de moeite waard te voelen?
 10. 10
  Herinner me een tijd toen je voelde, op zijn gemak, of gelukkig. Voel je al de aangename gevoelens, en loslaten van alle negatieve gevoelens die in je. Houd deze herinnering in gedachten tot je rustig en voelt comfortabel.

Tips

 • Praat met jezelf als je zou een vriend.
 • Soms, gevoelens worden te veel te verwerken, en alles wat nodig is een pauze van hen. Dit betekent niet dat het negeren van hun bestaan, maar alleen dat je een pauze nodig hebt en probeer ze te helpen als je klaar bent.
 • Misschien moet je iets anders te doen: ga een bezoek aan een familielid, een toneelstuk, iets dat voelt u zich beter. Of misschien alles wat je nodig hebt is een verandering in uw dagelijkse routine - als het nemen van een warm bubbelbad - genoeg om je beter te voelen zullen zijn.

Waarschuwingen

 • Heb je gevoelens niet uit op jezelf - dit betekent geen. Niets in de wereld is de moeite waard je jezelf pijn te doen.