Wkenl

Hoe maak je een ingegroeide haren te verwijderen

Een ingegroeide haar is eigenlijk een haar die terug krullen op zichzelf en begint te groeien terug in de follikel, of een haar dat niet in slaagt om uit te groeien van de follikel en blijft ingebed in de huid. Ingegroeide haren kunnen beïnvloeden het gezicht, hals, benen, of een deel van het lichaam. Ze zijn meestal slechts kleine irritaties, maar kan pijnlijk zijn of lelijk zijn. Bovendien, als ze onbehandeld, ingegroeide haren kunnen worden geïnfecteerd. Helaas, terwijl ingegroeide haren komt vaker voor bij mensen met krullend haar, zal bijna iedereen krijgt men op een bepaald moment, en als je scheren regelmatig, kunt u te maken krijgen met ingegroeide haartjes vrij vaak. Heb er een nu? Volg deze instructies om zich te ontdoen van, en het houden van terugkomen.

Stappen

Hoe maak je een ingegroeide haren te verwijderen. Exfoliëren het gebied.
Hoe maak je een ingegroeide haren te verwijderen. Exfoliëren het gebied.

Exfoliating methode

 1. 1
  Exfoliëren het gebied. Twee keer per dag, scrub de ingegroeide haar zachtjes. Dit zal helpen om alle dode huidcellen, vuil en oliën die kunnen worden het vangen van de ingegroeide haren te verwijderen. Het kan ook fysiek nudge het puntje van de haren uit je huid. Probeer de ingegroeide haren raakte uit diverse richtingen. Gebruik een scrubhandschoen, of probeer een van de volgende exfoliërende technieken:
 2. 2
  Wees lief. Je moet genoeg exfoliëren om dit effect te bereiken, maar niet zoveel dat de ingegroeide haren begint te bloeden.
  • Als je twijfelt, exfoliëren meer voorzichtig maar voor een langere periode van tijd.
  • Note! Het is erg moeilijk om een ​​ingegroeide haren van onder een korstje te verwijderen. In dit geval, kan het best een andere methode.

Acne medicatie methode

 1. 1
  Breng een schar van acne medicatie. Ingegroeide haren zijn redelijk vergelijkbaar met, vooral wanneer de ingegroeide haar gaat gepaard met pus. Toepassen benzoylperoxide of salicylzuur meerdere malen per dag gedurende enkele dagen. Dit, gecombineerd met de dagelijkse afschilfering, is vaak genoeg om de ingegroeide haren te verwijderen, omdat zwelling zal worden verminderd, waardoor het haar meer ruimte om te groeien buiten (in plaats van in). Als u niet beschikt over acne medicatie bij de hand hebt, kunt u proberen met behulp van de aspirine methode of het toevoegen van een schar van tandpasta.

Comprimeren methode

 1. 1
  Breng een warme, vochtige kompres om het gebied voor een paar minuten. Dit zal de huid te verzachten.
  • Gewoon nat een washandje met warm water, wring hem uit en druk het tegen de ingegroeide haren. Wanneer het washandje afkoelt, voer het onder warm water opnieuw.
  • Als u de ingegroeide haren ingebed in de huid kan zien, zal deze behandeling het haar zachter en dichter aan de oppervlakte. Als je niet kan in eerste instantie ziet het haar, laat het warm kompres op totdat hij stijgt naar de oppervlakte van de huid.
  • Als u het kompres gedurende tien minuten toe te passen en u kunt nog steeds geen teken van haar te zien, gaat u niet in staat zijn om het zelf te verwijderen, of is het misschien iets heel anders te zijn. En terwijl je piekeren over je huid, kan dit een goed moment om te controleren op huidkanker.

Scherpe methode apparaat

 1. 1
  Gebruik een steriele naald, pincet of een roterende medisch hulpmiddel voor ingegroeide haartjes om voorzichtig te plagen de haren uit de huid. Gebruik het warm kompres eerste - dit moet het haar te brengen naar de oppervlakte - Niet doen graven voor het haar als je niet gemakkelijk bij kan komen. Niet plukken de haren helemaal uit als je kunt voorkomen dat te doen, maar zorg ervoor dat de ingegroeide einde is uit de huid. Het kan een beetje tijd om het haar coax out, dus volharden en en de huid niet te snijden.
  • Soms zul je een lus van de haar in de buurt te zien aan de oppervlakte van de huid. Dit betekent dat de punt van het haar begonnen beneden groeien in de huid. Als je een naald in de lus en sleepboot licht, zal het einde komen vaak los.
  • Als u ervoor kiest om te gebruiken, bedenk dan dat pincet kan worden gekocht ofwel puntige of platte punt. Een puntige-tipped pair kan minder schade aan de huid rond de haren indien zorgvuldig toegepast veroorzaken. Een andere keuze zou zijn om een ​​draaibare medisch toestel voor ingegroeide haren die de follikel en de omringende huid niet beschadigd.

Houden van de huid vrij van ingegroeide haartjes

 1. 1
  Rond de (voorheen) ingegroeide haren met warm water en een vochtinbrengende zeep wassen het gebied. Toepassing een antiseptische om extra bescherming te bieden tegen infectie. Vermijd het dragen van strakke kleding op dat gebied, en exfoliëren regelmatig nieuwe ingegroeide haartjes te voorkomen. U kunt wensen om een ​​dagelijks actueel oplossing om verdere ingegroeide haartjes te voorkomen uit ontwikkelingslanden toe te passen.
  • Soms kan de ingegroeide haartjes geen beweging helemaal omdat zij in zeer diep kan worden geplaatst. Als deze methoden niet werken, raadpleeg dan uw arts of dermatoloog om een ​​recept medicatie krijgen.

Tips

 • Als je niet kan het haar in eerste instantie te zien, laat de warme, vochtige kompres op zijn plaats voor een tijdje langer.
 • U kunt (bijna) steriliseren van uw gereedschap in water, of door het schoonmaken met alcohol (in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is alcohol niet alles doden onder de zon, maar is beter dan het verlaten van het gereedschap onbehandeld).
 • Gebruik een niet-comedogeen moisturizer op elk gebied gevoelig voor ingegroeide haartjes. Niet-comedogeen producten niet verstoppen de poriën.
 • Zorg altijd dat scheermes is schoon voor gebruik. Investeer in een goede kwaliteit scheerschuim ook, zoals sommige soorten zelfs zeggen dat ze voorkomen ingegroeide haren.
 • Als het brandt of heeft roodachtige hobbels na, gebruik dan een vochtinbrengende crème om weg te spotten roodheid. Vaseline werkt erg goed aan.
 • Hoe langer het haar, hoe minder waarschijnlijk het is om terug te krullen in de huid, dus probeer het minder nauw scheren met behulp van een single-blade scheermes of scheerapparaat in plaats van een multi-blade scheermes.
 • Zorg ervoor dat u de ruimte die u gaat scheren nat of vochtig, nooit staan ​​in het teken zeep of schuim op een droge plaats te houden.
 • Gebruik altijd een vers blad bij het scheren van de zeer kwetsbare gebieden zoals uw bikinilijn.
 • Een bedrijf met de naam "Razoraid" maakt een instrument dat lijkt op een naald met een licht gebogen uiteinde (niet helemaal een haak, maar bijna). Deze tool kan krijgen onder, en til, ingegroeide haren gemakkelijk. Natuurlijk kan je je eigen te maken door het buigen van de punt van een naald of een hoed pin als je zuinig waren.
 • Probeer niet om de ingegroeide haren knijpen want dit kan zowel schade aan de huid, waardoor het rauw of breken door de huid, die kan krijgen geïnfecteerde en / of moeilijker te genezen.
 • Niet scheren, tenzij noodzakelijk. Als je elke dag scheert het grootste deel van je haar groeit sneller, maar niet alles is een, dat is waar ingegroeide haren vandaan komt.

Waarschuwingen

 • Als de ontsteking zich voorbij de onmiddellijke omgeving van de haarfollikel of aanhoudt voor meer dan een paar dagen nadat het haar is bevrijd, overwegen een bezoek aan een dermatoloog of uw huisarts.

Dingen die je nodig hebt

 • Schoon washandje en warm water
 • Steriele naald-neus pincet of een kleine naald
 • Actueel antiseptische
 • Vochtinbrengende crème of vochtinbrengende lotion