Wkenl

Hoe maak je een condoom te verwijderen

Veilig vrijen met een condoom tijdens de geslachtsgemeenschap is een effectieve manier om u en uw partner te beschermen tegen ongewenste zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's). Toch zou de ongeoorloofde verwijdering van een condoom jullie beiden in gevaar. Safe sex gaat het niet alleen het aantrekken van een condoom goed maar het verwijderen van het goed ook. Gebruik deze tips om te leren hoe je een condoom veilig te verwijderen.

Stappen

Hoe maak je een condoom te verwijderen. Trek de penis direct na de zaadlozing.
Hoe maak je een condoom te verwijderen. Trek de penis direct na de zaadlozing.
 1. 1
  Trek de penis direct na de zaadlozing. Na ejaculeren, verwijder je penis uit de invoegpositie voordat het slap wordt. Als het wordt slap voordat u het verwijdert, is er een gevaar dat het condoom af kon komen in je partner. Houd de basis van het condoom als je terug te trekken om ervoor te zorgen het condoom komt veilig. U of uw partner kan dit doen.
 2. 2
  Opstijgen het condoom als je eenmaal van je partner hebt ingetrokken. Doe dit door stevig grijpen de opening van het condoom in de buurt van de basis van de penis te schuiven in de richting van het uiteinde van de penis. Houd het condoom zo strak dat het scheuren of barsten. Veel op dezelfde manier waarop je het condoom gerold op voor de geslachtsgemeenschap, schuift het af in de tegenovergestelde richting om het te verwijderen.
 3. 3
  Inspecteer de gebruikte condoom op lekkage of breuk. Bij een lek in het condoom, dan moeten andere maatregelen worden genomen om zwangerschap te voorkomen. Als u zich zorgen maakt over SOA's, kunt u uw arts te raadplegen om te laten testen.
 4. 4
  Leg een knoop op de opening van het condoom om de inhoud te voorkomen dat morsen na het verwijderen.
 5. 5
  Gooi de gebruikte condoom in de prullenbak. Praktijk tact. Verpak uw gebruikte condoom in wc-papier of tissue voor het gooien het in de prullenbak.

Tips

 • Voorkomen dat een onnodige rommel door het verwijderen van uw condoom in de badkamer. Omdat in de badkamer is nuttig in het geval van een lekkage want opruimen is sneller en gemakkelijker. Het verwijderen van uw condoom in de badkamer zorgt er ook afstand van uw partner, waardoor elke gelegenheid er om het contact tussen je partner en het sperma zijn.
 • Praat met je partner over de juiste verwijdering van een condoom na het vrijen. Veilig vrijen gaat om het opleiden van uw partner.

Waarschuwingen

 • Als uw penis slap en je condoom komt uit in je partner, niet alleen heb je zowel geworden op risico voor de zwangerschap en / of soa's, maar je partner is het risico op een bacteriële infectie ook.
 • Gebruik nooit een condoom.
 • Niet spoelen uw gebruikte condoom in het toilet. Dit zou kunnen leiden tot een verstopte toilet of andere sanitaire kwesties.
 • De onjuiste verwijdering van een condoom na het vrijen kan veroorzaken sperma te morsen. Dit kan u en uw partner potentieel in gevaar voor de zwangerschap en / of soa.

Dingen die je nodig hebt

 • Een condoom
 • Tissue of wc-papier