Wkenl

Hoe maak je een hartaanval te overleven

Elk jaar ongeveer 1,5 miljoen mensen lijden hartaanvallen in de VS deze, bijna 500.000 sterven, waardoor hartaanvallen de belangrijkste doodsoorzaak onder de Europeanen. Sterker nog, als je woont in de ontwikkelde wereld, is de kans groot dat je een hartaanval op een bepaald punt in je leven zal hebben. Als die tijd komt, is het essentieel om snel te handelen om uw kansen op overleving te maximaliseren. Als u denkt dat u mogelijk lijdt aan een hartaanval, nu, vragen dringende medische hulp in een keer. Anders is, lees dan verder om te leren hoe je een hartaanval te overleven.

Stappen

Hoe maak je een hartaanval te overleven. Ken de symptomen van een hartaanval.
Hoe maak je een hartaanval te overleven. Ken de symptomen van een hartaanval.
 1. 1
  Ken de symptomen van een hartaanval. De typische symptomen van een hartaanval onder meer kortademigheid, beklemming of volheid in de borst, en intense pijn straalt uit van de borst. Hoewel deze zijn duidelijke waarschuwingsborden, echter, een groot percentage van hartaanvallen niet vergezeld gaan van deze symptomen. In plaats daarvan kan het slachtoffer het gevoel een van de volgende symptomen, hetzij alleen of in combinatie met andere symptomen:
  • Druk of pijn in de borst die lijkt te worden veroorzaakt door inspanning en die kan verdwijnen wanneer u rust.
  • Hartkloppingen of snelle hartslag.
  • Pijn in de bovenbuik gedurende enkele minuten, vaak vergelijkbaar met het gevoel van brandend maagzuur.
  • Pijn of ongemak in de armen, nek, kaak of tanden.
  • Duizeligheid, duizeligheid, flauwvallen
  • Overvloedig zweten
  • Misselijkheid (vooral bij vrouwen).
  • Een plotselinge algeheel gevoel van ziekte.
 2. 2
  Wees voorbereid. Als u een geschiedenis van angina of andere hart-gerelateerde problemen en voorgeschreven nitraten, zoals nitroglycerine zijn geweest, draag uw medicatie met u te allen tijde. Als u een zuurstoftank te gebruiken, al was het maar sporadisch, draag het met u als goed. Iedereen moet ook een kaart meenemen in hun portemonnee dat medicijnen ze op en medicijnen waaraan ze allergisch lijsten. Dit kan helpen bij medische professionals u op een hartaanval en een aantal andere voorwaarden effectief en veilig te behandelen. Als u in een hoog-risico groep, overweeg dan om een ​​mobiele telefoon om overal mee te nemen, en te praten met uw arts over de vraag of u ook een aspirine moet houden met u te allen tijde.
 3. 3
  Onmiddellijk een arts raadplegen. Ongeveer 90% van de mensen die lijden aan een hartaanval overleven als ze aankomen in het ziekenhuis levend. Het hoge aantal hartaanval dodelijke slachtoffers is meestal het gevolg van mensen die het niet maken om medische hulp, en hun falen om dit te doen wordt vaak veroorzaakt door hun eigen aarzeling om te handelen. Als je het gevoel een van de bovenstaande symptomen, probeer niet om ze wachten. Bel 9-1-1 (of gelijkwaardig noodnummer van uw land) om onmiddellijk hulp te krijgen. Hoewel het zeker waar dat de symptomen kunnen zijn onschadelijk, indien je bent inderdaad een hartaanval, je leven ervan afhangt zo snel mogelijk krijgen medische hulp. Wees niet bang om in verlegenheid gebracht of het verspillen van de artsen of paramedici 'tijd - ze zullen begrijpen.
  • Als het een lange tijd voor paramedici om u te bereiken neemt, krijgt iemand om u naar het ziekenhuis. Probeer niet zelf rijden, als je plotseling bewusteloos op elk moment kan worden tijdens een hartaanval. Als je op de weg, stop de auto en de vlag neer een passerende automobilist of bel 9-1-1 en wachten als je ergens waar paramedici u snel kunt bereiken.
  • Mensen bewust maken dat je misschien een hartaanval. Als je rond gezin of in het openbaar wanneer je denkt dat je lijdt aan een hartaanval, mensen te laten weten. Als uw situatie verslechtert, kan uw leven afhankelijk zijn van iemand die het geven van je CPR, en heb je meer kans om effectieve hulp te krijgen als mensen weten wat er gaande is. Wanneer je naar het ziekenhuis, vertelt de meldkamer personeel dat je denkt dat je een hartaanval. Dit zal u helpen voorkomen dat het verspillen kostbare tijd in de wachtkamer.
  • Als je op een vliegtuig, melden een stewardess onmiddellijk. Commerciële luchtvaartmaatschappijen voeren medicatie aan boord die nuttig kan zijn, en de stewardess kan ook zien of er een dokter in het vliegtuig en het uitvoeren van reanimatie indien nodig. Piloten zijn ook nodig om omweg naar de dichtstbijzijnde luchthaven, indien een passagier een hartaanval.
 4. 4
  Neem een aspirine of nitroglycerine indien van toepassing. Veel mensen kunnen profiteren van het nemen van een aspirine bij het begin van een hartaanval. Het geneesmiddel wordt sneller geabsorbeerd als je het kauwen, in plaats van heel doorslikken. Aspirine kan verergeren bepaalde omstandigheden echter, dus vraag je arts vandaag of dit een passende gedragslijn. Als je zijn voorgeschreven nitraten, neem ze (tenzij uw arts u heeft aanbevolen niet te) bij het begin van een hartaanval.
 5. 5
  Minimaliseren activiteit. Als u niet snel naar medische hulp, probeer kalm te blijven en doe zo weinig mogelijk. Inspanning zal waarschijnlijk verergeren de schade van een hartaanval.
 6. 6
  Volg professioneel medisch advies na de hartaanval. Als je een hartaanval te overleven, is het essentieel om het advies van uw arts voor herstel, volgen zowel in de dagen direct na het voorval en op de lange termijn. Kortdurende zorg is essentieel om de schade te minimaliseren, en de lange-termijn veranderingen in levensstijl kunnen helpen uw risico op verdere complicaties of een tweede hartaanval te verminderen.

Tips

 • Wees vooral waakzaam als je in een groep met hoog risico, bijvoorbeeld als u op leeftijd, obesitas, hebben ongecontroleerde diabetes, een hoog cholesterolgehalte, een roker bent of als je zwaar drinken, of als u een voorgeschiedenis van hart-en vaatziekten. Praat met uw arts vandaag over manieren om uw risico op een hartaanval te verminderen.
 • Het is altijd een goed idee om jezelf voorbereid op een hartaanval te houden, zelfs als u zelf geen hart problemen hebben. Een enkele (80 mg) aspirine kan het verschil tussen leven en dood voor veel mensen en een aspirientje neemt zeer weinig ruimte in uw portemonnee of tas betekenen. Zorg er ook voor om een ​​medische kaart te voeren op je dat je allergieën, huidige medicatie en eventuele gezondheids-problemen die u heeft gesteld.
 • Af en hartaanvallen worden niet vergezeld van enige symptomen helemaal. Deze kunnen nog steeds schadelijk of dodelijk zijn, maar vooral omdat je niet veel waarschuwing.
 • Als u aanwezig bent wanneer iemand lijdt aan een hartaanval, bel de hulpdiensten onmiddellijk. Daarnaast is het een goed idee voor iedereen om te weten hoe je een hartaanval te behandelen.
 • Probeer en houd kalm en koel. Gebruik een vochtige doek of een soort van koud kompres op uw lies of onder de oksels om je lichaamstemperatuur te koelen. Het is aangetoond dat verlaging lichaamstemperatuur zelfs enigszins toe overlevingskans in veel gevallen.
 • Houd een noodsituatie naam van de contactpersoon en het nummer met uw medische kaart.

Waarschuwingen

 • Een grote schaal verspreid email suggereert dat je "hoest CPR" moet uitvoeren als je een hartaanval. Deze methode wordt niet aanbevolen. Hoewel het in bepaalde situaties nuttig zijn indien uitgevoerd gedurende enkele seconden en het slachtoffer onder medisch toezicht, kan schadelijk zijn.
 • Dit artikel is alleen een algemene leidraad en is niet bedoeld als professioneel medisch advies te vervangen.